top of page

ATHENE, DELPHI & DE PELOPONNESOS

De bekendste archeologische sites van Griekenland zijn Delphi, Olympia, Mycene en Epidaurus. Naast al deze culturele pareltjes is er ook een prachtige natuur, een gastvrije bevolking en een lekkere gezonde keuken. De ideale manier om al dat moois te ontdekken is een rondreis per huurwagen. Je start in de bruisende stad Athene waar je beslist de Acropolis moet beklimmen en het Acropolismuseum moet bezoeken. Slenter rond in de leuke straatjes en geniet van de vele gezellige restaurantjes. Vertrek richting Delphi en logeer aan de voet van de Parnassos-berg. Na een bezoek aan het Orakel van Delphi rij je over de spectaculaire Rio-Antirrio brug die het vasteland met de Peloponnesos verbindt.  Verder loop je in de voetsporen van de Olympische atleten in Olympia, je ontdekt de ruwe Mani streek in het zuiden en je eindigt in de Argolis-streek in de omgeving van Nafplio, de eerste Griekse hoofdstad.

WANNEER

mei - okt

DUUR

15 dagen

REISTIJD

3 uur

ITINERARY

Dag 1 - 2: Brussel - Athene

Vlucht Brussel naar Athene. Ontdek de Griekse hoofdstad en geniet van de vele restaurantjes en winkeltjes in de typische Plaka wijk. Bezoek de Acropolis en het prachtige Acropolismuseum. 

Dag 3 - 4: Athene – Arachova

Na het ontbijt vertrek naar Delphi met onderweg een stop aan het mooie Ossios Loukas klooster. Bezoek aan de antieke site van Delphi en het bijhorend museum. Overnachting in het charmante bergdorp Arachova. Het gezellige dorpje ligt op amper 8 kilometer van Delphi.

Dag 5 - 7: Arachova – Amaliada

Vandaag gaat het van het Griekse vasteland naar de Peloponnesos. Het grootste schiereiland is ten westen verbonden met het vasteland via de spectaculaire Rio-Antirrío brug en ten oosten via de bruggen over het Kanaal van Korinthe. Onderweg kan je even in Nafpaktos stoppen om er een wandeling te maken in het cirkelvormig haventje. Via de havenstad Patras bereik je de kustplaats Amaliada. Hier logeer je drie nachten om de streek te kunnen verkennen. Bezoek de antieke site van Olympia en het museum. Je kan ook de boot nemen naar het nabijgelegen Ionische eiland Kefalonia.

Dag 8 - 10: Amaliada – Gythio

Vanuit Amaliada is het een mooi ritje langs de kust en via Sparta naar Gythio. Bezoek de Mani streek, een uitloper van het Taigetos gebergte. Kenmerkend zijn de vele torenvestingen die er in de loop van de geschiedenis gebouwd werden. Hier ontstond de onafhankelijkheidsstrijd die leidde tot het hedendaagse Griekenland. Tijdens deze dagexcursie kan je de nabijgelegen grotten Pirgos Dirou bezoeken en Kaap Tainaro, de zuidelijkste punt van het Griekse vasteland. Van hier uit kan je het zuidwestelijke schiereiland Messina bezoeken met de mooie kustplaatsjes Koroni, Methoni en Pylos.  Ten oosten heb je het schiereiland Laconia met het prachtige middeleeuwse stadje Monemvasía.

Dag 11 - 14: Gythio – Nafplio

Vertrek noordwaarts naar Nafplio. Onderweg kan je de prachtige Byanzijnse site Mystras bezoeken. Je verblijft vier nachten in de Argolis streek dat bekend staat om zijn archeologische sites Epidaurus, Mycene en Korinthe. Een eiland bezoeken kan ook want de Saronische eilanden Hydra, Aegina, Poros en Spetses zijn gemakkelijk bereikbaar met lokale taxibootjes.

Dag 15: Nafplio - Brussel

Via het indrukwekkende Kanaal van Korinthe rijd je richting Athene. Afgifte van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

In samenwerking met Essential Greece.

REGIOKAART

bottom of page