top of page
Image by AXP Photography

GRIEKENLAND

WANNEER

mei - okt

TIJDSVERSCHIL

CET + 1u

MUNT

Euro

HOOFDSTAD

Athene

VLIEGTIJD

3 uur

WELKOM IN GRIEKENLAND

HET GRIEKSE VASTELAND

Een rondreis per huurwagen is de ideale manier om het Griekse vasteland en de Peloponnesos te ontdekken. Dankzij de rijke Griekse geschiedenis zijn er tal van sites te bezoeken. De prachtige, gevarieerde natuur en de lekkere keuken maken het plaatje compleet. Je begint je reis met enkele overnachtingen in Athene. Deze bruisende stad genaamd naar de godin Pallas Athena bestaat al 3500 jaar. Het prachtige Acropolis museum is een absolute aanrader of flaneer door de oude Plaka wijk met zijn vele restaurants, bars en winkeltjes. Een culturele citytrip Athene kan u ook combineren met een rustvakantie aan de kust van de Atheense Riviera.

DE CYCLADEN

De Cycladen omvatten een archipel van 56 grotere en kleinere eilanden verspreid over de diepblauwe Egeïsche Zee. Hiervan zijn er ongeveer een 30-tal bewoond. De eilandengroep is de ideale bestemming om aan ‘Island hopping te doen. Wie krijgt er nu niet een instant vakantiegevoel bij de typisch Griekse witte huisjes met blauwe deuren en kozijnen, de witte koepelkerkjes en de smalle straatjes? De bekendste Cycladen zijn Santorini, Mykonos, Naxos en Paros maar de mogelijkheden om eilanden te combineren zijn talrijk.

 

KRETA

Het grootste Griekse eiland ligt tussen de Egeïsche en de Lybische zee, tussen Europa en Afrika. Kreta is een aaneenschakeling van grillige bergen en diepe kloven. De noordkust heeft heel wat badplaatsen aan de langgerekte kustvlakten. De zuidkust is steiler met enkele vlakten en diep ingesneden kloven. De indrukwekkendste is de Samariakloof met een lengte van bijna 18 km. Op cultureel vlak heeft niet alleen de Minoïsche beschaving zijn stempel gedrukt op het eiland in Knossos, Phaistos en Malia maar ook de Romeinse in Gortys, de Venetiaanse in Chania en de Ottomaanse.

Image by Constantinos Kollias

REIZEN OP UW MAAT

UNIEK EN PERSOONLIJK

Interesse in een reis naar Griekenland? Vraag nu uw offerte aan! Uiteraard zijn de rondreizen op onze website slechts voorbeelden en dienen in eerste instantie ter inspiratie. Al onze reizen passen wij namelijk aan op uw maat. Daarom is elke reis die u bij Golden Cactus Travel boekt een unieke en persoonlijke belevenis!

EXPERIENCES

bottom of page