Image by Guillaume Baudusseau

SALT OF PALMAR*****

SALT of Palmar is een adult only boutique hotel en een uiterst uniek hotel. SALT laat u kennismaken met het échte Mauritius en moedigt u aan om op verkenning te gaan. Mauritius is immers doordrenkt van geschiedenis en barstensvol erfgoed en moderne cultuur. U hoeft zelfs het hotel niet te verlaten om kennis te maken met deze magische bestemming. U proeft het in het restaurant, u beleeft het in de spa, u voelt het in het interieur.  SALT is meer dan een hotel, het is een manier van leven. Het hotel werd ontworpen en ingericht door lokale mensen. Zij maken ook het eten en de muziek. Het is een levendige, vrolijke plek ontworpen door een kunstenaar die gelooft dat kleur geluk is.  Geïnspireerd door de vrolijke sfeer van het eiland springt SALT of Palmar er tussenuit.

 
SALT of Palmar is uiterst intimistisch met slechts 59 kamers.  Ze hebben een eigen boerderij die exclusief levert aan het restaurant.  Verse, organische producten staan er op de kaart, inclusief ook heel wat vegetarische en veganistische specialiteiten. Er is een unieke zoutkamer in de spa, er zijn geen buffetten, geen vaste TV-schermen en geen plastic voor eenmalig gebruik. SALT heeft alles wat u nodig heeft, zelfs dat waarvan u niet wist dat u het nodig had.  Meer dan een hotel, meer dan een vakantie: welkom in SALT. 

LIGGING

SALT of Palmar ligt aan een wit zandstrand aan de oostkust van Mauritius, op ongeveer een uur rijden van de luchthaven. Een rotsachtige zeebodem ligt direct voor het hotel, maar er is een zandig zwemgebied in de buurt, ook bezocht door de lokale bevolking. Fietstochten naar kustdorpjes (elektrische fietsen zijn beschikbaar) zijn mogelijk waar je ook kan vissen op oesters en zee-egels. De levendige markt van Flacq ligt op 10 minuten rijden​.

ACCOMMODATIE

De 59 mooi ingerichte kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen en hebben allemaal een balkon. Ze zijn allemaal in een rustgevend wit geschilderd, met ramen van vloer tot plafond en houten meubilair. Het middelpunt is een comfortabel biologisch Carpe Diem bed met biologisch linnen en levendig gekleurde kussens. Een grote fel oranje betegelde douche wordt geleverd met hervulbare natuurlijke toiletartikelen. In plaats van de televisie en minibar zijn er boekenplanken, een Roberts radio met zachte séga muziek, en lekkernijen zoals handgemaakte chips, versgemalen koffie en Moringa thee.

Dit zijn de meest milieuvriendelijke kamers in Mauritius, met hervulbare waterflessen, een badjas van ongebleekt katoen en koffiebonenafval, slippers met rubberen zolen van kaneelriet en een gerecycled rubberen yogamat. Zelfs de douchekap is gemaakt van maïszetmeel en verpakt in papier gemaakt van kalksteenstof.

Van de vijf kamertypes zijn de twee 'Best on the Beach' de grootste, met een zonnedek en het beste uitzicht op zee. Drie 'Pool Plus' kamers hebben ruimte voor een extra bed, terwijl de 20 'Bang on the Beach' kamers op een steenworp afstand van het poederwitte zand liggen.

FACILITEITEN

De smaken van Mauritius komen tot leven in de restaurants van het hotel. De SALT Bakery serveert verleidelijk brood en gebak, ter plaatse gemaakt en altijd recht uit de oven. Het SALT Restaurant zegt adios tegen het buffet en serveert enkel verse, lokale en smakelijke gerechten. De ingrediënten zijn stuk voor stuk aangeleverd door plaatselijke boeren, vissers en telers. Er zijn natuurlijk ook bars op het dak, op het strand en bij het zwembad.  


Een verblijf in SALT of Palmar vult u in zoals u het wenst, maar staat sowieso bol van de unieke ervaringen. Fiets of wandel, leer segadansen of volg een yogales.  Het draait allemaal om bewegen en ontdekken.  SALT verhuurt ook fietsen én milieuvriendelijke wagens om er zelf op uit te trekken en het eiland te verkennen. Verschillende naburige dorpjes, tempels, marktjes én de boerderij van SALT zijn allemaal op fietsafstand gelegen. 

Vakantie is ook het ideale moment om terug in balans te komen. Daarvoor is de ideale plek SALT Equilibrium, de spa van het hotel. Zout speelt er de hoofdrol in de behandelingen én ook in de unieke zoutkamer. Dit is de eerste in z'n soort op het eiland en de zoutdampen hebben een helende werking op uw ademhaling, huid, immuniteit en energieniveau.

 

Op de pesticidenvrije boerderij worden ook workshops georganiseerd inclusief kooklessen, yogalessen en boeiende gesprekken.  Denk, beweeg en eet; zuiverder en puurder.