top of page

VALLE D'AOSTA EN PIEMONTE

Deze reis laat u proeven van de Valle d'Aosta, waar eeuwig besneeuwde toppen ten hemel reiken en het leven voortkabbelt op het ritme van de natuur. U ontdekt dan het groene, zachtglooiende Piemonte en zijn prachtige hoofdstad Turijn, bakermat van de industriële ontwikkeling van Italië en van het modernisme. Piemonte is een plek gebleven waar het goed is om leven, waar door het traditionele buitenleven de mens harmonie vindt met zijn omgeving, waar wijnranken en rijstvelden afwisselen met stevige notelaars, sluimerende dorpjes en gezellige provinciestadjes, waar kleine wijnboeren koppig vasthouden aan hun eigen druivensoort, de 'nebbiolo', waar rust een 'must' is en 'slow food' een levenswijze.

WANNEER

mei - sept

VANAF

vraag uw prijs aan

DUUR

10 dagen

AFSTAND

900km

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Valle D'Aosta

Heenreis. U logeert 3 maal in Auberge de la Maison in Entrèves (Courmayeur), met prachtig zicht op de Mont Blanc, of in het schitterende Hotel Bellevue in Cogne, in het 'Gran Paradiso'-natuurpark.

Dag 2 - 3: Mont Blanc en Aosta

Twee dagen genieten van bruisende rivieren, bergwandelingen, groene valleien en het 'Gran Paradiso'-natuurpark. In Courmayeur vertrekt de kabellift van de Mont Blanc (4.810 m), die prachtige panorama's biedt. Bezoek ook Aosta, de pittoreske regiohoofdstad met mooie winkeltjes en delicatessenzaken.

Dag 4 - 5: Turijn

Verder naar de elegante ex-hoofdstad van Italië, met zijn mooie 'Piazza San Carlo', zijn shoppingmogelijkheden en zijn prachtige musea, o.a. het indrukwekkende filmmuseum, het automuseum en het Egyptisch Museum, met een van de grootste collecties ter wereld. Een absolute aanrader is 'La Venaria Reale', het voormalig koninklijk paleis, op ± 10km.

Dag 6: Turijn - Monforte D'Alba/Benevello

Voor u naar de prachtige 'Langhe' vertrekt, kunt u La Sacra di San Michele bezoeken in Avigliana: deze indrukwekkend gelegen 11de-eeuwse benedictijnerabdij stond model voor de abdij uit ‘De naam van de roos’ van Umberto Eco. U logeert 4 maal in Relais Villa d’Amelia in Benevello of in La Ribezza Boutique Hotel in Monforte d’Alba.

Dag 7: Savigliano en Saluzzo

Ten noorden van Savigliano ligt het Castello di Racconigi, voormalig buitenverblijf van de koninklijke Savoie-familie, met zijn prachtig interieur en park. Verder naar Saluzzo, een elegant stadje met een middeleeuws centrum. Noordelijk ligt de Abbazia di Staffarda, een van de mooiste abdijen van Italië.

Dag 8: Barolo, Asti, Barbaresco

Op zoek naar de ultieme wijn! In Barolo kunt u ook bij de kleinere producenten wijn proeven. Verder via Alba, bekend om zijn witte truffel, naar Asti, een gezellig stadje, waar allerlei lekkers te koop is. Barbaresco is een lieflijk dorpje met een geweldige naam...

Dag 9: Mondovi en Cuneo

Via het panoramische Mondovì, met zijn mooie ‘piazza’, naar Cuneo, ooit de hoofdstad van de zijde, nu een charmant stadje met mooie arcades.

Dag 10: Terugkeer naar Brussel

Of verlenging in een prachtig hotel aan het Maggioremeer of aan de Ligurische Riviera.

REGIOKAART

bottom of page