top of page
Image by Paul-Vincent Roll

MALEISIË

WANNEER

dec - aug

TIJDSVERSCHIL

CET + 7u

MUNT

Ringgit

HOOFDSTAD

Kuala Lumpur

VLIEGTIJD

15 uur

WELKOM IN MALEISIË

De contrasten van Maleisië

Een rondreis in Maleisië voert je langs eeuwenoude jungles, koloniale steden, paradijselijke eilanden en bruisende metropolen. Maleisië ligt in het zuidoosten van Azië en is een land van tegenstellingen. Koloniale historie, traditionele bewoners, ongerepte natuur, maar ook moderne winkels en restaurants. 

Kuala Lumpur

In West-Maleisië vindt je de grote steden maar ook veel natuur en prachtige stranden. De hoofdstad van Maleisië heeft enorm veel te bieden. De stad staat bekend om de grote diversiteit aan gebouwen. De afwisseling van koloniale, moderne en traditionele gebouwen creëert dan ook een bijzondere skyline. Uiteraard kan je de Petronas Twin Towers niet missen tijdens de groepsreis. Deze iconische torens waren ooit de hoogste van de wereld. Kuala Lumpur staat ook bekend om de vele restaurantjes, foodcourts en straatverkopers. Het eten Maleisië is echt een feestje!

Maleisisch Borneo

Het ongerepte Maleisië ontdek je tijdens een rondreis naar Maleisisch Borneo. Spectaculaire grotsystemen ontdekken, wandelen in de toppen van enorme junglebomen, kennismaken met de unieke neusaap doe je tijdens deze ontdekking van Bako National Park en Mulu National Park in Sarawak. Je maakt hier kennis met de prachtige natuur van Sarawak en Sabah. Onderweg heb je grote kans orang-oetans, neusapen en varanen te zien. Ook maken we kennis met de Iban en overnachten in hun traditionele longhouses. 

Het regenwoud van Taman Negara

Tijdens een rondreis door Maleisië ga je natuurlijk op avontuur in de jungle. En waar kun je dat nu beter doen dan in een van de oudste regenwouden ter wereld? Het nationaal park Taman Negara is 130 miljoen jaar oud. Je slaapt er direct aan de Tembeling-rivier, waar longtailboats voorbij varen en je vanaf het terras de geluiden van exotische vogels en apen hoort. 's Avonds is het tijd voor avontuur in de jungle en probeer je tapirs en Maleise beren te spotten in het donker. Reis je ook nog naar Borneo? Dan is het Bako National Park in Sarawak een aanrader. Hier sta je wellicht oog in oog met een neusaap.

Theetijd in Cameron Highlands

In Maleisië zul je volop traditie en historie tegenkomen. Zo zie je in de kleurrijke stad Malacca nog verschillende gebouwen uit het Nederlandse VOC-tijdperk, zoals het Stadhuys en de roodgekleurde Christ Church ernaast. Niet alleen de Nederlanders, ook de Britten lieten hun sporen in Maleisië achter. Dat zie je goed in de Cameron Highlands. De hoogste pieken op deze hooglanden meten zo'n 1.500 meter en staan vol felgroene theeplantages. Voor een kopje thee zit je in het dorp Tanah Rata dus goed. Kijk echter niet raar op als ze daar versgebakken scones bij serveren, een stille herinnering aan de voormalige Britse overheersing.

Relaxen op Langkawi

Helemaal tot rust komen in een klein tropisch eilandparadijs? Na alle indrukken die je tijdens een rondreis door Maleisië hebt opgedaan, ben je vast toe aan wat ontspanning. Dat gaat op Langkawi zeker lukken. Dit eiland is het grootste van de Langkawi-archipel en is dankzij de rust een perfecte afsluiter van je rondreis. Op het Pantai Cenang zandstrand plof je op een ligbed onder een kokospalm en geniet je van de paradijselijke rust. Een duik in de Andamanse Zee maakt je relaxdag pas echt compleet.

Image by Nour Betar

REIZEN OP UW MAAT

UNIEK EN PERSOONLIJK

Interesse in een reis naar Maleisië? Vraag nu uw offerte aan! Uiteraard zijn de rondreizen op onze website slechts voorbeelden en dienen in eerste instantie ter inspiratie. Al onze reizen passen wij namelijk aan op uw maat. Daarom is elke reis die u bij Golden Cactus Travel boekt een unieke en persoonlijke belevenis!

EXPERIENCES

bottom of page