top of page

Aruba: One Happy Island!

Bijgewerkt op: 19 sep. 2023

Zonovergoten parel in de Caraïben

Wist u dat Aruba buiten de orkaanzone valt en er zowat altijd de zon schijnt? Het is het perfecte eiland voor zonnekloppers met de langste stranden en beste restaurants. Daarnaast is er ook nog een ruig stukje ongerepte natuur aanwezig zodat u helemaal tot rust kan komen!


Voor de diepzeeduikers en snorkelaars brengt de fascinerende onderwaterwereld van Aruba de grootste opwinding. De constante passaatwinden zorgen voor plezier bij surfers, parasailers en zeilers. De Arubaanse keuken is rijk aan specialiteiten van regionale en Zuid-Amerikaanse afkomst en is een waar genoegen voor de fijnproevers. Het eiland is vrij klein, 30 km lang en 5,5 breed, en niet zeer heuvelachtig. Cactussen en Divi-divi bomen beheersen het landschap.


3 regio's in Aruba

Eagle Beach is een van de meest adembenemende zandstranden van Aruba. Op Eagle Beach vindt u het allerbreedste strand van Aruba, voor de hotels Manchebo en Bucuti om precies te zijn. Eagle Beach is vooral beroemd vanwege de uitgestrekte poederzachte stranden en het spierwitte zand.

Bucuti & Tara Beach Resort ****(*) op Eagle Beach

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba en tevens het politieke, culturele en zakelijke centrum van het Caribische eiland. In Oranjestad hebben de belangrijkste overheidsgebouwen en bedrijven van Aruba zich allemaal verzameld. De stad ademt verschillende sferen uit. Enerzijds waant u zichzelf in de 18de eeuw met haar prachtige koloniale panden gehuld in de mooiste vrolijke kleuren. Anderzijds beweegt u zichzelf in een ‘hippe’ Caribische stad vol met luxe winkels, trendy restaurants en exclusieve clubs.

Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, is zeker de moeite waard!

Het beroemdste strand van Aruba is Palm Beach. Wilt u zich helemaal onderdompelen in een wereld van vermaak en gezelligheid, dan bent u hier aan het juiste adres. Palm Beach op Aruba is een lange strook zandstrand van bijna 3,5 kilometer en de thuisbasis van luxueuze high rise hotels. Langs het water vindt u gezellige pieren met strandbars waar vaak live-bands optreden, restaurants en winkels. Op het strand heeft u de keuze uit tal van watersporten, van avontuurlijke wildwaterritten tot relaxte zeiltochten. Op Palm Beach is er voor ieder wat wils.

Het uitzicht op het prachtige Palm Beach

Praktisch

U vliegt met KLM vanuit Amsterdam (Schiphol) naar de Reina Beatrix Airport op Aruba. U kan tevens een Thalys treinticket bijboeken, een bus vanuit Antwerpen-Centraal of een vluchtje vanuit Brussel (mits supplement). Wij stellen u ook een "Park, Sleep & Fly" pakketten voor, waarbij u overnacht in het Courtyard Marriot Hotel en ook gratis parkeert tot 16 dagen. De vlucht vanuit Schiphol duurt ongeveer 10 uur. U heeft een internationaal paspoort nodig dat 6 maand na retour geldig is. Er zijn geen vaccinaties vereist. In de winter is het op Aruba 5 uur vroeger en in de zomer 6 uur. Op Aruba hanteert men de Arubaanse Florijn die de dollarkoers volgt. De US Dollar wordt overal als betaalmiddel aanvaard.

Het parelwitte Palm Beach aan het Hilton Aruba Resort *****

138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page