top of page
Image by Niklas Weiss

ALILA JABAL AKHDAR*****

Alila Jabal Akhdar ligt 2000 meter verheven boven de zeespiegel, aan de rand van een ravijn in het machtige Al Hajar-gebergte. De architectuur is bijzonder: het minimalistische ontwerp gaat mee in de taal van de rotsachtige omgeving en veruiterlijkt de verschillende etnische invloeden in de regio. Dit hotel is een waar paradijs voor avontuurlijke reizigers, natuurliefhebbers of voor wie de woestijnwarmte even achter zich wilt laten. Het herbergt prachtige suites gebouwd in kleine groepjes voor extra privacy en indrukwekkende uitzichten op het gebergte. Het panorama is werkelijk waanzinnig, en het gevoel dat u op de top van de wereld vertoeft, wordt alleen maar sterker in het overloopzwembad dat als het ware boven het landschap zweeft.

LIGGING

Het Alila Jabal Akhdar ligt in de regio Al Dakhiliyah, het culturele hart van Oman, en dicht bij het befaamde Saiq Plateau. Het resort is een toegangspoort tot de rijke geschiedenis, cultuur en natuur van de regio. Van hieruit kunt u de oudste stad van Oman ontdekken, evenals het door UNESCO beschermde Bahla Fort.

ACCOMMODATIE

Er zijn 78 prachtige suites en villa’s met oppervlakte tussen 52 en 361m², gebouwd in kleine groepjes voor extra privacy en indrukwekkende uitzichten op het gebergte. Ze beschikken allen over badkamer met bad en aparte douche, haardroger, airco, telefoon, flatscreen tv, gratis Wi-Fi, kluisje, minibar en terras of balkon. De eerste drie suitetypes (52m²) bestaan met bergzicht, zicht op de horizon of zicht op de ravijn. Voor meer buitenruimte zijn er de Jabal Terrace kamers (104m²) met een gigantisch terras. De Loft Suites (104m²) beschikken dan weer over twee verdiepingen en een extra badkamer, wat ze ideaal maakt voor families. Het hoogtepunt zijn de twee exclusieve Jabal Villa’s (361m²) met 2 slaapkamers en badkamers, een eetkamer, kitchenette, stoomkamer en jacuzzi.

FACILITEITEN

Culinaire verwennerij met internationale gerechten en Arabische accenten bij Juniper Restaurant. Voor een iets lichtere keuken is er de Rose Lounge, waar u ook kunt chillen met een lekker drankje. Alila staat ook bekend voor haar spabehandelingen en in de Spa Alila wordt u dan ook van kop tot teen verwend. Er zijn zeven behandelingskamers, inclusief een Vichy douchekamer. Verder ook jacuzzi’s en private binnentuintjes voor behandelingen in openlucht. Er is ook een verwarmd, overlopend zwembad met impressionant uitzicht én een binnenbad. Tenslotte ook nog een fitness en een bibliotheek.

bottom of page