top of page

CULTUREEL ANDALUSIË

Andalusië is één van de meest fascinerende regio's van Spanje, begenadigd met een ongeëvenaard verleden, een rijke cultuur en het behoud van talrijke tradities. Tijdens deze rondreis neemt u een huurwagen mee langs de historische steden van Granada, Cordoba en Sevilla, bezoekt u het thuis van de sherry in Jerez de la Frontera en bewondert u de 'Puente Nuevo' brug in Ronda.

WANNEER

maart - nov

DUUR

10 dagen

REISTIJD

2u45

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Malaga

Vlucht van Brussel naar Malaga. Ophalen van uw huurwagen en installatie in hotel in Malaga. Verkenning van Malaga o.a. de kathedraal, het Picassomuseum, het Moors Alcazaba, het Romeins theater. 

Dag 2: Malaga - Granada

Na het ontbijt, vertrek richting Granada. Tussenstop aan de Costa Tropical met zijn vele stranden en lekkere visrestaurants. In de namiddag aankomst in Granada. Bezoek aan de benedenstad met de kathedraal en de koninklijke kapel waar de praalgraven van de katholieke koningen ondergebracht zijn.

Dag 3: Granada

Bezoek aan het Moorse meesterwerk ‘Alhambra’. Een prachtig stukje geschiedenis waar u ongedwongen kunt wandelen in dit doolhof van paleizen, koninklijke verblijven en prachtige patio’s. Bezoek eveneens de royale tuinen met fonteinen en exotische bloemen en planten van het El Generalife, het vroegere buitenverblijf van de Nasridenkoning. In de namiddag kan u de Moorse wijk ‘Albaicin’ met zijn vele stille steegjes, pittoreske patio’s ontdekken.

Dag 4: Granada - Baeza

Vertrek naar Baeza, gelegen in de provincie Jaen waar olijfboomgaarden overvloedig aanwezig zijn. De steden Baeza en Ubeda zijn het buitenbeentje in Andalusië. In contrast met de overige steden overheersen hier historische gebouwen, kerken en kathedralen uit de renaissance.

Dag 5: Baeza - Cordoba

Vertrek naar Cordoba. De stad Cordoba, is de parel van de rivier de Guadalquivir, De gehele stad is door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het is dan ook een ware sensatie om doorheen de stad te slenteren en de mooiste hoekjes en plekjes te ontdekken. Het bekendste monument is ongetwijfeld de ‘Mezquita’ waar 2 godsdiensten verenigd zijn. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd. Ook de ‘Juderia’, de jodenbuurt is uitermate authentiek en bestaat uit witgekalkte huisjes, kleurige bloemen en sfeervolle patio’s.

Dag 6: Cordoba - Sevilla

Traject naar Sevilla, hoofdstad van Andalusië. Bezoek aan de wijk ‘Barrio Santa Cruz’ gebouwd op de fundamenten van de voormalige joodse wijk. Het is er bijzonder sfeervol met de vele witgekalkte huisjes, sinaasappelbomen, bloemen, pittoreske kerkjes, pleintjes en patio’s. Vervolgens staat het Park van Maria Luisa en Plaza de España op het programma. Dit park werd aangelegd ter gelegenheid van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling. Het grandioze Plaza de España is een halfcirkelvormig gebouw dat met typische materialen is afgewerkt. Het is hier echt een paradijs met arcades, fonteinen en bruggetjes.

Dag 7: Sevilla

Bezoek aan de kathedraal en de voormalige Moorse minaret de ‘Giralda’. De kerk is gigantisch en is de op twee na grootste ter wereld. De Giralda verwijst naar het Moorse verleden van het nu zo katholieke Spanje. El Patio de los Naranjos ligt naast de kathedraal en deze mooie tuin werd door de moslims gebruikt voor rituelen. Na de lunch ontdekking van het Real Alcazar met zijn Arabisch geïnspireerde paleisruimtes die in de loop der eeuwen aangepast werd aan de invloeden van verschillende stijlperiodes. Dit maakt het bouwwerk uitermate eclectisch en uniek.

Dag 8: Sevilla - Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera wordt ook wel de stad van de sherry genoemd. De talrijke bodegas of wijnhuizen bieden graag rondleidingen aan en natuurlijk hoort daar ook een glaasje voortreffelijke sherry bij. De Spaanse Koninklijke rijschool is eveneens gerenommeerd in Spanje en ver daarbuiten en een demonstratie is dan ook zeker de moeite waard.

Dag 9: Jerez de la Frontera - Ronda

Bewonder in Ronda, de ‘Puente Nuevo’ de brug met 3 bogen die over het ravijn gespannen is en die het stadje in tweeën splitst. De arena voor stierengevechten is de oudste en één van de best bewaarde van heel Spanje.

Dag 10: Ronda - Malaga - Brussel

Terugtocht naar Malaga waar de auto ingeleverd wordt. Retourvlucht naar Brussel.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page