top of page

Zuid-Afrika voor levensgenieters

Bijgewerkt op: 18 mrt. 2023

De hoogtepunten van Zuid-Afrika

Reizen naar Zuid-Afrika is kiezen voor een uniek land met een rijk koloniaal verleden en uitzonderlijke diversiteit. Met grillige bergmassieven, woestijnen, uitgestrekte vlaktes en ruige kusten lijkt het alsof alle denkbare landschappen hier verenigd zijn. Zuid-Afrika is echter niet alleen gerenommeerd voor zijn natuurlijke schoonheid, het is ook al eeuwenlang een smeltkroes van culturen en sinds het einde van de Apartheid een symbool van hoop. Ook aan culinair genieten, indrukwekkend wildleven en avontuur is er geen gebrek. Kortom, Zuid-Afrika is de volmaakte bestemming voor levensgenieters.


Kaapstad en het Kaapse Schiereiland

Kaapstad, de op één na grootste en dichtstbevolkte stad van Zuid-Afrika, behoort tot de mooiste steden ter wereld. De immense Tafelberg, bruisende haven, populaire stranden en kleurrijke binnenstad maken dan de ‘Mother City’ een trefpunt voor toeristen vanuit de hele wereld. De ontspannen levensstijl en bergachtige omgeving geven aanleiding tot talloze avontuurlijke recreatiemogelijkheden zoals paragliden, helikoptervluchten of parachutespringen. Het Kaapse Schiereiland, ten zuiden van Kaapstad, voorziet eveneens in enkele onmisbare ervaringen. Bezoek er de kolonie Afrikaanse pinguïns van Boulders Beach of maak een stevige wandeling naar de vuurtoren op de steile kliffen van Kaappunt.

Deze metropool leent zich ten slotte perfect voor shopping, wellness, een stapje in de wereld zetten, enkele boeiende museumbezoeken en heerlijke tafelen. Een combinatie van smaken komt rijkelijk tot uiting in de stijlvolle restaurants van Kaapstad, waar lokaal geproduceerde wijnen de verse gerechten moeiteloos aanvullen. Die kan u ook proeven aan de bron , met een tour langs de wijngaarden van de naburige historische steden Stellenbosch, Franschhoek en Paarl.

De Tuinroute

De vermaarde “Garden Route” is een schilderachtig traject aan de zuidkust van het land, die Mosselbaai in de Westkaap en Port Elizabeth in de Oostkaap met elkaar verbindt. Kenmerkend zijn de oogverblindende stranden en buitengewone natuurpracht. Zo vindt u er het Tsitsikamma Nationaal Park, dat deel uitmaakt van het groter Garden Route Nationaal Park en bedekt is met grote oppervlakten bos en diepe kloven. Trek door het oude woud, relax aan de kust, ga kajakken op de rivieren en bewandel de mooiste paden van Zuid-Afrika.

Hoewel al dat natuurlijk schoon volstaat, zijn het de verborgen parels in de vorm van pittoreske kustdorpjes die de onvervalste charme van de Tuinroute vormen. Vergeet echter niet om tijdens uw verkenningstocht een blik te werpen op zee, om mogelijk walvissen die er langs de kust vertoeven te kunnen spotten. Afsluiten doet u met Port Elizabeth, niet alleen de thuisbasis van verbluffende zandstranden en interessante musea, maar ook de vriendelijkste inwoners van het land.


Kwazulu-Natal

De op twee na kleinste provincie van Zuid-Afrika is ook één van de opwindendste. Het beschikt over een schat aan landschappelijke en culturele trekpleisters. Hier situeert zich onder andere de sfeervolle stad Durban, één van Zuid-Afrika’s favoriete badplaatsen en de uitgelezen plaats om te gaan surfen. Of baan u een weg naar het noordelijker gelegen Sodwana Bay, een mekka voor duikers en vissers. In het binnenland vinden wandelaars met de aangrijpende Drakensbergen hun gading of kunnen safariliefhebbers één van de wereldberoemde wildparken bezoeken.


Kruger Nationaal Park

Als u aan Zuid-Afrika denkt, komt het Kruger Nationaal Park ongetwijfeld in gedachten. U kan er niet alleen een glimp opvangen van de “Big Five” (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel), maar bent er ook omringd door honderden soorten vogels, oeroude bossen en kronkelende waterwegen.

Langs de niet-omheinde westelijke grens van het Kruger Nationaal Park, bieden verscheidene privéreservaten de beste safari-ervaring van zuidelijk Afrika. Ze zijn niet alleen bezaaid met wilde dieren, de safari’s zijn er ook van topkwaliteit. Activiteiten die gewoonlijk niet zijn toegestaan in het Kruger Park zelf, kan u hier probleemloos ervaren, zoals off-road jeepsafari’s, spannende nachtritten of wandelsafari’s. Deze exclusieve, op natuurbehoud gerichte reservaten herbergen tevens diverse verblijfsmogelijkheden van wereldklasse.

Johannesburg

Johannesburg is een snel veranderende stad met meer dan drie miljoen inwoners in het hart van Zuid-Afrika. Of u nu enkel op doorreis bent of er meerdere dagen verblijft, de ‘City of Gold’ heeft voor ieder type reiziger wat te bieden met Afrikaans geïnspireerde eetgelegenheden, bijzondere monumenten, levendige nachtclubs en hippe winkelcentra.


De beste reistijd

Zuid-Afrika is gekend voor zijn lange, zonnige dagen het hele jaar door. Omwille van de enorme uitgestrektheid van het land en de verschillende klimaatzones, wordt uw beste reistijd echter bepaalt door de regio die u wenst te bezoeken of ervaringen die u niet wil missen.


De Westkaap kent prachtig, warm en droog weer in de zomermaanden tussen november en februari, terwijl de beste tijd om walvissen te zien tussen juli en november plaatsvindt, wanneer de kans op regen groter is. In het noorden van het land is het regenachtig in de zomer, het ideale moment om vogels te spotten.

289 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page