top of page
Image by Norbert Braun

CAMBODJA

WANNEER

nov - apr

TIJDSVERSCHIL

CET + 6u

MUNT

Riel

HOOFDSTAD

Phnom Penh

VLIEGTIJD

16 uur

WELKOM IN CAMBODJA

Cambodja straalt van eeuwenoude verwondering, en met de introductie van de democratie staat het moderne Cambodja aan de rand van een nieuwe revolutie: reizen. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de door de jungle verstikte ruïnes van Angkor Wat, de oude hoofdstad van het Khmer-rijk en 's werelds grootste religieuze monument. Angkor is zonder twijfel een wereldwonder. Dit geschiedkundig onsamenhangend, monumentale tempelcomplex is het culturele en spirituele hart van Cambodja. We staan oog in oog met de gouden jaren van de Khmer cultuur, de glorieperiode tussen 800 en 1400. Angkor Thom, Beng Mealea, Ta Phrom zijn als een opslagplaats van bouwwoede en ongelofelijke kunstzinnigheid waarbij Angkor Wat zonder enig twijfel en adembenemend de kroon afsteekt.

Maak ook kennis met Phnom Penh, aan de oevers van de samenloop van de Mekong, Tonle Sap en Tonle Bassac rivieren kent als hoofdstad een heropleving. Het koninklijke paleis, nationaal museum en de oud-koloniale architectuur staan in schril contrast met de voormalige Tuol Sleng gevangenis en Killing Fields die ons doen herinneren aan de wreedheid waar de mens toe in staat is. Angkor is zonder twijfel een wereldwonder. Dit geschiedkundig onsamenhangend, monumentale tempelcomplex is het culturele en spirituele hart van Cambodja. We staan oog in oog met de gouden jaren van de Khmer cultuur, de glorieperiode tussen 800 en 1400. Angkor Thom, Beng Mealea, Ta Phrom zijn als een opslagplaats van bouwwoede en ongelofelijke kunstzinnigheid waarbij Angkor Wat zonder enig twijfel en adembenemend de kroon afsteekt. Of je nu in de voetsporen treedt van avonturiers van weleer of de donkere diepten van de Killing Fields doorzoekt, Cambodja laat een onuitwisbare indruk achter.


Gelegen aan tussen andere topbestemmingen Thailand, Laos en Vietnam, de hoogtepunten van Cambodja zijn ook perfect te combineren met een grotere ontdekking van Zuid-Oost Azië. Met de ontwikkeling van toerisme biedt Cambodja steeds meer luxe verblijven aan op haar zuidelijke eilanden.
Image by Paul Szewczyk

REIZEN OP UW MAAT

UNIEK EN PERSOONLIJK

Interesse in een reis naar Cambodja? Vraag nu uw offerte aan! Uiteraard zijn de rondreizen op onze website slechts voorbeelden en dienen in eerste instantie ter inspiratie. Al onze reizen passen wij namelijk aan op uw maat. Daarom is elke reis die u bij Golden Cactus Travel boekt een unieke en persoonlijke belevenis!

EXPERIENCES

bottom of page