top of page
Image by Thomas Bennie

KENIA

WANNEER

juni - maart

TIJDSVERSCHIL

CET + 2u

MUNT

Shilling

HOOFDSTAD

Nairobi

VLIEGTIJD

12 uur

WELKOM IN KENIA

MASAI MARA
Op vlak van safari wordt het niet beter dan het Masai Mara Wildreservaat. Het verzekert reizigers een overvloed aan wildleven in een wijds graslandschap van 1.800 vierkante kilometer. Met veel geluk stuit u hier in één ochtend op alle leden van de Big Five. Dit gebied is tevens de thuis van het legendarische Masai-volk, die vaak opvallend lang en slank zijn, gehuld in rode doeken en voorzien zijn van talrijke sierraden. Traditioneel leven ze van de melk en het bloed van hun vee. Een kennismaking met deze stamleden is een bijblijvende gebeurtenis.


AMBOSELI EN TSAVO OOST & WEST NATIONALE PARKEN
Het Amboseli Nationaal Park ligt aan de voet van de hoogste berg en tegelijk het beroemdste symbool van Afrika: de Kilimanjaro, die eigenlijk net over de grens in Tanzania gelegen is. Deze majestueuze reus met besneeuwde toppen vormt het decor van de grasvlakte waar u zich laat verrassen door o.a. grote kuddes olifanten. Hun relatieve nabijheid tot de Keniaanse kust, maakt Tsavo Oost & West Nationaal Park ideaal voor wie een safari met strandverblijf wenst te combineren. Ze worden bovendien minder bezocht, dus de kans bestaat dat u er de wildernis kan verkennen zonder andere mensen aan te treffen.


MOMBASA & DE KENIAANSE KUST
Mombasa is in feite een eiland aan de kust, vanaf het vasteland te bereiken met bruggen en veerboten. De stad kijkt uit op een brede haven, waar de commerciële scheepvaart zich mengt met traditionele zeilschepen (dhow). Het ware hart van de stad ligt echter in de oude kern met zijn smalle straatjes, Arabische architectuur en kleurrijke inwoners. De Keniaanse stranden en koraalriffen van de Indische Oceaan lenen zich perfect voor een relaxed verblijf na een spannende safari. U kan er genieten van snorkelen, watersporten, culturele uitstappen, wellness of totale rust. Interesse in een strandverblijf?
Image by Irewolede

REIZEN OP UW MAAT

UNIEK EN PERSOONLIJK

Interesse in een reis naar Kenia? Vraag nu uw offerte aan! Uiteraard zijn de rondreizen op onze website slechts voorbeelden en dienen in eerste instantie ter inspiratie. Al onze reizen passen wij namelijk aan op uw maat. Daarom is elke reis die u bij Golden Cactus Travel boekt een unieke en persoonlijke belevenis!

EXPERIENCES

bottom of page