top of page

VIETNAM AVONTUURLIJKE ONTDEKKINGSREIS

Van riksja, fiets en scooter in de grote steden, tot tuktuk, ossenkar en motorboot op het platteland. Want het is niet enkel de bestemming die belangrijk is, maar ook de weg er naartoe.

WANNEER

nov - mei

DUUR

12 dagen

REISTIJD

15 uur

ITINERARY

Dag 1: Hanoi

Bij aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u opgewacht door uw gids. Transfer naar uw hotel in Hanoi. Vrije tijd.

Dag 2: Hanoi

Vandaag verkent u de hoogtepunten van de stad zoals het Mausoleum van Ho Chi Minh en de Literatuurtempel. Daarna gaat u naar de oude binnenstad van Hanoi waar een fietstocht door de kleine straatjes gepland staat. U stop onder meer aan het Hoan Kiem-meer en bezoekt er de Ngoc Son Tempel.

Dag 3: Hanoi - Ninh Binh

Na het ontbijt gaat u naar de provincie Ninh Binh waar u een tochtje maakt met een ‘sampan row’ (een typische roeiboot). Daarna gaat u naar Tam Coc voor een lokale lunch. In de middag is een rit gepland met een ossenkar voor een bezoek aan de Bich Dong Pagode, en Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam. Overnachting in Ninh Binh.

Dag 4: Ninh Binh - Ha Longbaai

In de ochtend transfer naar de Ha Longbaai waar u aan boord gaat van een jonk om de baai in stijl te verkennen. U hebt de gelegenheid om te zwemmen, te snorkelen en een bezoek te brengen aan de gekende drijvende dorpjes. Lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 5: Ha Longbaai - Hanoi - Hué

Ontbijt met zicht op de baai van Ha Long. Na het ontschepen wordt u naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor uw vlucht naar Hué. Transfer naar uw hotel en vrije tijd.

Dag 6: Hué

U wordt opgepikt aan uw hotel voor een motortochtje door het platteland rond Hué. U stopt in het kleine dorpje Thanh Toan en verkent er onder meer de bekende betegelde brug, enkele mooie tempels en de lokale markt. Daarna bezoekt u de Khai Dinh tombe en de Vong Canh heuvel. Met de motor rijdt u vervolgens langs lokale dorpjes en kaneelplantages naar Kim Long. Lunch in een pagode. Na de middag keert u terug naar uw hotel.

Dag 7: Hué - Hoi An

Na het ontbijt bezoekt u de indrukwekkende keizerlijke citadel van Hué (Unesco-Werelderfgoed). In de namiddag staat een rit langs de kust gepland, ook wel gekend als de Hai Van Pass, richting Hoi An. Vrije tijd.

Dag 8: Hoi An

Ontdek de historische binnenstad van Hoi An per fiets en maak enkele leuke stops aan de Japanse brug en een typisch Vietnamees handelshuis. In de namiddag kunt u per fiets op eigen houtje de stad verder verkennen.

Dag 9: Hoi An - Ho Chi Minh Stad

Ontbijt en vrije tijd tot uw vlucht naar Ho Chi Minh Stad. Daar wordt u opgewacht door uw gids en naar uw hotel gebracht. U bent de rest van de dag vrij.

Dag 10: Ho Chi Minh

Ho Chi Minh Stad, of Saigon zoals de meeste Vietnamezen het vaak noemen, verrast zijn bezoekers met z’n vele scootertjes. Met meer dan 5 miljoen motorfietsen, is dit de beste manier om de stad te leren kennen. In de ochtend wordt u opgepikt om achterop een scooter een volledige dag door de stad te rijden. Uiteraard stopt u bij de belangrijkste bezienswaardigheden.

Dag 11: Mekongdelta

U verkent vandaag de Mekongdelta (halte van vertrek: Ben Tre). Per boot vaart u op de mytische rivier, langs ambachtelijke dorpjes. Per fiets of tuktuk rijdt u door de rijstvelden en ontdekt u het plattelandsleven van de delta. In de namiddag vaart u per roeibooit tussen de palmen.

Dag 12: Ho Chi Minh

Einde van de rondreis. Ontbijt en vrije tijd. U reist verder naar uw volgende bestemming (hotel) of transfer naar de luchthaven.

In samenwerking met Transasia.

REGIOKAART

bottom of page