top of page

ALGARVE ANDERS

Deze rondreis met de huurwagen laat u kennismaken met het mooie Algarve regio. Het oosten van de Algarve wordt gekenmerkt door lagunes en lange zandstranden die vaak enkel bereikbaar zijn per taxi-boot. De overdekte markthal van Olhão is een van de meest levendige en traditionele markten in de regio. Een overvloed aan kerken en een Romeinse brug kenmerken de charmante stad Tavira. In het centrum van Lagos kan u heerlijk flaneren langs schilderachtige pleintjes. Naar het westen, een eindeloos uitzicht, enorme kliffen en een vuurtoren typeren Cabo São Vicente, het meest zuidwestelijke punt van Europa. Bezoek ook het fort van Sagres, onlosmakelijk verbonden met de Portuguese ontdekkingsreizigers. Een reis voor wie houdt van natuur, zee, prachtige stranden en charmante dorpjes!

WANNEER

apr - okt

DUUR

8 dagen

VLIEGTIJD

2,5 uur

ITINERARY

Dag 1 - 2: Sagres

Afhalen van uw huurwagen op de luchthaven van Faro en rit naar Sagres (±120km). Sagres is een pittoresk vissersdorp en een ideale uitvalsbasis om prachtige stranden in de omgeving te verkennen. Enorme kliffen, een vuurtoren, harde wind en een eindeloos uitzicht typeren Cabo de São Vicente, het meest zuidwestelijke punt van Europa.

Dag 3 - 4: Lagos

Bezoek het stadje Silves, de voormalige hoofdstad van het Moorse rijk in de Algarve en het fabuleus roodgekleurde kasteel. Verder landinwaarts kan u een mooie rit maken door de Serra de Monchique, even halt houden in het kuuroord en vooral genieten van de rust en kalmte in dit paradijselijke toevluchtsoord. Lagos, ooit een belangrijke haven voor de ontdekkingsreizigers om het Afrikaanse continent te verkennen heeft nog steeds een vissershaven en een grote jachthaven. Tijdens een boottochtje hebt u een uniek uitzicht op de witte kliffen en grotten van de grillige kustlijn. 

Dag 5 - 7: Olhão - Tavira

Opvallend in de charmante stad Tavira zijn de talrijke kerken en de statige huizen met vierzijdige daken. Dit deel van de Algarve wordt gekenmerkt door lagunes en lange zandstranden die bereikbaar zijn per taxiboot. Het Ria Formosa natuurpark is een waardevol broedgebied voor watervogels. In de zoutpannen en lagunen broeden o.a. flamingo’s, eenden en ooievaars. Breng ook een bezoek aan Loulé, één van de oudste steden in de Algarve met een geanimeerde markthal.

Dag 8: Tavira - Faro

Korte rit naar de luchthaven en inleveren van de huurwagen.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page