top of page

Ontdek Montenegro

Bijgewerkt op: 14 jul. 2018

Het kloppend hart van de Balkan


Montenegro is een fascinerend land in de Balkan met eeuwenoude stadjes en kloosters, met woeste natuur en mooie baaien met fijne stranden. Sinds het land zich volledig los heeft weten te maken van het voormalig Joegoslavië in 2006 heeft toerisme in het land zich razendsnel ontwikkeld. Steden met veel geschiedenis, zoals Budva, Tivat, Cetinje, Kotor, Petrovac en Ulcinj werden populaire vakantiebestemmingen. De mix van strand, cultuur, natuur en een heerlijk klimaat zijn immers al de goede ingrediënten voor een geslaagde vakantie!

"Montenegro is qua oppervlakte zo groot als Vlaanderen, maar beschikt wel over 293 km kust"

Montenegro is ook heel geschikt voor meer sportievere vakanties. Het bergachtige landschap met beboste heuvels, gletsjermeren, kolkende rivieren en een verscheidenheid aan flora en fauna lenen zich uitstekend voor indrukwekkende fiets- en wandeltochten. Maar ook raften, langlaufen, skiën en hiking zijn erg geliefde sporten om te beoefenen in Montenegro. Doordat Montenegro nog redelijk goed betaalbaar is, vinden ook jongeren hun weg er naar. Leuke muzikale festiviteiten, uitgestrekte stranden en een levendig uitgaanscentrum zorgen dat ze niets te kort komen in het veelzijdige Montenegro.


Ontdek snel dit prachtige land voordat het zijn geheimen aan de rest van de wereld prijsgeeft en massatoerisme zijn intrede doet.


Golden Cactus Aanrader

Het stadje Perast, in de baai van Kotor, is een waar openluchtmuseum met heel veel barokke architectuur. Zo vind je er maar liefst twintig paleizen en verschillende katholieke en orthodoxe kerken. In deze kleine gezellige stad die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, opent deze zomer het een gloednieuw hotel. Iberostar Perast is een paleis dat gerenoveerd werd tot een vijfsterrenhotel, het gebouw dateert van de achttiende eeuw en past perfect in de pittoreske stad (zie foto's hieronder).166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page