top of page

VERRASSEND VENETO

Het is een goed bewaard geheim, hoewel de meeste Italianen het al ontdekt hebben: de dogen hebben de Veneto niet alleen ontelbare bezienswaardigheden nagelaten, maar ook een erg verfijnde gastronomie. Elk seizoen zorgt voor gerechten die u beslist moet proeven. In april-mei zijn dat de witte asperges van Bassano. In het najaar de wilde champignons, de kastanjes, de truffels en het wild. Het hele jaar door serveert men er gastronomische schotels op basis van ingrediënten uit de streek, zoals de rode cicorei-sla van Treviso en de overheerlijke kazen. Het goede leven blijkt ook uit de ontelbare soorten likeur en 'grappa', de perfecte afsluiter van een heerlijke maaltijd. Buon appetito!

WANNEER

mei - sept

VANAF

vraag uw prijs aan

DUUR

9 dagen

REISTIJD

1,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Venetië

Ophalen huurauto en rit (± 60km) naar San Pietro di Feletto, waar u drie nachten logeert in Hotel Villa del Poggio. Geniet van de prachtige ligging in de prosecco-wijngaarden (Unesco Werelderfgoed).

Dag 2: Maser - Asolo - Bassano del Grappa

De prachtige 'Strada del Prosecco' brengt u naar de Villa Barbaro in Maser, een meesterwerk van Andrea Palladio, de meest invloedrijke architect uit de 16de eeuw. Verder naar het ommuurde Asolo en naar Bassano del Grappa, bekend om zijn geglazuurd aardewerk en zijn 'grappa'.

Dag 3: Conegliano - Treviso

Via het kleine stadje Conegliano, de 'Parel van de Veneto', naar Treviso met zijn middeleeuws centrum, zijn mooie 'Piazza dei Signori' en zijn kanalen.

Dag 4: Padua

Onderweg verkent u Padua met zijn middeleeuwse 'Piazza delle Erbe', zijn doopkapel en de 'Cappella degli Scrovegni' met schitterende fresco's van Giotto. U logeert 3x in La Barchessa di Villa Pisani nabij Vicenza of in Tenuta Le Cave nabij Verona.

Dag 5: Vicenza

U bezoekt Vicenza, met zijn middeleeuwse omwalling, zijn prachtige 'Piazza dei Signori' en zijn 'Teatro Olimpico'. Net buiten deze stad van Palladio (1508-1580) ligt Villa Rotonda, een van de beroemdste meesterwerken van de architect.

Dag 6: Verona

Welkom in de aangename stad van Romeo en Juliet, met haar imposante 'arena' (1ste eeuw na Chr.) en met de 'Piazza delle Erbe', een prachtig plein met een gezellige markt.

Dag 7 - 8: Venetië 

Inlevering huurauto en boot naar het centrum. Venetië, dat is het 'Canal Grande' met zijn gondels, de 'Basilica di San Marco', het 'Palazzo Ducale' en meer dan 50 kerken, maar ook de stad van carnaval en regatta’s. Verken ook typische wijken van de stad, o.a. Castello, San Polo en de joodse wijk. U logeert twee nachten in Hotel L'Orologio.

Dag 9: Venetië - Brussel

U neemt de boot naar de luchthaven. Terugvlucht.

REGIOKAART

bottom of page