top of page
Image by Thomas Bennie

ZUID-AFRIKA

WANNEER

nov - mei

TIJDSVERSCHIL

CET + 1u

MUNT

Zuid-Afrikaanse Rand

HOOFDSTAD

Pretoria

VLIEGTIJD

12 uur

WELKOM IN ZUID-AFRIKA

KAAPSTAD EN HET KAAPSE SCHIEREILAND

Kaapstad behoort tot de mooiste steden ter wereld. De immense Tafelberg, bruisende haven, populaire stranden en kleurrijke binnenstad maken dan de ‘Mother City’ een trefpunt voor toeristen vanuit de hele wereld. De ontspannen levensstijl en bergachtige omgeving geven aanleiding tot talloze avontuurlijke recreatiemogelijkheden zoals paragliden, helikoptervluchten of parachutespringen. Het Kaapse Schiereiland, ten zuiden van Kaapstad, voorziet eveneens in enkele onmisbare ervaringen. Bezoek er de kolonie Afrikaanse pinguïns van Boulders Beach of maak een stevige wandeling naar de vuurtoren op de steile kliffen van Kaappunt.

 

Deze metropool leent zich ten slotte perfect voor shopping, wellness, een stapje in de wereld zetten, enkele boeiende museumbezoeken en heerlijke tafelen. Een combinatie van smaken komt rijkelijk tot uiting in de stijlvolle restaurants van Kaapstad, waar lokaal geproduceerde wijnen de verse gerechten moeiteloos aanvullen. Die kan u ook proeven aan de bron, met een tour langs de wijngaarden van de naburige historische steden Stellenbosch, Franschhoek en Paarl.

DE TUINROUTE

De vermaarde “Garden Route” is een schilderachtig traject aan de zuidkust van het land, die Mosselbaai in de Westkaap en Port Elizabeth in de Oostkaap met elkaar verbindt. Kenmerkend zijn de oogverblindende stranden en buitengewone natuurpracht. Zo vindt u er het Tsitsikamma Nationaal Park, dat deel uitmaakt van het groter Garden Route Nationaal Park en bedekt is met grote oppervlakten bos en diepe kloven. Trek door het oude woud, relax aan de kust, ga kajakken op de rivieren en bewandel de mooiste paden van Zuid-Afrika.

Hoewel al dat natuurlijk schoon volstaat, zijn het de verborgen parels in de vorm van pittoreske kustdorpjes die de onvervalste charme van de Tuinroute vormen. Vergeet echter niet om tijdens uw verkenningstocht een blik te werpen op zee, om mogelijk walvissen die er langs de kust vertoeven te kunnen spotten. Afsluiten doet u met Port Elizabeth, niet alleen de thuisbasis van verbluffende zandstranden en interessante musea, maar ook de vriendelijkste inwoners van het land.

KRUGER NATIONAAL PARK

Als u aan Zuid-Afrika denkt, komt het Kruger Nationaal Park ongetwijfeld in gedachten. U kan er niet alleen een glimp opvangen van de “Big Five” (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel), maar bent er ook omringd door honderden soorten vogels, oeroude bossen en kronkelende waterwegen.

Langs de niet-omheinde westelijke grens van het Kruger Nationaal Park, bieden verscheidene privéreservaten de beste safari-ervaring van zuidelijk Afrika. Ze zijn niet alleen bezaaid met wilde dieren, de safari’s zijn er ook van topkwaliteit. Activiteiten die gewoonlijk niet zijn toegestaan in het Kruger Park zelf, kan u hier probleemloos ervaren, zoals off-road jeepsafari’s, spannende nachtritten of wandelsafaris. Deze exclusieve, op natuurbehoud gerichte reservaten herbergen tevens diverse verblijfsmogelijkheden van wereldklasse.

Image by Sebastian Canaves

REIZEN OP UW MAAT

UNIEK EN PERSOONLIJK

Interesse in een reis naar Zuid-Afrika? Vraag nu uw offerte aan! Uiteraard zijn de rondreizen op onze website slechts voorbeelden en dienen in eerste instantie ter inspiratie. Al onze reizen passen wij namelijk aan op uw maat. Daarom is elke reis die u bij Golden Cactus Travel boekt een unieke en persoonlijke belevenis!

EXPERIENCES

UIT ONZE BLOG

bottom of page