top of page

Het verrassende Noorden van Mallorca

Bijgewerkt op: 10 jun. 2023

Het rustige contrast met het Zuiden

Mallorca, een eiland van de Spaanse Balearen in de Middellandse zee, is vooral gekend voor zijn grote vakantieresorts en een bruisend nachtleven dat wordt gedomineerd door Britse en Duitse toeristen. Maar net zoals zijn kleine broertje Ibiza heeft Mallorca ook nog een andere zijde; het verrassende Noorden.


Op slechts twee uur vliegen van Brussel ligt de luchthaven van Palma de Mallorca. Haal je huurwagen af en rijdt dwars door het prachtige eiland naar het Noorden terwijl je geniet van de landschappen die je een authentiek beeld van Mallorca geven.


Om naar het noorden te rijden, volg je heel eenvoudig één snelweg die Palma met Inca en vervolgens met Alcudia/Pollença verbindt. Na slechts driekwartier rijden kleuren kitesurfers de baai en weet je dat je gearriveerd bent op de ideale vakantiebestemming.


Port de Pollença & Cap de Formentor

Port de Pollença is het soort vakantieparadijs waaraan Mallorca zijn oude faam dankt. Het aantal toeristen groeit in dit charmante haventje, met meer jachten dan vissersboten, maar bereikt geen grote getalen. Het heeft een leuke boulevard met smalle strandjes, leuke barretjes, enkele winkels en een niet al te uitbundig nachtleven. Van hieruit kan je een daguitstap maken met één van de zeilschepen langs de spectaculaire kliffen van het meest noordelijke punt van het eiland, Cap de Formentor. Aan land is het ook mogelijk om de weg langs de kaap te volgen tot bij het uitkijkpunt aan de vuurtoren voor spectaculaire vergezichten. Hier staat ook het luxe-hotel Formentor dat destijds voor beroemdheden dè plek was op Mallorca.


Een paar kilometer landinwaarts ligt Pollença. De naam gaat terug op de oude Romeinse hoofdstad van Mallorca: Pollentia. Dit charmante dorpje ligt op enkele kilometers van Alcudia. Bezoek het parochiekerkje in het centrum om de 365 door cipressen omgeven treden te beklimmen, waarop je zal worden beloond door een prachtig uitzicht.

"Reserveer een tafel in restaurant La Llonja, waar je de beste 'catch of the day' kan eten vlak naast de haven. Verser, lekkerder en gezelliger kan het echt niet worden!"
Restaurant La Llonja in de achtergrond van Port de Pollença

Alcudia

Een echte ‘must-do’ als je op vakantie bent in het noordelijk gedeelte van het eiland is Alcudia. Alleen al voor de ligging moet u absoluut naar dit ommuurde havenstadje. Het heeft een prachtige kust waar kilometers witte zandstranden aan het azuurblauwe water elkaar opvolgen. Aan de kust langs de baai over een lengte van 10 km zijn talrijke hotels, appartementen en restaurants gelegen. Achter de kust vormen Llac Gran en de overige waterrijke gebieden van S’Albufera een paradijs voor vogels. Je kan de 800 ha, die nu een Parc Natural vormen, te voet of op de fiets afleggen, en de diverse soorten vogels bewonderen.


Golden Cactus Aanrader

Het Noorden van Mallorca is geschikt voor reizende koppels, vrienden, families of gezinnen met kleine kinderen. Er is in Alcudia een brede keuze aan kwalitatieve hotels voor gezinnen of met focus op charme en op ‘Adults Only’.


588 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page