ZUID-AFRIKA

HONEYMOON

Waar naartoe te gaan voor een droomavontuur als koppel? Reizen naar Zuid-Afrika is kiezen voor een uniek land met een rijk koloniaal verleden en uitzonderlijke diversiteit. Met grillige bergmassieven, woestijnen, uitgestrekte vlaktes en ruige kusten lijkt het alsof alle denkbare landschappen hier verenigd zijn. Zuid-Afrika is echter niet alleen gerenommeerd voor zijn natuurlijke schoonheid, het is ook al eeuwenlang een smeltkroes van culturen en sinds het einde van de Apartheid een symbool van hoop. 

 

Ook aan culinair genieten, indrukwekkend wildleven en avontuur is er geen gebrek. Kortom, Zuid-Afrika is de volmaakte bestemming voor levensgenieters, en maakt een perfecte bestemmingen voor een veelzijdige huwelijksreis!

KAAPSTAD EN HET KAAPSE SCHIEREILAND

Kaapstad behoort tot de mooiste steden ter wereld. De immense Tafelberg, bruisende haven, populaire stranden en kleurrijke binnenstad maken dan de ‘Mother City’ een trefpunt voor toeristen vanuit de hele wereld. De ontspannen levensstijl en bergachtige omgeving geven aanleiding tot talloze avontuurlijke recreatiemogelijkheden zoals paragliden, helikoptervluchten of parachutespringen. Het Kaapse Schiereiland, ten zuiden van Kaapstad, voorziet eveneens in enkele onmisbare ervaringen. Bezoek er de kolonie Afrikaanse pinguïns van Boulders Beach of maak een stevige wandeling naar de vuurtoren op de steile kliffen van Kaappunt.

 

Deze metropool leent zich ten slotte perfect voor shopping, wellness, een stapje in de wereld zetten, enkele boeiende museumbezoeken en heerlijke tafelen. Een combinatie van smaken komt rijkelijk tot uiting in de stijlvolle restaurants van Kaapstad, waar lokaal geproduceerde wijnen de verse gerechten moeiteloos aanvullen. Die kan u ook proeven aan de bron, met een tour langs de wijngaarden van de naburige historische steden Stellenbosch, Franschhoek en Paarl.

DE TUINROUTE

De vermaarde “Garden Route” is een schilderachtig traject aan de zuidkust van het land, die Mosselbaai in de Westkaap en Port Elizabeth in de Oostkaap met elkaar verbindt. Kenmerkend zijn de oogverblindende stranden en buitengewone natuurpracht. Zo vindt u er het Tsitsikamma Nationaal Park, dat deel uitmaakt van het groter Garden Route Nationaal Park en bedekt is met grote oppervlakten bos en diepe kloven. Trek door het oude woud, relax aan de kust, ga kajakken op de rivieren en bewandel de mooiste paden van Zuid-Afrika.

Hoewel al dat natuurlijk schoon volstaat, zijn het de verborgen parels in de vorm van pittoreske kustdorpjes die de onvervalste charme van de Tuinroute vormen. Vergeet echter niet om tijdens uw verkenningstocht een blik te werpen op zee, om mogelijk walvissen die er langs de kust vertoeven te kunnen spotten. Afsluiten doet u met Port Elizabeth, niet alleen de thuisbasis van verbluffende zandstranden en interessante musea, maar ook de vriendelijkste inwoners van het land.

KRUGER NATIONAAL PARK

Als u aan Zuid-Afrika denkt, komt het Kruger Nationaal Park ongetwijfeld in gedachten. U kan er niet alleen een glimp opvangen van de “Big Five” (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel), maar bent er ook omringd door honderden soorten vogels, oeroude bossen en kronkelende waterwegen.

Langs de niet-omheinde westelijke grens van het Kruger Nationaal Park, bieden verscheidene privéreservaten de beste safari-ervaring van zuidelijk Afrika. Ze zijn niet alleen bezaaid met wilde dieren, de safari’s zijn er ook van topkwaliteit. Activiteiten die gewoonlijk niet zijn toegestaan in het Kruger Park zelf, kan u hier probleemloos ervaren, zoals off-road jeepsafari’s, spannende nachtritten of wandelsafaris. Deze exclusieve, op natuurbehoud gerichte reservaten herbergen tevens diverse verblijfsmogelijkheden van wereldklasse.

ONZE TOPPERS

zuid afrika pafuri camp.jpg

PAFURI CAMP

Pafuri Camp situeert zich in het Makukele Consessie, in het uiterste noorden van het Kruger National Park. Deze regio wordt beschouwd als één van Kruger’s meest uitzonderlijke plekken op vlak van biodiversiteit; de vegetatie is er zo anders dat men zich in Centraal-Afrika waant. Het gezellige kamp beschikt over negentien ruime safaritenten met een subliem uitzicht over de Luvuvhu rivier, elk met subtiele maar onmiskenbare Afrikaanse decoraties. Safari’s in open 4x4 voertuigen, nachtritten en wandelingen zijn er onderdeel van het aanbod, maar u krijgt er ook een ontzagwekkend perspectief op de antropologische geschiedenis van het gebied.

zuid afrika dock house cape town.jpg

DOCK HOUSE BOUTIQUE

Op een steenworp afstand van het levendige V&A waterfront in Kaapstad, naast de Time Ball Tower, biedt Dock House Boutique Hotel & Spa de ideale balans tussen comfort en privacy. Kroonluchters en andere sierlijke details creëren een gevoel van Victoriaanse charme en verwijzen naar de historische achtergrond van het pand, dat in de jaren 1800 de privéwoning van de havenmeester was. Nadien werd het gebouw getransformeerd tot een gedistingeerd boektiekhotel. De vijf uiterst elegante kamers hebben elk een persoonlijke inrichting, bezield met een ingetogen verfijning die de tijdloze stijl van het hotel aanvult.

zuid afrika the outpost.jpg

THE OUTPOST

Gelegen op een heuveltop met zicht op de Luvuvhu River Valley, in een wild, afgelegen deel van het Kruger Nationaal Park, werd The Outpost ontworpen met eenvoudige materialen. De hedendaagse combinatie van staal, beton en open ruimte legt de nadruk op de prachtige omgeving, zonder zijn essentie als wildernisbestemming te verliezen. Overnachten kan in twaalf eigentijdse en vrijstaande suites die uitkijken op de rivier en omliggende natuurpracht. Uitstekende jeep- en wandelsafari’s worden ondernomen in het Makuleke Contractual Park, ontegensprekelijk een bijzonder wildrijk gebied in het noorden van Kruger.