top of page
quintalagrimasbar.jpg

QUINTA DAS LAGRIMAS*****

Dit gerenoveerde ‘Small Luxury Hotel’ is gevestigd in een historisch middeleeuws paleis. Met historische botanische tuinen en een ultramoderne spa met uitzicht over Coimbra, dit hotel is dé plek voor een romantisch verblijf in het hartje van cultureel Portugal. Volgens de overlevering werd Ines de Castro, Dom Pedro's minnares en later tweede vrouw, op dit 'landgoed der tranen', waar zij 10 jaar samenleefden, door huurmoordenaars om het leven gebracht. Op een marmeren plaat staan enkele regels uit 'Os Lusíades', een heldenepos dat Camoes aan dit drama heeft gewijd.

LIGGING

Quinta das Lágrimas ligt rustig langs een zijbaan van de invalsweg van Leiria naar Coïmbra. Op ± 500m van het centrum van Coïmbra. aan de oever van de Mondego-rivier ligt Coïmbra, een van Europa's oudste universiteitssteden. Een wandeling door de smalle, steile straatjes van de oude stadskern is een vermoeiende, maar interessante ervaring. In het middeleeuwse stadshart, dat terrasgewijs is aangelegd, liggen de meeste monumenten dicht bij elkaar. Door de centrale ligging is Coïmbra tevens een ideaal uitgangspunt voor uitstappen naar o.a. het zeer mooie tempeliersstadje Tomar, de bekende bedevaartplaats Fatima (± 80km) en de badplaats Figueira da Foz (± 45km). Niet te missen in de buurt is het Nationaal Park van Bussaco.

ACCOMMODATIE

Het Quinta das Lágrimas beschikt over drie soorten kamers. Paleiskamers boden ooit onderdak aan de hertog van Wellington. Tuinkamers kijken uit op de botanische tuin. Spakamers hebben een hydromassagebad en bieden een prachtig uitzicht op de bossen van het Quinta.

FACILITEITEN

De twee restaurants van Hotel Quinta das Lágrimas serveren seizoensgebonden gerechten, bereid met verse ingrediënten die worden verbouwd op het landgoed. U kunt buiten dineren terwijl u geniet van een selectie lokale wijnen uit de wijnkelder. In Restaurant 'Arcadas' geniet u 's avonds van een verfijnde gastronomische keuken: Chef Vitor Dias baseert zich voor zijn gerechten op de oude recepten van het huis met verse ingrediënten uit de regio, terwijl de groenten en kruiden van eigen kweek komen. Het meer informele Restaurant 'Pedro & Inês', gelegen in de 'Palace', biedt lichtere maaltijden aan. In de Bamboo Garden Spa worden diverse luxe behandelingen en schoonheidstherapieën geboden. In de bibliotheek van het hotel staan duizenden eeuwenoude boeken. Daarnaast vindt u bij het hotel een drivingrange en een golfbaan met 9 holes.

bottom of page