top of page

CHARMANT EN AUTHENTIEK BALI

De authentieke charme van Bali is de rode draad doorheen deze individuele rondreis. U start in Oost-Bali, weg van de platgetreden paden. U ontdekt er rustieke dorpjes, een rijk cultureel erfgoed en spectaculaire landschappen. Vervolgens verkent u het noorden. Hier laten we u kennismaken met de plantages en de typisch Balinese levensstijl in de centrale bergketen. U eindigt in Ubud, het culturele hart van Bali

WANNEER

apr - okt

DUUR

7 dagen

REISTIJD

17 uur

ITINERARY

Dag 1: Aankomst in Denpasar - Candidasa

Bij aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u opgewacht door uw gids en op traditionele wijze verwelkomd met een bloemenkrans. Transfer naar uw hotel in Candidasa.

Dag 2: Candidasa

U bezoekt het traditionele dorp Tenganan, waar nog wordt geleefd volgens de oude regels van het animisme, de voorloper van het hindoeïsme. De tocht gaat verder naar het waterpaleis van Tirtagangga, een magische plek gelegen midden de rijstvelden, destijds het weekendverblijf van de Raja van Karangasem. De volgende halte is Amlapura, waar u een fascinerend paleis uit de 19de eeuw kan bewonderen, dat mooi is gerestaureerd en de unieke Balinese architectuur combineert met Chinese en Europese elementen. Lunch in een lokaal restaurant. Terug naar het hotel in de namiddag.

Dag 3: Candidasa - Lovina

Vandaag verkennen we de noordkust. De eerste halte is het vissersdorpje Kusamba met heel aparte zwarte zandstranden. U bezoekt er de Vleermuizentempel Goa Lawah. U rijdt via Sidemen verder naar Pura Besakih, bijgenaamd de Moedertempel, een groot complex van tempels en heiligdommen, dat aanleunt tegen de flank van de Gunung Agung. De rit gaat verder langs smalle bergwegen naar Penelokan. Geniet van het magnifiek uitzicht op het Batur-meer, de Gunung Agung en de berg Gunung Batur, een smeulende vulkaankegel in het centrum van twee concentrische caldera’s. Daarna rijdt u door naar Singaraja, lunch in een lokaal restaurant. Onderweg bezoekt u Pura Beji, een van de belangrijkste subaktempels van Noord-Bali. U bereikt Lovina in de late namiddag.

Dag 4: Lovina - Munduk

Vandaag staan het boeddhistenklooster Vihara en de beroemde warmwaterbronnen van Banjar op het programma. Het klooster is rustig en koel gelegen hoog in de heuvels en kijkt uit op de oceaan - spectaculair! Langs de noordkust verder via Serririt, langs rijstvelden en koffieplantages, bossen en kleine watervallen naar het ingeslapen bergdorpje Munduk (1.000 m), waar u de nacht zal doorbrengen. Dit is één van de schilderachtigste routes van het eiland. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag is er een wandeling gepland door de rijstvelden en kleine nederzettingen.

Dag 5: Munduk - Ubud

Na het ontbijt vertrekt u naar Centraal-Bali. Via het Buyan-meer en Tamblingan naar Bedugul aan de oevers van het Bratan-meer, duizenden jaren geleden gevormd door een nu uitgedoofde vulkaan. Op de flanken van de Gunung Bratan bezoekt u de spectaculaire watertempel Ulun Danu. Verder naar het dorpje Candikuning voor de dagelijkse markt. Deze is klein, maar kleurrijk en gevarieerd. Het laatste bezoek wordt Mengwi, de 17deeeuwse koninklijke tempel van de Taman Ayun. Lunch in een lokaal restaurant. U bereikt het hotel in Ubud in de namiddag. Inchecken en vrije tijd.

Dag 6: Ubud

Excursie van een halve dag met keuze uit rafting of fietsen (voor beide activiteiten vervoegt u een grotere groep). Na de lunch terugkeer naar het hotel. Vrije namiddag.

Fietsen op de berg Gunung Batur: u rijdt bergafwaarts op moderne mountainbikes door ingeslapen dorpjes, zo typisch voor Bali. Er wordt frequent gestopt bij tempels, pittoreske dorpjes en schaduwrijke beplantingen.

Rafting op de rivier Ajung: in de omgeving van Ubud kan u fantastisch (maar veilig!) raften op de rivier. Geschikt voor alle leeftijden en ook voor niet-sportievelingen. U vaart de rivier af door adembenemende landschappen, die tot de spectaculairste van Bali behoren.

Dag 7: Ubud - Luchthaven Denpaser/Zuid-Bali

Einde van de rondreis. Ontbijt en vrije tijd. U reist verder naar uw volgende bestemming (hotel) in Zuid-Bali of transfer naar de luchthaven.

Strandverlenging

Wat dacht u van een heerlijke strandverlenging in het zuiden van Bali? Prachtige stranden en hotels voorzien van alle faciliteiten.

REGIOKAART

bottom of page