top of page

Honeymooning on the Mekong

Bijgewerkt op: 26 mrt. 2022

Practise what you preach!

Reizen op maat specialist

Onze slogan is ‘Experience Travel’, want reizen moet vooral een belevenis zijn. Op onze zoektocht naar de ideale huwelijksreis was dat dus onze hoofdopgave. Na een heel avontuur naar het mooie Azië met stops in Ajman, Dubai, Noord-Thailand, Laos en Bangkok kunnen we alleen maar besluiten dat we in ons opzet meer dan geslaagd zijn. Ontdek hieronder onze stops en gebruik ze als inspiratie voor een volgend avontuur. En neen, hiervoor moet je niet eerst in het huwelijksbootje stappen!


Ajman & Dubai, UAE

Onze reis start in Ajman, één van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de perfecte stopover onderweg naar verre landen of als winterzon bestemming op zich. De Oberoi Al Zorah Beach Resort heeft het allemaal: mooi design, ruime kamers, uitstekende service, heerlijke keuken en een prachtig zwembad & strand. Dit alles vind je op 45 minuten van de Dubai luchthaven. We maakte een daguitstap vanuit ons hotel naar Dubai maar uiteraard kan je tijdens je stopover ook gewoon hier verblijven. Onze perfecte dag in Dubai bestond uit Afternoon tea in de Burj Al Arab, shoppen in de Dubai Mall en afsluiten met de lichtfonteinen aan de Burj Khalifa. Genoeg hoogtepunten (no pun intended) voor een onvergetelijke dag!


Chiang Mai, Thailand

Na deze ontspannende stop begonnen we helemaal uitgerust aan ons Aziatisch avontuur. Een 'must do' tijdens een rondreis in Thailand is het mooie Chiang Mai in het Noorden van het land. Ondanks dat dit zogezegd één van de grotere steden is, voelt deze toch kleinschalig en authentiek aan. Prachtige tempels die je doorheen de stad leiden, en je te voet van de ene hippe koffiebar naar de andere brengen. Deze cafeïne shots geven je de nodige energie om de nachtmarkt af te schuimen en originele souvenirs te kopen van de lokale creatieve jeugd. Van heerlijke streetfood bites tot fine dining menu's, deze stad lost de verwachtingen van elke reiziger in en maakt kom af met vele negatieve clichés die toerisme in Thailand hebben meegebracht.


Zelf verbleven wij in 137 Pillars House, een schitterend boetiekhotel dat deel uitmaakt van de 'teak' geschiedenis van Chiang Mai. Ongeëvenaarde service, prachtige kamers en een charmante ligging net buiten het bruisende centrum.


Luang Say Mekong Cruise, Laos

Onze favoriete manier om van Noord-Thailand naar Laos te reizen is via een slow boat cruise. Er zijn verschillende goede maatschappijen die dit aanbieden maar Luang Say Cruises zorgt echt voor een uitzonderlijke ervaring. We raden aan om de nacht ervoor in Chiang Rai te verblijven om zo vlot 's morgens in te schepen op een 2-daags Mekong avontuur. Op de eerste dag maak je een stop in Ban Houy Phalam om het rurale leven langs de Mekong te ontdekken. Ver weg van toeristen levert dit een heel authentieke ervaring met het lokale leven op. Lunch wordt aan boord klaargemaakt en is net als de service subliem. Net voor zonsondergang arriveer je in de Luang Say Lodge in Pakbeng waar je na een lekker Lao dinner de nacht doorbrengt in een prachtige en comfortable lodge naast de Mekong. Na ontbijt vertrek je op de tweede dag naar Luang Prabang met nog een stop aan de Pak Ou Caves waar je duizend Buddha beeldjes in de grotten kan terug vinden. Onderweg zagen we de mooiste natuur, bergen, zonsondergang, bevolking, waterbuffalo's en wilde olifanten op één van de meest legendarische rivieren ter wereld. Voor ons echt een absoluut hoogtepunt!


Luang Prabang, Laos

Luang Prabang sprak al langer tot onze verbeelding. Hoogtijd om in de vallei van de Mekong en Nam Khan eens zelf op ontdekking te gaan. Gans de stad is Unesco Werelderfgoed en dat wordt vanaf aankomst onmiddellijk duidelijk. Luang Prabang is een mooi voorbeeld van de vermenging van traditionele Laotiaanse architectuur en Europese koloniale invloeden. Het unieke en goed bewaarde stadsbeeld illustreert de mix tussen deze twee culturele tradities. Bezoek zeker ook de Kuang Si watervallen op zo'n 30km van Luang Prabang, makkelijk bereikbaar vanuit het centrum van de stad. De waterval bestaat uit verschillende terrassen en heeft een adembenemende blauwgroene kleur. Je mag zelfs in de watervallen zwemmen.


Wij raden een verblijf aan in Belmond La Résidence Phou Vao. Dit prachtig hotel is net buiten de stad gelegen wat ongelooflijke bergzichten en zonsondergangen oplevert. Het hotel heeft ook een eigen boot die door klanten kan worden gehuurd voor privé boottochten op de Mekong!


Bangkok, Thailand

Bovenop één van de rooftop bars, met een Cosmopolitan in de hand, waan je jezelf in het glamoureuze New York. Wanneer je nadien verdwaalt in de straten rond China Town, wordt het snel weer duidelijk dat je in een Aziatische miljoenen stad bent. Maar laat dat nu net de charme van Bangkok zijn: 'same same, but different'. Het was niet onze eerste keer dat we de Thaise hoofdstad bezochten, dus we wisten exact waar we naartoe wouden gaan: een boottochtje op de Chao Phraya Rivier, een bezoek aan Wat Arun, sfeer opsnuiven op Silom Road, crispy pork gaan eten bij Mr. Joe en een cocktail bij zonsondergang op de Vertigo Rooftop Bar van het Banyan Tree Hotel. Dat programma werd vlijtig aan elkaar geslurpt met thai milk ice teas die voor de nodige verkoeling zorgde. Wij verbleven in het COMO Metropolitan hotel in het stadsdeel Sathorn. We hebben bewust voor dit hotel gekozen omdat het in vergelijking met veel hotels in de stad relatief laag is opgebouwd en een zeer groot zwembad heeft, waar het heerlijk is om te vertoeven na een drukke dag de stad te verkennen!


Reizen op maat met Golden Cactus Travel

Al deze bestemmingen zijn uiteraard boekbaar bij Golden Cactus Travel, net zoals de nodige transfers en activiteiten. Uw volgend avontuur is in goede handen bij ons!

KLIK HIER voor onze Azië pagina waar je verschillende rondreizen ter inspiratie kan terugvinden.

127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page