top of page

De Senegalese winterzon

La vie en rose in West-Afrika

Niets is zo heerlijk om in de koude en donkere maanden even de batterijen terug op te laden met een goede dosis vitamine D. De Canarische eilanden, Kaapverdië en de Caraïben staan hoog op het lijstje met favoriete winterzonbestemmingen van de Belgen. Maar wat als je zin hebt in compleet iets anders dit jaar? Een onontdekte bestemming? Onze aanrader: laat je verrassen door de winterzon in Senegal!


De hoofdstad Dakar ligt slecht op zes uur vliegen van Brussel. Daarenboven is er slechts één uur tijdsverschil in de winter. Dit maakt dat een weekje winterzon in Senegal perfect mogelijk is zonder een jetlag waar je eerst enkele dagen van moet bekomen. Bovendien is het er zelfs in december gemakkelijk zo’n 25 graden.


Tussen Dakar en de streek van Sine Saloum strekt de Petit Côte zich uit op 120 kilometer. De Petit Côte staat bekend voor zijn witte zandstranden met palmbomen, zijn vissersdorpen, zijn badplaatsen en zijn natuurreservaten. Saly Portudal is de bekendste badplaats van Senegal met haar mooie zandstrand, haar kleurrijk dorp, de belangrijke vissershaven M’Bour en talrijke excursiemogelijkheden naar onder andere het Bandia reservaat, het eiland Gorée, de ‘Lac Rose’ of naar de Saloum delta.

"Quad rijden, kanoën, kajakken, windsurfen, giraffen spotten, flamingo’s kijken, Dakar ontdekken: een trip naar de winterzon in Senegal blijkt allesbehalve eenzijdig."

Het noorden van het land herbergt de vroegere hoofdstad van het Franse West-Afrika, Saint Louis, met zijn mooie koloniale gebouwen en zijn oude wijken. Het is het ideale vertrekpunt om de traditionele dorpjes, de natuurreservaten, de Sahel aan de poort van de Sahara te bezoeken of eenvoudigweg de rivier Senegal af te varen.


Meer zuidelijk is de Casamance ongetwijfeld de mooiste streek van Senegal. Hier vormen habitat, vegetatie en waterfauna een harmonieus geheel. Stranden zijn hier het mooist en tradities worden nog in ere gehouden.


Golden Cactus Aanrader

In het noorden van de badplaats Saly, op 80 km van Dakar en langs het mooiste strand van de ‘Petite Côte’, is het Lamatin Beach Resort & Spa ***** in traditionele Afrikaanse stijl gebouwd in het hart van een tuin met gevarieerde plantengroei, met directe toegang tot het strand en de jachthaven. Dit luxueuze hotel is van hoge standing maar met zeer toegankelijke prijzen die overeenkomen met de uitstekende kwaliteit. Het is een resort waar comfort en ontspanning aan zee perfect worden gecombineerd met een attentvolle service, lekker eten, Spa-faciliteiten, een ruime waaier aan sportactiviteiten en een brede keuze aan uitstappen die vanuit het hotel kunnen worden gepland.


Praktische Inlichtingen

Belgische onderdanen dienen in het bezit te zijn van een internationale reispas die minstens nog zes maanden geldig is vanaf de dag van aankomst. Inentingen tegen gele koorts en hepatitis A dienen voorzien te worden en een antimalaria behandeling is aangeraden. Het droogseizoen loopt van november tot mei met temperaturen tussen 22 en 30 graden. Het regenseizoen loopt van juni tot oktober. De officiële taal is het Frans en qua munteenheid gebruiken zij de CFA Frank. Netspanning is er 220 volts en uurverschil: -2 uur in de zomer, -1 uur in de winter.

141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page