top of page

Onthaasten op de Azoren

Bijgewerkt op: 30 jan. 2021

Meer dan een hogedruk gebied

De ideale vakantiebestemming vinden is niet altijd eenvoudig. Zoals steeds geven we graag een beetje advies. Geniet u van mooie natuurwandelingen in een ongerept landschap? Waardeert u een pure keuken en verkiest u comfortabele luxe aan betaalbare prijzen? Dan zijn de Azoren de perfecte volgende bestemming!

Het hogedrukgebied van de Azoren passeert met de regelmaat van de klok in het weerbericht. Maar hoe vertrouwd we intussen ook met dat hogedrukgebied zijn, als reisbestemming genieten de Azoren minder bekendheid bij het grote publiek. Daarom vatten we de essentiële troeven van de Portugese eilandengroep nog eens samen.

De Azoren bestaan uit 9 fenomenale eilanden, ver van het massatoerisme, met een oogverblindende natuurpracht. Veilige wandelroutes doorkruisen unieke landschappen. Op de Azoren kan je één van de grootste walviskolonies ter wereld spotten en geniet je van spectaculaire kratermeren, pittoreske dorpjes, kleurrijke haventjes, een gevarieerde keuken en adembenemende uitzichten. De Azoren zijn verspreid over een diameter van 600 kilometer in de Atlantische Oceaan. We delen ze op in 3 groepen: de oostelijke groep met het hoofdeiland São Miguel en de internationale luchthaven, de centrale groep met 5 eilanden dicht bij elkaar, en de westelijke groep met de meest afgelegen en ongerepte eilanden. Wij concentreren ons op 4 eilanden: São Miguel, Terceira, Pico en Faial.


Gaat u voor het eerst naar de Azoren? Dan raden we een week op het groene São Miguel aan. Wilt u graag langer dan één week naar de Azoren? Dan kan u gaan eilandhoppen en ook andere eilanden ontdekken; Terceira met de erfgoedstad Angra do Heroísmo, het bergachtige Pico (tot 2.351 m) en het blauwe Faial.

São Miguel

São Miguel is het grootste en het meest veelzijdige eiland van de archipel. In de havenstad Ponta Delgada gonst het van de kosmopolitsche sfeer en charme. Buitden de stad wisselen tropische vegetatie, diepblauwe kratermeren en spectaculaire vergezichten zich in sneltempo af. Het mooiste meer is dat van de Sete Cidades, een van de 7 natuurwonderen in Portugal. São Miguel huisvest de enige actieve theeplantages van Europa.


Terceira

De grootste vulkanische krater vindt u op Terceira in de centrale eilandengroep. Dé blikvanger van het eiland is evenwel diens hoofdstad Angra do Heroísmo met zijn kleurrijke huisjes, kerken en forten. Het was de eerste Portugese stad die de status van werelderfgoed kreeg in 1983. Het eiland bleef desondanks gespaard van het massatoerisme en is vandaag nog steeds een goed bewaard geheim. Het combineert cultuur met een overweldigende natuur. Het meest uitgestrekte laurierbos van de eilandengroep bevindt zich op Terceira.


Pico

Pico is na São Miguel het grootste eiland van de Azoren en genoemd naar de vulkaan die het domineert (met 2.351 meter de hoogste berg van Portugal). De alomtegenwoordigheid van de vulkaan zorgt voor een uniek landschap met uitgestrekte lavavelden en kratermeren. Pico valt met zijn uitstekende kazen en wijnen ook bij fijnproevers in de smaak.


Faial

Faial is een verborgen paradijsje op een steenworp van Pico. Een ferry verbindt de twee eilanden om het half uur. Faial biedt een adembenemend uitzicht over de Pico-vulkaan. Maar met de kleurrijke jachthaven van Horta (wereldberoemd in het maritiem milieu), het Capelinhos Volcano Interpretation Centre en diverse sites om te duiken en walvissen te spotten heeft het eiland voldoende eigen troeven om mee uit te pakken.


Offerte op maat

Voor elk van de eilanden kunnen we u een selectie van charmehotels en thematische arrangementen voorstellen. Naast het logement verzorgen we à la carte de verplaatsingen tussen alle eilanden en bijkomende activiteiten zoals bv. een wijndegustatie. Wie er met de huurauto op uit trekt, blijft bij ons gespaard van aparte contracten per eiland. Om de eilanden meer in detail te leren kennen, surf zeker eens naar www.visitazores.com.


KLIK HIER om één van onze programma's en prijzen te bekijken voor een 11-daagse eilandhopping rondreis naar deze prachtige bestemming.


184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page