AUTHENTIEK ANDALUSIË

Andalusië is één van de meest fascinerende regio's van Spanje, begenadigd met een ongeëvenaard verleden, een rijke cultuur en het behoud van talrijke tradities. Tijdens deze rondreis neemt u een huurwagen mee langs de historische steden van Granada, Cordoba en Sevilla, bezoekt u het thuis van de sherry in Jerez de la Frontera en bewondert u de 'Puente Nuevo' brug in Ronda.

WANNEER

het hele jaar

VANAF

€ 820 p.p. (excl. vluchten)

DUUR

8 dagen

REISTIJD

2u45

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Malaga - Granada

Vlucht van Brussel naar Malaga. Ophalen van uw huurwagen en traject naar Granada. Bezoek aan de benedenstad met de kathedraal en de koninklijke kapel waar de praalgraven van de katholieke koningen ondergebracht zijn. 

Dag 2: Granada

Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het Moorse meesterwerk ‘Alhambra’. Het Alhambra is een prachtig stukje geschiedenis waar u ongedwongen kunt wandelen in een doolhof van paleizen, koninklijke verblijven en prachtige patio’s. Bezoek eveneens de royale tuinen met fonteinen en exotische bloemen en planten van het El Generalife, het vroegere buitenverblijf van de Nasridenkoning. In de namiddag kan u de Moorse wijk ‘Albaicin’ met zijn vele stille steegjes en pittoreske patio’s ontdekken.

Dag 3: Granada - Cordoba

Na het ontbijt, vertrek naar Cordoba, de parel van de rivier Guadalquivir. De gehele stad is door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het bekendste monument is ongetwijfeld de ‘Mezquita’ waar 2 godsdiensten verenigd zijn. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd. Ook de ‘Juderia’, de jodenbuurt is uitermate authentiek en sfeervol en bestaat uit witgekalkte huisjes, kleurige bloemen en sfeervolle patio’s.

Dag 4: Cordoba - Sevilla

Na het ontbijt, traject naar Sevilla, hoofdstad van Andalusië. In de namiddag bezoek aan de wijk ‘Barrio Santa Cruz’ gebouwd op de fundamenten van de voormalige joodse wijk. Het is er bijzonder sfeervol met de vele witgekalkte huisjes, sinaasappelbomen, bloemen, pittoreske kerkjes, pleintjes en patio’s. Vervolgens staat het Park van Maria Luisa en Plaza de España op het programma. Dit park werd aangelegd ter gelegenheid van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling. Het is hier echt een paradijs met arcades, fonteinen en bruggetjes.

Dag 5: Sevilla

Bezoek aan de kathedraal en de voormalige Moorse minaret de ‘Giralda’. De kerk is gigantisch en is de op twee na grootste ter wereld. De Giralda verwijst naar het Moorse verleden van het nu zo katholieke Spanje. El Patio de los Naranjos ligt naast de kathedraal en deze mooie tuin werd door de moslims gebruikt voor rituelen. Na de lunch ontdekking van het Real Alcazar met zijn Arabisch geïnspireerde paleisruimtes die in de loop der eeuwen aangepast werd aan de invloeden van verschillende stijlperiodes. Bezoek aan het Flamenco dansmuseum, gevolgd door een Flamencoshow. Koetstocht doorheen Sevilla langs mooie pleinen en grootse boulevards.

Dag 6: Sevilla - Jerez de la Frontera

Na het ontbijt, traject naar Jerez de la Frontera, ook wel de stad van de sherry genoemd. In de namiddag, bezoek aan de Bodegas Sandeman, één van de meest gerenommeerde sherry wijnhuizen. Proeven vormt natuurlijk een essentieel onderdeel van het bezoek.

Dag 7: Jerez de la Frontera - Ronda

Na het ontbijt vertrek naar Ronda. Bewonder in Ronda, de ‘Puente Nuevo’ de brug met 3 bogen die over het ravijn gespannen is en die het stadje in tweeën splitst. De arena voor stierengevechten is de oudste en één van de best bewaarde van heel Spanje.

Dag 8: Ronda - Malaga - Brussel

Terugtocht naar Malaga. Afleveren van uw huurwagen en terugvlucht Malaga-Brussel.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART