top of page

De hoogtepunten van Tanzania

Safari's van topniveau in combinatie met de mooiste stranden

Tanzania, voor 1964 gekend als Tangayika, is een land rijk aan uitgestrekte en ecologisch waardevolle natuurparken, die de gedroomde locatie vormen voor safaritochten in het spoor van een overvloed wildleven. Het is tevens het toneel van de ‘grote trek’, de migratie van immense kuddes wildebeesten en zebra’s naar Kenia, een schouwspel dat nog lang zal blijven nazinderen. Toch is dit buitengewone natuurspektakel slechts één van de vele facetten van Tanzania, denk maar aan de imponerende Kilimanjaro en het exotische kruideneiland Zanzibar. Dit alles in combinatie met de oprechte gastvrijheid, maken van Tanzania een bestemming die al uw verwachtingen probleemloos inlost!


Arusha en de Kilimanjaro

Arusha is een omvangrijke, levendige stad in het noorden van het land, van waaruit de meeste safari’s naar de noordelijk gelegen wildparken van start gaan. Ten oosten daarvan ligt de Kilimanjaro, met zijn 5.895 meter ’s werelds hoogste alleenstaande berg. Een meerdaagse beklimming naar de top (Uhuru Peak) kan het hele jaar door met behulp van gidsen en dragers, een heuse uitdaging!


Tarangire Nationaal Park

Dit nationaal park werd genoemd naar de Tarangire rivier die de regio doorkruist. Qua vegetatie is het uiterst gevarieerd; het heuvellandschat, bezaaid met baobab bomen, hoge grassen en dichtbegroeid struikgewas, wordt vloeiend afgewisseld met moerasgebied. Onder de diersoorten die men er kan waarnemen, behoren o.a. buffels, leeuwen, impala’s, gazellen en enorme groepen olifanten.

Lake Manyara Nationaal Park

Het Lake Manyara Nationaal Park bevindt zich in de Grote Riftvallei, een 6.400 km lang stelsel van geologische dalen die door Oost-Afrika loopt. Laat er u verrassen door de boomklimmende leeuwen, die luierend op de takken van de acaciabomen liggen, in de schaduw van het bladerdak. Het Manyara meer zelf, gevoed door de regens uit de Ngorongoro hooglanden, is dan weer een magneet voor talloze vogels zoals grote zwermen flamingo’s, aangetrokken door de concentratie mineralen in het water.


Ngorongoro Conservatiegebied

Zo'n 180 km ten westen van Arusha ligt het Ngorongoro Conservatiegebied, met als orgelpunt ’s werelds grootste inactieve en intacte vulkaankrater. Op de bodem treft men een zeer divers wildbestand aan, met onder andere een buitengewone roofdieren populatie. Reist u verder richting de Serengeti, vindt u bovendien één van de belangrijkste archeologische sites op aarde: de Olduvai-kloof, waar de oudste fossiele resten van onze menselijke voorouders werden opgegraven.

Het prachtige uitzicht op de Ngorongoro Crater

Serengeti Nationaal Park

De naam ‘Serengeti’ komt van het Masai woord ‘Siringet’, wat staat voor ‘eindeloze vlakten’, een meer dan treffende benaming. Dit nationaal park beslaat 14760 km² in het noorden van Tanzania en is de thuis van naar schatting drie miljoen wilde dieren, waarvan de meerderheid ook jaarlijks deelneemt aan de migratie naar Kenia. Het park is dus niet alleen gerenommeerd om zijn biologische relevantie, maar ook om zijn safari’s van topniveau.


Zanzibar

Dit eiland voor de Tanzaniaanse kust staat wereldwijd bekend als kruidentuin van de Indische Oceaan en heeft een interessante geschiedenis met op de voorgrond de ontdekkingsreizigers en slavernij. Kenmerkend zijn de traditionele zeilschepen (Dhow), oude ruïnes, uitheemse specerijen en poederwitte zandstranden, wat van Zanzibar de welverdiende strandvakantie na een safari maakt.

De beste reistijd

Hoewel Tanzania dicht bij de evenaar ligt, zijn de weersomstandigheden er doorgaans gematigd omwille van de hoogteligging. Een groot deel van het land overschrijft namelijk de 1500 meter boven zeeniveau, wat overdag voor warme, maar ’s nachts eerder voor koele temperaturen zorgt. In bergachtige streken, waaronder Kilimanjaro, kan het zelfs vriezen. De kustgebieden en Zanzibar ervaren dan weer een tropisch klimaat met hoge luchtvochtigheid.


De regenseizoenen lopen min of meer gelijk met buurland Kenia: van maart tot mei vallen stevige, langdurige regenbuien en de zogenaamde korte regens doen zich voor van oktober tot december.


Belangrijk voor reizigers die de migratie niet willen missen: tijdens de lange regens vindt men de grote massa wildebeesten en zebra’s in het zuiden en westen van de Serengeti. Tussen juli en oktober migreren ze vervolgens richting Masai Mara. In november keren ze dan weer naar Tanzania, waarna de dieren gedurende een viertal maanden geleidelijk aan terug naar het zuiden trekken.


Offerte op maat met Golden Cactus Travel

Samen met onze Afrika specialisten werken wij tot in de puntjes verzorgende offertes en reisroutes op maat van onze klanten uit. Dit kan in de vorm van een internationale safari in kleine groepen van maximum 6 personen, maar ook in de vorm van individuele safari’s waar we het programma à la carte opstellen met keuze uit een brede waaier lodges met privé chauffeur. Wij raden aan om deze reis af te sluiten met een verlenging op de poederwitte stranden van Zanzibar. Deze unieke combinatie maakt van Tanzania ook de ideale honeymoon bestemming!


KLIK HIER om één van onze programma's en prijzen te bekijken voor een 7-daagse internationale safari: Tanzania Highlights.


Voor meer informatie over reizen naar Tanzania en onze selectie van de beste honeymoon hotels, KLIK HIER.

156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page