top of page
Image by Hu Chen

&BEYOND LAKE MANYARA*****

&Beyond Lake Manyara Tree Lodge biedt luxe boomhutaccomodaties in het hart van Lake Manyara aan en is een unieke lodge in dit kleine maar diverse nationale park. Hoewel het één van Tanzania's kleinere wild-enclaves is, is Lake Manyara National Park een spectaculair reservaat met een ongelooflijke diversiteit aan terrein en planten- en diersoorten.

 

Het park is speciaal opgericht om de kuddes olifanten te beschermen die dit gebied wereldberoemd hebben gemaakt en biedt een uitstekende en gevarieerde wildervaring aan. Naast de olifanten is Lake Manyara beroemd vanwege de boomklimmende leeuwen en de duizenden flamingo's die aan de oever van het meer leven. Grote kuddes buffels, cheeta's, Maasai giraffen, nijlpaarden en impala's kunnen worden aangetroffen. Het meer ondersteunt een ongelooflijke diversiteit aan vogels, met name watervogels en trekkers.

LIGGING

Midden in het Lake Manyara Nationaal Park, aan de oevers van het Manyara-meer. De lodge is een permanente accommodatie in het park en biedt zo een exclusief safariverblijf. Lake Manyara Tree Lodge ligt in de afgelegen zuidwestelijke regio van het park, waardoor de beroemde boomklimmende leeuwen in het park op een ontspannen manier kunnen worden gevolgd en de kuddes pelikanen en flamingo's ongehinderd kunnen worden bekeken, en de buffels terwijl die afkoelen in het meer. 

ACCOMMODATIE

De tien boomhutsuites (incl. 1 familiesuite) bieden een verfijnde mix van intimiteit en romantiek in een frisse, groene omgeving. Elke boomhut beschikt over een groot balkon, elegante slaapkamer, eigen badkamer met vrijstaand bad en buitendouche, haardroger, muskietennetten, kluis, telefoon en plafondventilator. De boomhutten zijn gemaakt van lokaal hout en makuti (palmbladeren) en zijn voorzien van grote open dekken en ruime kamers.

FACILITEITEN

De activiteiten van de Lodge omvatten 's ochtends en 's middags game-drives in open safarivoertuigen in het Lake Manyara National Park, uitstekende vogelobservatie en picknicks op schilderachtige picknickplaatsen met uitzicht op het meer. Nachtelijke gamedrives zijn ook beschikbaar om te proberen een blik te werpen op de nachtdieren. U dineert op het overdekte terras. Dankzij de open keuken kunt u de koks de heerlijke gerechten zien bereiden. De gamedrives bevinden zich in open 4x4 voertuigen, geleid door ervaren rangers en gidsen. Het wild in het Lake Manyara National Park is gewend aan de aanwezigheid van mensen, waardoor wildritten en nachtritten des te meer de moeite waard zijn.  Doe mee aan begeleide wandelingen in een nabijgelegen dorp voor een culturele ervaring en het leren van lokale tradities.

bottom of page