top of page

HOOGTEPUNTEN VAN MALEISIË

Alle hoogtepunten van Maleisië in één enkele rondreis. U landt in de hoofdstad Kuala Lumpur vanwaar u naar het koloniale stadje Melaka gaat. U verkent de Batu Caves en de prachtige theeplantages in de koelere Cameron Highlands. U verblijft in het regenwoud en eindigt op het exotische eiland Langkawi om te genieten van de zon.

WANNEER

dec - aug

VANAF

€ 1899 p.p (excl. vluchten)

DUUR

13 dagen

REISTIJD

13 uur

ITINERARY

Dag 1: Aankomst Kuala Lumpur - Melaka

Bij aankomst op de luchthaven van Kuala Lumpur wordt u opgewacht door uw chauffeur en u vertrekt richting Melaka. Een historisch stadje op zo’n 245km van Singapore dat uitgeroepen werd tot Unesco Werelderfgoed. Over een periode van 400 jaar werd Melaka gekoloniseerd door Portugezen, de Nederlanders en de Britten. Het resultaat is een mix van historische en koloniale gebouwen, enkele zelfs met Nederlandstalige namen.

Dag 2: Melaka - Kuala Lumpur

Na het ontbijt maakt u een tocht doorheen de rijke geschiedenis van Melaka. U bekijkt onder andere het dieprode Stadthuys, de oudste Chinese tempel van Maleisië, de Portugese Porta de Santiago en de St. Pauls Kerk. U maakt een boottochtje op de Melaka rivier, geniet van een lokale lunch en kuiert door de befaamde Jonker street. Transfer naar uw hotel in Kuala Lumpur.

Dag 3: Kuala Lumpur

Na het ontbijt neemt uw gids u mee naar de Chow Kit Wet Merket, de grootste overderkte markt van Kuala Lumpur. Daarna bezoekt u de oudste moskee van de stad en verkent u Little India. Na de lunch staat er nog een bezoek aan het Merdakaplein, de Central Market en de Chineze Sze Ya tempel op het programma.

Dag 4: Kuala Lumpur - Cameron Highlands

Vandaag hebt u een rit van ongeveer 250 km voor de boeg naar het koele binnenland. Eerste halte is de bekende Batu Cave waar u tussen de aapjes door de trappen neemt richting de grot waarin de heilige hindutempel zich bevindt. Daarna naar Cameron Highlands die bezaaid ligt met theeplanten. Dit zorgt voor idyllische fotomomenten.

Dag 5: Cameron Highlands - Belum Regenwoud

U verlaat Cameron Highlands en gaat naar de volgende groene regio: het regenwoud van Belum.

Dag 6: Belum Regenwoud

Met een lunchpakket in de hand trekt u vandaag de wilde natuur in. Per boot gaat u naar het beginpunt van uw trektocht door de jungle.

Dag 7: Belum - Penang

Transfer naar Penang, de parel van Azië, waar u een bezoek brengt aan de Kek Lok Si tempel, één van de grootste en mooiste tempelcomplexen van Zuidoost-Azië.

Dag 8: Penang

In de ochtend bezoekt u een verlaten rubber rubberplantage die ondertussen een tropische tuin vol exotische fauna en flora is geworden. ’s Middags bezoekt u de 2de stad in Maleisë die op de Unesco-werelderfgoedlijst staat: Georgetown. Een stad met een heel diverse cultuur die u niet mag missen. Tijdens een stadstocht geniet u ook van de originele streetart die u onderweg ziet.

Dag 9: Penang - Langkawi

Na het ontbijt neemt u de ferry van Penang naar het exotische eiland Langkawi.

Dag 10 - 12: Langkawi

Geniet van vrije tijd langs het strand en verken het eiland op eigen houtje.

Dag 13: Langkawi - Luchthaven

Einde van de rondreis en transfer naar de luchthaven van Langkawi.

In samenwerking met Transasia.

REGIOKAART

bottom of page