top of page
Image by JJ Ying

JAPAN

WANNEER

maart - mei, okt - nov

TIJDSVERSCHIL

CET + 8u

MUNT

Yen

HOOFDSTAD

Tokio

VLIEGTIJD

11,5 uur

WELKOM IN JAPAN

VEELZIJDIGE SCHOONHEID

Japan intrigeert en maakt nieuwsgierig! Geloof het op ons woord: je vertrekt met hoge verwachtingen en keert vol lof terug. Of je nu een avonturier bent, een slow traveller, natuurmens of cultuurliefhebber pur sang: Japan is er voor iedereen.

Japan is een mix van het ultra-moderne en diepgewortelde tradities, al even betoverend als de nationale drank sake. Je ontwaakt in een ryokan, bezoekt eeuwenoude tempels, ontdekt nieuwe snufjes en geniét van de heerlijke culinaire wereld. Japan betovert elke reiziger. Val van de ene verbazing in de andere in het hippe Tokyo, ontdek de verborgen tuinen en tempels in het keizerlijke Kyoto, geniet van een onvergetelijk zicht op Mt Fuji, mediteer met boeddhistische monniken op Koya San, kijk naar een match of training sumoworstelen en zing karaoke tot de vroege uurtjes in Osaka. En goed nieuws: een reis naar Japan heeft op elk moment van het jaar iets te bieden.

TOKYO & KYOTO

Welkom in deze twee metropolen! Kyoto en Tokyo zijn samen meer dan 2.000 jaar de keizerlijke hoofdsteden van Japan. De lekkerste restaurantjes, fijnste souvenirs, meest extravagante winkels, mooiste stadshotels, grootste tempels en meest uitgebreide kunstcollecties vind je hier terug. Alles wat Japan zo Japans maakt, van zen tuinen tot geisha’s, vind je in zijn puurste of net meest hedendaagse vorm terug. Eentje met een oude ziel en eentje met een jong hart.

REIZEN MET DE TREIN

De Japan Rail Pass is dé ideale formule om het eiland Honshu op eigen ritme te verkennen. Het netwerk van (hogesnelheids-)treinen en metro’s is nergens zo stipt en uitgebreid dan in Japan en laat je toe om vlot te reizen tussen de verschillende locaties. We sturen je op pad om Japan vanbinnen en vanbuiten te leren kennen: zelfstandig, maar met massa’s tips en suggesties. Dankzij onze flexibele formules ben je vrij om je dagindeling zelf in te vullen; een reis volledig naar jouw keuze en interesse!

SLAPEN IN JAPAN

Wie een unieke overnachting in Japan wil beleven, slaapt in een ryokan. Het is een Japanse vorm van een hotel. Je dompelt je volledig onder in de authentieke Japanse manier van leven. Je komt binnen in een kamer met tatamimatten, die trouwens verboden te betreden zijn met je schoenen. De teenslippers staan voor je klaar!

Ryokans vind je vooral in regio’s die gekend staan voor hun onsen of minerale warmwaterbaden. Sinds oudsher is binnenlands natuurtoerisme namelijk heel populair om te relaxen, weg van de drukte en gecombineerd met culinaire verwennerijen.

Liever een bed and breakfast? Je kan het vergelijken met een minshuku! Het is de budgetversie van de ryokan en komt overeen met een familiehotel of pension. Wist je dat je ook in mooie boeddhistische tempels kan overnachten? Deze authentieke, maar Spartaanse, ervaring, vaak met een ochtendgebed en vegetarische maaltijden, wordt shukubo genoemd.  

Deze authentieke overnachtingsplaatsen vind je vooral buiten de grote steden. In moderne metropolen als Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Osaka zijn Westerse hotels meer de norm, maar de hotelkeuzes legio, en maken we een voorstel op maat van jouw budget en voorkeur.

KERSENBLOESEM

Wie Japan zegt, zegt kersenbloesem (sakura). De bloei duurt niet lang en staat symbool voor de vergankelijkheid van schoonheid én voor hoop en een nieuw begin. Wil jij dit ook zien? De bloei start op de Okinawa eilanden in het zuiden (januari/februari) en trekt nadien naar het noorden (maart/april/mei). Om de bloesem te zien in Kyoto en Tokyo ga je best eind maart en begin april, maar het kan van jaar tot jaar wel variëren en dus is het zeer moeilijk om daar je reisplannen op af te stemmen. En het is een zeer dure periode om te reizen naar Japan. Natuurfans komen ook in de herfst aan hun trekken, want het is een prachtige periode qua kleuren en variaties in de natuur.

Image by Tianshu Liu

REIZEN OP UW MAAT

UNIEK EN PERSOONLIJK

Interesse in een reis naar Japan? Vraag nu uw offerte aan! Uiteraard zijn de rondreizen op onze website slechts voorbeelden en dienen in eerste instantie ter inspiratie. Al onze reizen passen wij namelijk aan op uw maat. Daarom is elke reis die u bij Golden Cactus Travel boekt een unieke en persoonlijke belevenis!

EXPERIENCES

bottom of page