top of page

JAVA & BALI CULTUUR EN NATUUR

U start op Java en eindigt op Bali. U ontdekt met uw privégids de culturele highlights, unieke natuur en couleur locale. Bij Yogyakarta, Midden-Java, maakt u kennis met de wereldberoemde tempelcomplexen van Prambanan en Borobudur. In Oost- Java wachten u de machtige vulkanen Bromo en Ijen. Daarna reist u naar Bali, dat compleet anders is, van het authentieke noordwesten en oosten tot het culturele Ubud midden in de rijstvelden.

WANNEER

apr - okt

DUUR

11 dagen

REISTIJD

18 uur

ITINERARY

Dag 1: Aankomst in Yogyakarta

Bij aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en overgebracht naar uw hotel. Rest van de dag vrij om wat uit te rusten.

Dag 2: Yogyakarta

Yogyakarta wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Java en zelfs van heel Indonesië. Voormiddag: de zilverstraat Kota Gede, de Kraton, het ommuurde paleis van de sultan uit 1755, en het mysterieuze waterpaleis Taman Sari met baden voor de sultan en zijn harem. Namiddag: het schitterend tempelcomplex van Prambanan (op 16 km), een ode aan de Javaanse hindoecultuur.

Dag 3: Yogyakarta

Borobudur is een van de grootste boeddhistische heiligdommen ter wereld (op 40 km). De tempel is gebouwd in 9 terrassen, versierd met meer dan 1.500 bas-reliëfs, die het leven van Boeddha illustreren. Lunch. Bezoek aan het traditionele dorp Candirejo met paard-en-kar.

Dag 4: Yogyakarta - Mojokerto - Sukapura

Per comfortabele trein (airconditioning) door schilderachtig Centraal-Java naar Mojokerto. Verder per auto naar Sukapura, tegen de flanken van de vulkaan Gunung Bromo.

Dag 5: Sukapura - Bromo - Surabaya - Luchthaven Denpasar - Ubud

Héél vroeg in de morgen naar de nog actieve vulkaan Gunung Bromo. Na een korte, steile rit per jeep bereikt u de Penanjakan voor een onvergetelijke zonsopgang over een maanachtig landschap: een kilometersbrede zandzee, afgeboord met de hoogste bergtoppen van Java. U bereikt de top per jeep, te paard en uiteindelijk te voet, via trappen. Retour naar het hotel voor het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Surabaya; lunch onderweg. Lijnvlucht naar Denpasar (Bali) en transfer naar Ubud.

Dag 6: Ubud

Voormiddag: een kleine, charmante tempel in het dorp Sebatu en de Gunung Kawi, een monumentaal complex van 10 uit de rotsen gehouwen stoepa’s (11de eeuw). Lunch. Namiddag: het Neka Art Museum, de centrale markt, het paleis en het apenbos. 

Dag 7: Ubud - Lovina

Richting noorden naar Mengwi, de 17de eeuwse koninklijke tempel van de Taman Ayun, Bedugul, aan de oevers van het Bratan-meer met de spectaculaire watertempel Ulun Danu, en de Gitgit waterval. Lunch op weg naar Lovina.

Dag 8: Lovina

Langs rijstvelden en koffieplantages naar een ingeslapen bergdorpje op zo’n 1.000 m hoogte.

Dag 9: Lovina - Candidasa

Verder naar Oost-Bali via Pura Beji, een van de belangrijkste subaktempels van Noord-Bali, langs smalle bergwegen naar Penelokan. Magnifiek uitzicht op het Batur-meer, de Gunung Agung en de berg Gunung Batur, een smeulende vulkaankegel. Dan volgt Pura Besakih, een groot complex van tempels en heiligdommen, tegen de flank van de Gunung Agung.

Dag 10: Candidasa

Het dorp Tenganan (4 km), waar nog grotendeels wordt geleefd volgens de oude regels van het animisme, de voorloper van het hindoeïsme. Verder naar het magische vijvercomplex van Tirtagangga midden de rijstvelden, destijds het weekendverblijf van de Raja van Karangasem, en naar Amlapura met een fascinerend paleis uit de 19de eeuw, dat eveneens toebehoorde aan de Raja.

*Alternatief programma voor de liefhebbers van trektochten: Tirtagangga + trekking (duur 2.30 uur) + Tenganan.

Dag 11: Candidasa - Luchthaven Denpasar/Zuid-Bali

U reist verder naar uw volgende bestemming of transfer naar de luchthaven.

REGIOKAART

bottom of page