top of page

LIBANON: PAREL VAN DE MIDDELLANDSE ZEE

Libanon is zowel mooi als kosmopolitisch, en met zoveel te doen in zo'n klein gebied, is het ideaal voor een kort tripje vol met cultuur en avontuur. In deze 8-daagse individuele rondreis bezoekt u de hoogtepunten van dit prachtige land.

WANNEER

het hele jaar

VANAF

€ 2750 p.p (incl. vluchten)

DUUR

8 dagen

REISTIJD

5 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Beiroet

Vertrek vanuit Zaventem naar Beiroet. Bij aankomst onthaal en transfer naar het hotel.

Dag 2: Beiroet - The Bekaa

Na het ontbijt ontdekking van Beiroet, ook wel het ‘Parijs van het Midden Oosten’ genoemd. U ziet er de archeologische sites van de eeuwenoude ruïnes in het centrum van deze bijzonder moderne stad. Beiroet heeft een mix van zowel moderne als traditionele gebouwen, winkels, restaurants etc. wat het een stad van grote contrasten maakt. Hierna verder naar Beitedine, een klein stadje in het chouf-district van het Libanese bergland, gekenmerkt door de mix van Arabische architectuur en Italiaanse barok. Het paleis, de zomerresidentie van de president, herbergt een prachtige collectie historische mozaïeken. Verder naar Deir Al-Qamar (klooster van de Maan), bestaande uit stenen huizen met rode pannendaken en paleizen in oude Libanese stijl.

Dag 3: The Bekaa - Ehden

Vandaag brengt u een kort bezoek aan het stadje Zahleh, waarna u doorreist naar Baalbeck, waar de belangrijkste romeinse restanten van het land zich bevinden. Hiertoe behoren de grootste en fraaiste romeinse tempels die ooit gebouwd zijn. Daarnaast zijn ze ook bijzonder goed bewaard gebleven. Hier bezichtigd u onder andere de tempel van Bachhus, de steen van de zwangere vrouw en enkele romeinse monolieten. Doorreis naar Ehden en installatie in het hotel.

Dag 4: Ehden - Byblos

Vandaag bezoekt u het cederwoud. Het woud is bekend als ‘De Ceders van de Heer’, en is ongetwijfeld één van de spectaculairste stukken natuur van het Midden Oosten. Deze eeuwenoude bomen zijn ondertussen synoniem geworden voor Libanon, want de cederboom staat zelfs centraal op de Libanese vlag. Onderweg maakt u een fotostop bij een uitzicht over de Qadisha-vallei, met z’n vele natuurlijke grotten die al millennia gebruikt worden als schuiloorden en begraafplaatsen. Vroege Christenen die aan vervolging probeerden te ontsnappen vonden er onderdak. In 1998 werd de vallei door UNESCO toegevoegd aan de werelderfgoedlijst als één van de oudste Christelijke nederzettingen ter wereld. De reis gaat verder naar het Balamand-klooster, dat werd gebouwd in 1157 N. Chr. door de Cisterciënzers na de tweede kruistocht. In de daaropvolgende eeuwen kocht het klooster verschillende gronden in Noord-Libanon en ontwikkelde het zich tot één van de belangrijkste spelers op vlak van landbouw in het land. Aankomst te Byblos en installatie in het hotel.

Dag 5: Byblos - Jounieh

Vertrek naar Byblos, een stad aan de Middellandse Zee in de Mount Libanon-provincie. De stad werd door Cronus gebouwd als de eerste stad van Fenicië, een oude beschaving aan de Middellandse zee. Het wordt gezien als een van de oudste continu bewoonde steden ter wereld: de site werd reeds bewoond sinds 5000 V. Chr., en behoort ook tot het UNESCO Werelderfgoed. In Byblos ontdekt u het kruisvaarders kasteel, de oude haven met het zee fort, de St.-Janskerk, de oude soeks, de romeinse zuilen en amfitheater etc. Na dit bezoek verder naar Batroun stad met z’n spectaculaire natuurlijke haven dat volgens historici ontstond door een aardbeving. Transfer naar Jounieh en installatie in het hotel.

Dag 6: Jounieh - Beiroet

In Harissa vindt u de Onze Lieve Vrouw van Libanon, een van de belangrijkste schrijnen ter ere van de Heilige Maagd Maria. Een bronzen beeld van 15 ton dat de Onbevlekte Ontvangenis afbeeldt staat centraal. Het beeld is 8,5m hoog, 5m in diameter en beeldt Maria, Moeder van God uit die haar handen uitstrekt naar Beirut. Vanuit Harissa neemt u de kabelbaan naar Jounieh City, dat uitkijkt op de spectaculaire baai. Verder naar de Jeita-grotten. Deze grotten zijn een complex van twee aparte maar geconnecteerde kalksteengrotten die bijna 9m lang zijn. De grot werd reeds bewoond in de prehistorie, maar het laagste deel werd pas ontdekt in 1836 en kan enkel worden bezocht per boot. Transfer naar uw hotel in Beirut.

Dag 7: Beiroet - Sidon - Tyre - Beiroet

Vandaag begint het bezoek te Sidon. Samen met Tyre behoort het tot de wereldbekende oude steden van het oude Fenicië. Het is zeker de meest mysterieuze stad van Libanon, met een bewogen verleden. De belangrijkste bezienswaardigheid is de oude zee burcht in de haven, gebouwd door de kruisvaarders. De stad zelf is een leuk commercieel centrum met de traditionele sfeer van een klein dorp. In de tijd van de Perzen was deze stad gekend als de ‘stad der tuinen’ en ook vandaag nog zijn er bananen- en Citrusplantages rondom de stad. In het Zeepmuseum leren bezoekers over de geschiedenis van hammam en hoe de traditionele olijfolie-zeep wordt vervaardigd. Daarna gaat u verder naar Tyre, dat werd gesticht in het 3de millennium V. Chr. Origineel bestond de stad uit een nederzetting op het vaste land en een eilandstadje niet ver van de kust.

Dag 8: Beiroet - Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page