top of page

COSTA RICA MET HET GEZIN

Rondreis met huurwagen inclusief activiteiten en begeleide bezoeken met de focus op kinderen. Deze rondreis laat u kennismaken met debelangrijkste bezienswaardigheden van Costa Rica en omvat de leukste activiteiten ter plaatse. Ga op ontdekking van het National Park Tortuguero, dat omwille van haar natuurlijke rijkdommen ook wel de Amazone van Costa Rica wordt genoemd. Trek doorheen de Caraïbische vlaktes van Sarapiqui langsheen de ananasplantages. Bewonder de perfecte conische vorm van de Arenal vulkaan en laat de kinderen in de botanische tuin van Danaus de wonderlijke wereld ontdekken van amfibieën, reptielen, vlinders en het bomendak van het woud langsheen de hangbruggen. Ook op het programma het nevelwoud van Monteverde waar de legendarische quetzal verblijft, de noordelijke Pacifische kust waar het heerlijk relaxen is op de prachtige witte zandstranden. 

WANNEER

nov - apr

VANAF

€ 2625 p.p (incl. vluchten)

DUUR

13 dagen

REISTIJD

15 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - San José

Aankomst in San José. Ontvangst door de gids en transfer naar het hotel.

Dag 2: San José - Tortuguero

Vertrek rond 6u30 richting de Caraïbische kust samen met de gids. Tijdens de rit doorkruist u het tropisch regenwoud van het Braulio Carrillo National Park. Ontbijt onderweg. Aankomst in Matina gevolgd door inscheping en boottocht richting Tortuguero. Aankomst met welkomstdrankje en intrek in de kamers. Lunch gevolgd door vrije tijd. Rond 15u00 vertrek per boot voor een wandeling in het drop.

Dag 3: Tortuguero

Voorafgaand aan het ontbijt staat een boottochtje gepland om het ontwakende woud te ontdekken. Een rustige dag in een weelderig groene omgeving. Een tweede boottocht gevolgd door een wandeling vanaf de lodge neemt u mee op een verkenning van de natuurlijke rijkdommen van het ecosysteem in het Tortuguero National Park: apen, luiaards en krokodillen ze zijn allemaal van de partij. Volpension en overnachting in de Laguna Lodge.

Opties: Extra excursie per kajak; nachtelijke wandeling in het reservaat; tijdens het seizoen (van mei tot september) observatie van nestende schildpadden.

Dag 4: Tortuguero - Sarapiquí

Vertrek richting Sarapiquí in het noordwesten van de Caraïbische vlakte. De verplaatsing gaat per boot en de bus tot in Guápiles, met een stop voor de lunch. Ophalen van de huurwagen en vertrek richting de landelijke regio Sarapiquí langsheen palm- en ananasplantages. Natuurliefhebbers zullen in deze regio hun hartje ophalen. In de namiddag ontvangt de familie Gómez u met open armen. Tijdens uw ontmoeting met Don Rodolfo en Doña Rosa, beide Costa Ricaanse boeren, komt u meer te weten over het leven op de biologische ananasplantage en de dieren op de boerderij.

Dag 5: Sarapiquí - Arenal

Vertrek richting de Arenal vulkaan. Vanaf het dorpje La Fortuna doemt het conische silhouet op van de imposante vulkaan die de ganse regio domineert. Suggestie voor onderweg: een kleine omweg ter hoogte van Venecia om de waterval del Toro te bezoeken.

Dag 6: Arenal

Voormiddagbezoek aan de botanische tuin van Danaus om de biodiversiteit van de fauna en de flora van de regio te ontdekken. In het kader van een herbebossingsproject zult u er ook een boom kunnen planten. Vrije namiddag om er op uit te trekken in de regio. De weelderig groene heuvels rond de vulkaan werden door veehouders al sinds begin van vorige eeuw beetje bij beetje omgetoverd tot een lappendeken van weiland en bos. Te paard doorkruisen zij de velden en bosgronden… Een transportmiddel dat zich heel goed leent voor de verkenning van de omgeving rondom de vulkaan. De regio rond de Arenal laat zich met haar adembenemende ervaringen graag ontdekken.

Opties: Riviersafari tijdens de schemering van valavond. Ontdek het nachtelijke leven in het gezelschap van een natuurgids. U krijgt de kans om buidelratten, luiaards, brulapen, uilen en krokodillen te observeren.

