top of page

CHARMANT KRETA

Mooie rondreis per huurwagen waarbij je logeert in charmante hotels. Je start in de hoofdstad Heraklion om te eindigen in het westen in Chania.  Kom in contact met de lokale bevolking en geniet van de prachtige Kretenzische natuur. Tijdens deze 14 daagse rondreis maak je kennis met alle facetten van Kreta. Het grootste eiland van Griekenland heeft voor elk wat wils: Leuke steden, een uitbundige natuur, rustige baaitjes, archeologische sites, hoge bergen en diepe kloven.  Rondreizen met een huurwagen is ontegensprekelijk de beste manier om het eiland te ontdekken.

WANNEER

mei - okt

DUUR

14 dagen

REISTIJD

3,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Agios Nikolaos/Elounda

Bij aankomst in Heraklion neem je de huurwagen in ontvangst en vertrek je naar jouw hotel in Elounda, ten oosten van Heraklion.

Dag 2 - 3: Agios Nikolaos/Elounda

Ontdek het bodemloos Voulismeni meer in Agios Nikolaos, een bruisend stadje met twee havens. 10 km verderop ligt het toeristische havenstadje Elounda waar de vissers hun lading uit hun kleurrijke vissersbootjes verkopen aan de omliggende restaurantjes.  Vanuit Elounda of het leuke dorpje Plaka neem je de boot naar het melaatseneiland Spinalonga, een eiland met een geladen geschiedenis. Verder naar het oosten bezoek je Sitia, het palmenstrand van Vai, het Toplou klooster en de archeologische site van Zakros. Je kan ook het Plateau van Lassithi ontdekken met de Dikti grot waar de Griekse god Zeus zou geboren zijn.

Dag 4 - 7: Zuid-Kreta

Vertrek naar het zuiden richting Mires en Zaros. Zaros is een typisch dorpje in de bergen, een verrassend groene oase met helder bronwater. Hier geniet je van de rust en ongereptheid van de natuur.  Je logeert in Zaros, Agia Galini of een ander typisch plaatsje in het zuiden. Bezoek zeker de ruïnes van de Minoïsche stad Phaestos.

Dag 8 - 10: Rethymnon

Rit naar de noordkust via Spili, een typisch bergdorpje waar je op het centrale plein een bron hebt met leeuwenkoppen. Rethymnon is de hoofdplaats van de gelijknamige regio.  In het aangename stadje is het leuk kuieren door een wirwar van kleine straatjes met veel winkeltjes en restaurantjes.  In de oude Venetiaanse haven zijn er heel wat goede visrestaurantjes.  Langs de promenade heb je een bruisend nachtleven. In het groene hinterland moet je beslist het Arkadi klooster bezoeken. Je logeert in een prachtig charme hotel in de bergen rond Rethymnon.

Dag 11 - 13: Rethymnon – Chania of Spilia

Op naar het westen met het prachtige havenstadje Chania.  De Venetiaanse invloeden herken je meteen in dit romantisch stadje. Hier en daar zie je ook Ottomaanse overblijfselen.  Geniet van de uitstekende restaurantjes.  Ben je sportief aangelegd en hou je van de natuur?  Doe dan een trektocht door de Samariakloof of de nabijgelegen kleinere Imbroskloof. Wij boeken voor jou een charmehotel in Spilia of een hotel in het centrum van Chania.

Dag 14: Chania - Brussel

Vertrek naar de luchthaven van Chania. Afgifte van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht.

In samenwerking met Essential Greece.

REGIOKAART

bottom of page