OMAN

INDIVIDUELE RONDREIS

9-daagse individuele rondreis per 4x4 met chauffeur

Deze individuele rondreis voor minimum twee deelnemers brengt je met privé wagen en chauffeur langs de belangrijkste 'must-sees' van Oman.  Ontdek hier meer over het programma.

WANNEER

okt - apr

VANAF

€ 2195 p.p

DUUR

9 dagen

REISTIJD

9 uur

Voorgesteld Programma:

​Dag 1: Brussel - Muscat

Vertrek vanuit Zaventem naar Muscat. Bij aankomst, onthaal door onze lokale agent en transfer naar uw hotel Park Inn****.

Dag 2: Muscat (o-m-a)

Ontbijt. Vandaag ontdekt u de hoogtepunten van de Omaanse hoofdstad. Bezoek aan het Royal Opera House en de imposante Sultan Qaboos Grote Moskee: de twee architecturale pareltjes van de stad. Moderniteit en islamitische traditie gaan hier hand in hand. Verder via de kustweg richting Muttrah, het kloppend hart van de stad. Snuif daarna de kunst en cultuur van het historische Oman op in het Bait Al Zubair museum. Te voet gaat het verder naar het oude centrum, gelegen in de schaduw van de impressionante forten van Jalali en Mirani. Ze maakten in de 16e eeuw deel uit van de Portugese verdedigingswerken. Lunch in een lokaal restaurant. Terugkeer naar het hotel en vrije tijd.

Dag 3: Muscat - Nakhl - Wadi Bani Awf - Al Hamra - Jebel Shams (o-m-a)

Na het ontbijt gaat u richting het kolossaal Hadjar-hooggebergte waarvan de toppen tot 3000m reiken. Het Fort van Nakhl - de eerste stop - bevindt zich aan de voet van het gebergte, wat een indrukwekkend zicht biedt over de vlakte en de afstekende flanken. Nadat u de warmwaterbron van Nakhl hebt ontdekt, gaat u verder naar de Wadi Bani Awf. U passeert langs vruchtbare landbouwgronden en het authentieke gelijknamig dorpje, voordat u aankomt aan de bron. Nadien zet u de avontuurlijke rit doorheen Hadjar verder naar het hoogste punt, Jebel Shams. Met de hoge toppen en spectaculaire kloven, wordt Jebel Shams vaak vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde staten. Overnachting in Jebel Shams Resort*** of Sama Heights***.

Dag 4: Jebel Shams - Nizwa (o-m-a)

Vertrek via de Wadi Nakhr naar het historische stadje Al Hamra. Verdwaal in de oude glorie van het authentiek Oman. Even verderop ligt het even schilderachtige Misfah. Lunch in een lokaal restaurant. Daarna rijdt u naar Bahla. Deze stad is vooral gekend omwille van het aardewerk, het imposante Hisn Tamah Fort (fotostop) alsook de dadelplantages. Daarna rit naar één van de meest indrukwekkende kastelen van Oman, het kasteel Jabreen. Laatste stop is voorzien te Birkat Al Mauz waar u kunt genieten van een wandeling in de oase en de dadelplantages. Bezoek ook een Falaj, een voorbeeld van een oud irrigatiesysteem. Aankomst te Nizwa en installatie in hotel Falaj Daris***.

Dag 5: Nizwa - Wahiba Sands (o-m-a)

's Ochtends bezoek aan het 17e eeuwse fort van Nizwa en de bedrijvigheid van de oude soek. Zilveren en koperen ambachtswerken zijn de specialiteiten uit deze regio. Nadien rit via een van de oudste nederzettingen in Oman (Ibra) richting de uitgestrekte woestijn van Wahiba Sands, een van de meest fascinerende en mysterieuze steken van Oman. Wahiba Sands, de rode woestijn heeft een grote variëteit aan flora en fauna en de altijd veranderlijke duinen zijn een lust voor het oog. Installatie in het in bedoeïenenstijl opgetrokken tentenkamp 1000 Night Camp.

Dag 6: Wahiba Sands - Wadi Bani Khalid - Sur - Ras Al Jinz (o-m-a)

Na het ontbijt rit naar de Wadi Bani Khalid. Dit verborgen paradijs, een oase met weelderige Geniet in de vroege ochtend van de zonsopgang in de woestijn vanaf de top van een van de zandduinen in de omgeving van uw kamp. De kleuren van de woestijn veranderen vrij snel. Na het ontbijt, ruilt u het woestijnlandschap in voor de rijkelijke oase van Wadi Bani Khalid. Het water heeft een smaragdgroene tot appelblauwzeegroene kleur, afhankelijk van de omstandigheden. Na de lunch, verder naar Sur, beroemd om de fascinerende architectuur van de oude stad en de scheepswerven waar de traditionele dhows sinds eeuwen aan de rand van de baai zijn gebouwd. Aankomst te Ras Al Jinz en installatie in het hotel Ras Al Jinz***. ‘s Avonds bezoek aan het reservaat dat zich inzet voor de schildpadden die hier aan land komen en hun eieren op het strand komen leggen.

Dag 7: Ras Al Jinz - Ras Al Hadd - Wadi Shab - Jebel Sifah (o-m-a)

Vandaag gaat de weg naar een van de mooiste Wadi’s van het land: Wadi Shab en Wadi Tiwi. Verder langs de prachtige kustlijn naar Sinkhole, een stuk land dat ingezakt is en gevuld met helder zeewater. Stop aan Fins Beach met mogelijkheid om te zwemmen. Middagmaal onderweg. In de namiddag aankomst te Jebal Sifah en installatie in uw hotel Sifawy Boutique****.

Dag 8: Jebel Sifah - Muscat (o)

Ontbijt. Vrije tijd. Het hotel is gelegen op wandelafstand van het strand. ’s Avonds transfer naar de luchthaven van Muscat.

Dag 9: Muscat - Brussel 

Terugvlucht naar Zaventem.

Inbegrepen:

 • Vluchten met Swiss (L-klasse)

 • Luchthaventaksen en fuel.

 • 7 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.

 • Maaltijden volgens het programma.

 • Diensten van een Engelstalige chauffeur/gids.

 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven met a/c wagen en per 4x4 van dag 3 tot dag 7.

 • Documentatiemap per kamer

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken

 • Gebruikelijke fooien

 • Annulerings- en of bijstandsverzekering

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken

In samenwerking met Imagine Travel
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304