top of page

JAPAN ESSENTIEEL

Tijdens deze reis naar Japan, combineer je het moderne Tokyo en het keizerlijke Kyoto met Hiroshima, die andere mijlpaal in de wereldgeschiedenis. Ook natuur en authentieke Japanse cultuur en wellness komen aan bod: je houdt een stop nabij Mount Fuji, om te relaxen en genieten in de minerale warmwaterbaden van de ryokan in Hakone. Kortom, deze reis neemt je mee naar het beste wat Japan te bieden heeft.

WANNEER

maart - mei, okt - nov

DUUR

12 dagen

REISTIJD

11,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Tokyo

Op naar Japan! Je stapt vandaag in het vliegtuig richting het bruisende Tokyo.

Dag 2 - 5: Tokyo

Welkom in Tokyo! Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je en brengt je naar de shuttletransfer die je naar het hotel in het centrum van deze gigantische stad brengt. Al zin in wat sightseeing? Onze tip: bezoek de hippe wijk Roppongi! Tijdens je verblijf in Tokyo kan je op stap gaan in internationaal gezelschap of met een privégids tijdens een van onze excursies om de stad te verkennen of kies er voor om zelf op stap te gaan; het is jouw keuze! Het bruisende Shibuya is in elk geval een must. Dit is dé shoppingwijk van Tokyo, maar je kan er ook gezellig uitgaan. Wat je er zeker niet mag missen? De kleurrijke advertenties, drukke clubs, warenhuizen én het drukste en meest indrukwekkende voetgangerspunt ter wereld: Shibuya Crossing.

Dag 5: Tokyo - Hakone

Vandaag stap je na het ontbijt in de trein en vertrek je naar Hakone, dé uitvalsbasis om Mount Fuji te bewonderen in al haar glorie. Je dompelt je onder in de minerale warmwaterbaden, geniet van een typisch Kaiseki diner en overnacht in de ryokan; van een unieke overnachting gesproken!

Dag 6: Hakone & Mount Fuji

Zodra je van de ontbijttafel komt, maak je je klaar om Hakone en de regio van Mount Fuji verder te ontdekken met de Hakone Free Pass. Met deze pas geniet je van tal van voordelen om de regio te verkennen. Geniet van een van de vele uitzichtpunten op Mount Fuji. Je dineert en overnacht in de ryokan.

Dag 7: Hakone - Hiroshima

Na het ontbijt vertrek je met de hogesnelheidstrein naar Hiroshima. Na de check-in kan je alvast deze levendige stad verkennen met haar vele bars en restaurants. Duik het bruisende nachtleven in of geniet van je welverdiende nachtrust in het hotel.

Dag 8: Hiroshima & Miyajima

Vandaag is het tijd om Hiroshima te ontdekken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op 6 augustus 1945 een atoombom op Hiroshima gedropt. Om meer te weten te komen over de impact van deze gebeurtenis bezoek je het vredesmuseum. Even weg uit de stad? Bezoek het groene eiland Miyajima, met het wereldberoemde Itsukushimaschrijn, een torii die lijkt te drijven op het water. Ondertussen werd het ook tot werelderfgoed benoemd!

Dag 9: Hiroshima - Kyoto

Na het ontbijt vertrek je met de hogesnelheidstrein naar Kyoto. Stop onderweg zeker om het Himeji kasteel tebezoeken, ook gekend als het kasteel van de Zilverreiger. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de volledige omgeving helemaal vernield, maar bleef het kasteel bij wonder ongeschonden. Je reist nadien verder naar Kyoto, waar je geniet van je nachtrust in het hotel.

Dag 10 - 11: Kyoto

De oneindige culturele schatten in het keizerlijke Kyoto blijven verwonderen en ook in de omgeving vind je heel wat interessante bezienswaardigheden. 

Dag 12: Kyoto - Osaka - Brussel

Vandaag neem je na het ontbijt de shuttletransfer naar de luchthaven van Osaka voor je terugvlucht naar Brussel. Welkom thuis!

In samenwerking met Tooku.

REGIOKAART

bottom of page