Dag 7: Arenal - Monteverde

Uitstap naar het oerbos waar u de tropische pracht verkent via hangbruggen op zo’n 8 tot 22 meter hoogte (wandeling van ong. 2u). Op het parcours van zo’n 3000 meter lengte doorkruist u het tropische bos via wandelpaden die u leiden langsheen 8 vaste en 6 hangbruggen. De wandelweg werd dusdanig ontworpen dat ze toegankelijk is voor iedereen. De bruggen, van 8 tot 98 meter lang en maximaal 45 meter hoog, zijn uitgevoerd in hoogtechnologische metalen structuren en bieden bezoekers alle nodige veilig- en zekerheden. Samen met de natuurgids ontdekt u het uitbundige leven van dieren en planten in dit tropische woud. Vertrek richting Monteverde, het weelderig groene nevelwoud dat het thuis is van de legendarische quetzal en honderdduizenden kolibries.

Dag 8: Monteverde

Vrije dag om er op uit te trekken in de regio. Opties: vlinderfarm, canopy tour, hangbruggen, paardrijden, houtsnijwerk, de reservaten Santa Elena en Monteverde… Het reservaat van Monteverde en Santa Elena: Hier kunt u de theatrale magie ontdekken van het tropisch nevelwoud met haar mossen, veengronden, lianen en ontelbare reusachtige varens. U waant er zich op een blauwgroene planeet van water en planten. Er komt geen einde aan de ontdekkingen dankzij de vele bromelia’s, wilde orchideeën, varens en ontelbare kolibries. Vervolgens trekt u op verkenning in de vleermuizen jungle. Een ontdekking van de wonderbaarlijke wereld van deze gevleugelde muizen laat niemand onaangeroerd. Observeer de vleermuizen terwijl ze eten, vliegen, hun jongen zogen en luister ook naar hun kreten dankzij de ultrasound detector. Een ongetwijfeld unieke belevenis voor jong en oud. Geniet ‘s avonds van een begeleide wandeling doorheen het private reservaat van Curi Cancha. Beleef er een nachtelijk avontuur met de kikkers, insecten, vogels en andere bewoners van het woud. 

Dag 9: Monteverde - Playa Samara

De (zand)wegen leiden u naar de Guanacaste regio, een droog gebied in het noordwesten. Deze regio die ooit deel uitmaakte van Nicaragua, sloot zich na een referendum aan bij Costa Rica. De route brengt u langsheen het Arenal meer tot in Samara met onderweg een oversteek van het schiereiland Nicoya en de river Rio Tempisque. Suggesties voor onderweg: een omweg laat u kennismaken met de prachtige natuurlijke rijkdommen van het Palo Verde National Park; de Hacienda Las Pumas te Cañas een asiel en opvangcentrum voor katachtigen. Samara is een authentiek dorp met een prachtig strand en koraalrif, een duikje in het water wordt warm aanbevolen…

Dag 10 - 11: Playa Samara

Tijdens één van deze dagen vaart u per kajak tot aan het eilandje Chora waar u geniet op het strand in een tropisch kader. Ter plaatse gaat u niet enkel op verkenning van het leven ter land, maar ook dat van de koraalriffen (minimumleeftijd 4 jaar voor deze uitstap). Optioneel: Bezoek aan Playa Ostional, een reservaat voor nestende karetschildpadden, of het magische Camaronal natuurreservaat, paardrijden, bootcruise, dolfijnexcursie per boot… 

Dag 12: Pacifische Stranden - San José

Vertrek richting de hoofdstad. Suggestie voor onderweg: een bezoek aan het Aras El Manantial sanctuarium – een centrum dat vogelsoorten ondersteunt die met uitsterven bedreigd zijn. Kleine omweg via Sarchi waar de befaamde gekleurde karren worden gemaakt die vroeger gebruikt werden voor het transport van koffie en fruit.

Dag 13: San José - Brussel

Inleveren van de huurwagen bij het agentschap Alajuela en transfer naar de luchthaven (5 min.). Check-in voor de trans-Atlantische vlucht en terugreis naar Brussel via Atlanta.

In samenwerking met Sudamerica Tours.

REGIOKAART

bottom of page