top of page
Image by Jake Roxen

MEXICO

WANNEER

nov - apr

TIJDSVERSCHIL

CET - 7u

MUNT

Peso

HOOFDSTAD

Mexico City

VLIEGTIJD

12 uur

WELKOM IN MEXICO

Een land dat zich uitstrekt van de oevers van de zee van Cortés tot de baai van Acapulco en de witte zandstranden van de Riviera Maya., met de dorre heuvels in het noorden en de subtropische vlakten van Yucatán, van de centrale Vallei van Mexico tot het Lacandone-woud in de bergen van Chiapas, van de hoogte van de Sierra Madre tot de diepte van de Barranca del Cobre, van de turkooizen watervallen van Agua Azul tot de canyon van Sumidero.
 

In dit land met zijn rijke verleden zijn talloze overblijfselen van oude beschavingen te vinden van zowel de azteken als de mayas maar ook veel andere minder bekende beschavingen: Teotihuacán, Monte Alban, Palenque, Chichén Itzá, Uxmal, Tulum....

Uit de periode van de Spaanse overheersing dateren prachtige koloniale steden met hun eigen nostalgische charme: Cuernavaca, Taxco, Oaxaca, Guadalajara, Merida, Campeche…
 

Folklore is er van groot belang: indiaanse folklore met de guelaguetzas van Oaxaca of de yucateekse dansen in de streek van de Maya's, de folklore die van de kolonisten werd overgenomen, met de Mariachi-muziek en de grote religieuze en wereldlijke feesten die verspreid over het hele jaar worden gehouden.

Image by Bhargava Marripati

REIZEN OP UW MAAT

UNIEK EN PERSOONLIJK

Interesse in een reis naar Mexico? Vraag nu uw offerte aan! Uiteraard zijn de rondreizen op onze website slechts voorbeelden en dienen in eerste instantie ter inspiratie. Al onze reizen passen wij namelijk aan op uw maat. Daarom is elke reis die u bij Golden Cactus Travel boekt een unieke en persoonlijke belevenis!

EXPERIENCES

bottom of page