top of page

ISLAND HOPPING CYCLADEN

Ontdek de mooiste Cycladen tijdens deze 2 weekse “island hopping”. Mykonos is een mondain eiland waar het heerlijk is om te flaneren in de leuke straatjes met zijn witgekalkte huisjes. Bezoek het vlakbij gelegen eiland Delos met zijn archeologische site. Geniet van de zon aan één van de vele bekende stranden en ervaar het bruisende nachtleven.  Je vertrekt per ferry naar het grootste eiland van de Cycladen: Naxos. Dit eiland is enorm gevarieerd. Het heeft niet alleen mooie stranden maar ook een groen binnenland. Verder naar het kleine Folegandros, minder gekend maar daarom niet minder mooi: vanop het ruwe rotsachtige eiland heb je een adembenemend zicht op zee.  De reis eindigt in Santorini, het mooiste eiland van de Middellandse Zee. Santorini is door haar schoonheid een waar paradijs voor fotografen.  Het vulkanische eiland was oorspronkelijk cirkelvormig maar heeft zijn maanvorm te danken aan verschillende vulkaanuitbarstingen.

WANNEER

mei - okt

DUUR

15 dagen

REISTIJD

3,5 uur

ITINERARY

Dag 1 - 4: Brussel - Mykonos

Mykonos, één van de populairste eilanden in de Cycladen , heeft mooie zandstranden en een bruisend nachtleven. Mykonos stad is een leuke stad waar je gezellig kan kuieren in de witte straatjes.  Ontdek de lokale mascotte, de pelikaan Petros, Klein Venetië en het kerkje Panagia Paraportiani. Vanuit Mykonos moet u zeker een excursie doen naar de archeologische site op het nabijgelegen eilandje Delos.

Dag 5 - 7: Naxos

Je verblijf voor drie nachten op Naxos, een gevarieerd eiland met prachtige zeezichten maar ook een mooi groen binnenland.

Dag 8 - 10: Folegandros

Overtocht per ferry naar Folegandros.  Het dorre en onvruchtbare Folegandros is een langwerpige uitloper van rotsen, gelegen tussen Milos en Sikinos. Het heeft de typische charme van een Cycladen- eiland met zijn witte huisjes, zijn kerkjes en terrasvormige olijfboomgaarden. Er zijn indrukwekkende kliffen waarbij de Middeleeuwse Kastro in Chora hoog boven de zee rijst. Chora, de belangrijkste plaats van het eiland, is een gezellig dorpje met typische straatjes en pleintjes.

Dag 11 - 14: Folegandros – Santorini

Ferry naar Santorini. Het vulkanische eiland werd in 3000 VC door de Minoërs gekoloniseerd. In 1425 VC was er een uitbarsting waardoor het eiland halvemaanvormig werd. Het wordt aanzien als het verdwenen koninkrijk Atlantis. De hoofdstad Fira (Thira) hangt letterlijk tegen de heuvel aan geplakt.  Een paradijs voor fotografen!

Dag 15: Santorini - Brussel

Terugvlucht naar Brussel vanuit Santorini.

In samenwerking met Essential Greece.

REGIOKAART

bottom of page