top of page

Thailand: het land van de glimlach

Bijgewerkt op: 30 dec. 2018

De perfecte winter- en voorjaarsbestemming

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat, beïnvloed door de moesson. Het land is het hele jaar door te bereizen, maar vooral tussen november en mei valt er het minste regen. Nadien start het regenseizoen tot oktober. Koh Samui, één van de prachtige eilanden meer naar het Zuiden toe, kent een ander klimaat. Daar loopt het regenseizoen van november tot januari. In het algemeen gesproken is de winter dus de beste periode om naar Thailand te reizen! Niet enkel zijn tropisch klimaat maakt Thailand tot één van onze favoriete bestemming bij Golden Cactus Travel: het is een divers land, met voor ieder wat wils en waar service en luxe hand in hand gaan aan nog democratische prijzen. Kies je voor puur een strandvakantie of eerder een avontuurlijke rondreis in combinatie met bruisende steden? Je bent sowieso aan het juiste adres bij Thailand, alles is mogelijk in dit Zuidoost-Aziatisch paradijs.

Graag stellen wij hieronder enkele van onze favoriete adresjes voor in verschillende regio’s. Uiteraard is dit slecht een beperkte selectie uit ons groot aanbod: vraag ons uw offerte op maat!


Bangkok

Bangkok is niet alleen de hoofdstad van Thailand, maar ook de grootste stad van het land. Met ongeveer 10 miljoen inwoners is het de metropool van Zuidoost-Azië. Het is een bruisende smeltkroes: van historische tempels en monumenten tot ultramoderne  flatgebouwen, van simpele eetkraampjes tot chique panoramische restaurants, van drijvende markten tot trendy shopping centra. Bangkok biedt altijd iets nieuws, ook voor wie er reeds meermaals heeft vertoefd.

Perfecte rust in het centrum van Bangkok

Wij raden een verblijf aan in hotel Metropolitan by Como (5*+). Dit Luxueus, meermaals bekroond stadshotel met een eigentijds design ligt in de trendy wijk Sarhorn. De nadruk ligt  hier op een persoonlijke beleving van de stad. De yogastudio, het buitenzwembad en de spa zorgen voor rust te midden van de animatie van bruisend Bangkok. Het restaurant Nahm, met één Michelinster, werd uitgeroepen tot het beste culinair adres in Azië.


Vraag naar onze gastronomische deal voor 2019: 2 overnachtingen, ontbijt, diner in restaurant Nahm en een spa-behandeling (60 min) vanaf 335 EUR per persoon.


Chiang Mai

Het Noorden van Thailand is een bergachtig, ongerept gebied. Deze regio is Thailands culturele bestemming bij uitstek. Chiang Mai is één van zijn belangrijkste steden. De oude binnenstad van Chiang Mai is bezaaid met meer dan 30 tempels en er zijn talloze festivals, marktjes, musea en restaurantjes. Het is ook de ideale uitvalsbasis om deze groene regio van natuurparken en traditionele volkeren te ontdekken.

"Zeker doen: beklim de 390 treden naar de tempel Wat Doi Suthep en geniet van het panorama over de vallei van Chiang Mai."

Hier raden wij een verblijf aan in hotel Akyra Manor (5*), een hip Boutique adresje in de artistieke wijk in het Noorden van de stad. Het is het perfect voorbeeld van hedendaags chic. Kleinschaligheid, er zijn slechts 30 suites, is één van de vele troeven van dit luxueus lifestylehotel. De suites zijn bijzonder uim en hebben een eigentijdse, cosy look. Aan het overloopzwembad op het dakterras heeft u een weergaloos panorama over de stad en de omliggende bergen: indrukwekkend!


Phuket

Deze turkooizen kust heeft een hoog postkaartgehalte met witte stranden en kristalhelder water. Neem in Phuket een duik in het nachtleven van Patong en proef er de lekkerste Zuid-Thaise  gerechten. Ontdek het ongerepte binnenland in het Khao Sok National Park. Ontsnap naar de eilanden en geniet van de zalige rust. Bewonder de imposante rotsformaties in Krabi, hoog oprijzend uit de mangroven. In dit stukje hemel op aarde beleeft u gegarandeerd de mooiste en meest romantische zonsondergangen: onvergetelijk!


Verblijf in Phuket in het hotel Twinpalms Resort (5*+). Dit ‘small luxury hotel of the world’, is één van de bekendste hotspots in Phuket en een echte trekpleister voor de internationale jetset. Stort u in het feestgedruis in één van de schitterende strandclubs, neem een duik in het lagunezwembad, geniet van de strakke moderne architectuur of blaas helemaal uit in de prachtige spa. Aan de westkust van Phuket, op zo’n 25 minuten van de luchthaven. Het hotel ligt op enkele stappen van het prachtige Surin Beach, één van de meest exclusieve locaties van Phuket. Toch is ook het drukke Patong slechts enkele minuten van het hotel verwijderd, zodat u geniet van het beste van twee werelden.


In Khao Lak, ten Noorden van Phuket, bestaat uit een aaneenschakeling van uitgestrekte zandstranden. De regio is gegeerd omwille van de ontspannende rust en de prachtige natuur. In deze rustige en geliefde badplaats raden wij een verblijf aan in het charme hotel Bangsak Village (4*).  Een rustig gelegen, adults only resort, opgetrokken in de typische Zuidoost-Aziatische stijl. Met slechts 50 bungalows, cottages en chalets in een intieme setting rond het overloopzwembad is dit het ideale toevluchtsoord.


Promo: tijdens de maand april 2019 (inclusief paasvakantie) = 4 nachten betalen + 4 nachten gratis. Prijzen vanaf 35,50 EUR per persoon, per nacht (kamer + ontbijt). Tijdens paasvakantie vanaf 60 EUR per persoon, per nacht (kamer + ontbijt).


Praktisch

Voor reizen naar Thailand heeft u als Belg een reispas nodig die nog 6 maanden geldig is na de terugreis. Er is geen visumplicht voor een toeristisch verblijf van 30 dagen. Check ook tijdig uw vaccins (tetanus, polio, difterie,...). Voor Thailand hebt u geen specifieke vaccins nodig, maar iedereen die naar Azië reist laat zich best vaccineren tegen hepatitis A. Deze informatie is louter indicatief. Er zijn tal van mogelijkheden om naar Thailand te vliegen. De makkelijkste is misschien wel THAI Airways die rechtstreekse vluchten aanbiedt van Brussel naar hoofdstad Bangkok en dit meermaals per week.  De vluchtduur bedraagt exact 11u. Verder kunt u ook vliegen met o.m. Etihad, Qatar Airways, Emirates of KLM om er maar enkele te noemen.

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page