SINGAPORE & MALEISIË

INDIVIDUELE RONDREIS

10-daagse privé rondreis met gids en chauffeur

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met grootsteden als het futuristische Singapore en het fascinerende Kuala Lumpur en snuift u ook cultuur op in de charmante, koloniale steden van Melaka en Georgetown. Onderweg vergaapt u zich aan adembenemend mooie uitzichten op de theeplantages van Cameron Highlands en maakt u een prachtige trektocht door het regenwoud.

WANNEER

feb - sept

VANAF

€ 2599 p.p (excl. vluchten)

DUUR

10 dagen

REISTIJD

13 uur

Voorgesteld Programma:

​Dag 1: Aankomst Singapore

Bij aankomst op de luchthaven van Singapore wordt u opgewacht door uw chauffeur. Transfer naar uw hotel. Vrije tijd.

Dag 2: Singapore - Botanische tuinen

Na het ontbijt verkent u deze indrukwekkende stad waar oud en nieuw en oost en west elkaar ontmoeten. U begint in het centrum van Singapore en de koloniale wijk. Uiteraard stopt u aan de beroemde Merlian, een mythisch wezen dat half leeuw, half vis is. Daarna bezoekt u de Thian Hack Keng Temple, een van de oudste en belangrijkste tempels van de stad. Verder naar de botanische tuin en de nationale orchideeëntuin. Tenslotte verkent u naar Chinatown en Little India alvorens u terug naar uw hotel gebracht wordt.

Dag 3: Singapore - Melaka

Vandaag steekt u de grens met Maleisië over en gaat het richting Melaka. Een historisch stadje op zo'n 245 km van Singapore dat uitgeroepen werd tot Unesco-Werelderfgoed. Over een periode van 400 jaar werd Melaka gekoloniseerd door de Portugezen, de Nederlanders en de Britten. Het resultaat is een mix van historische en koloniale gebouwen, enkele zelfs met Nederlandstalige namen (zoals het Stadthuys en de Nederlandse begraafplaats). In de namiddag gaat u aan boord van een rivierboot voor een tocht op de Melaka- rivier en ontdekt u de verschillende architecturale stijlen die de stad rijk is. Na de boottocht hebt u nog tijd om door Jonker Straat te wandelen, bekend voor de leuke boetiekjes.

Dag 4: Melaka - Kuala Lumpur

Na het ontbijt maakt u een tocht doorheen de rijke geschiedenis van Melaka. U bekijkt onder andere het dieprode Stadthuys, de oudste Chinese tempel van Maleisië, de Portugese Porta de Santiago en de St. Pauls kerk. Een ritje met een typische en rijk gedecoreerde trishaw mag zeker niet ontbreken. Na de lunch leert u meer over de lokale bevolking tijdens een bezoek aan een traditioneel dorpje. Daarna reist u verder naar de hoofdstad Kuala Lumpur.

Dag 5: Kuala Lumpur

De qids neemt u mee naar de Chow Kit Wet Market. Dit is de grootste overdekte markt van Kuala Lumpur. Eens binnen, wandelt u er door een doolhof van kraampjes die vrijwel alles verkopen: vis, vlees, groenten, kruiden… Daarna bezoekt u de oudste moskee van de stad en verkent u Little India. Na een lokale lunch gaat het verder naar het Merdaka-plein en de Central Market. U bezoekt ook nog de Chinese Sze Ya tempel en een kleurrijke Hindoetempel en wordt hierna terug naar uw hotel gebracht. Optioneel kunt u vandaag ook naar de Petronas Towers bezichtigen (zonder gids).

Dag 6: Kuala Lumpur - Cameron Highlights

Vandaag staat een rit van ongeveer 250 km op het programma naar het koele binnenland, De eerste halte is de bekende Batu Cave waar u tussen de aapjes door de trap- pen neemt richting de grot waarin de heilige hindoetempel zich bevindt. Daarna naar Cameron Highlands. Deze regio ligt op zo’n 1.500 m boven zeeniveau en kent het perfecte klimaat om thee te verbouwen. De glooi- ende heuvels bezaaid met theeplanten zorgen voor een idyllisch foto- moment. U bezoekt een theeplantage en een fabriek vooraleer u aan uw hotel aankomt. Na een afternoon tea staat uw chauffeur opnieuw voor u klaar om deze regio verder te verkennen, indien u dit wenst.

Dag 7: Cameron Highlands - Belum Regenwoud

U verlaat Cameron Highlands en gaat naar de volgende groene regio: het regenwoud van Belum. Onderweg rijdt u door Kuala Kangsar, een goed bewaarde oude koningsstad. Bij aankomst, check in in het hotel en de rest van de dag vrije tijd.

Dag 8: Belum Regenwoud

Geniet van een rijkelijk ontbijt en neem uw lunchpakket mee, want vandaag trekt u de wilde natuur in. De hele dag staat in het teken van het regenwoud. Per boot gaat u naar het beginpunt van uw trektocht door de jungle. De tocht gaat door het woud, langs wilde bloemen en traditionele dorpjes. U kunt even verkoeling zoeken en baden rond de waterval.

Dag 9: Belum - Penang

Vandaag is het weer tijd voor cultuur. Bij aan- komst in Penang, de parel van Azië, brengt u een bezoek aan de Kek Lok Si Tempel, een van de grootste en maoiste tempelcomplexen van heel Zuidoost-Azië, Daarna gaat u naar uw hotel. Vrije tijd.

Dag 10: Penang - Georgetown

Er staat nog een tweede stad in Maleisië op de Unesco-Werelderfgoedlijst: Georgetown. Een stad met een heel diverse cultuur die u zeker niet mag missen. U bezoekt er onder meer het Pinang Peranakan Mansion, de kleurrijke wijk Little India, de Teochew Tempel, het Sun Yet-Sen Museum en een traditioneel klanhuis. Vergeet ondertussen niet te genieten van de originele streetart die u onderweg ziet. Einde van de rondreis. U reist verder naar uw volgende bestemming (hotel) of transfer naar de luchthaven.

UW HOTELS STANDAARD

 • The Warehouse in Singapore (warehouse loft 2 personen)

 • 1825 Gallery Hotel in Melaka (superior king kamer)

 • The KL Journal in Kuala Lumpur (deluxe kamer)

 • The Smokehouse in Tanah Rata (Cameron Highlands) (deluxe kamer)

 • Belum Rainforest Resort in Pulau Banding (Belum) (alzanii kamer)

 • Hotel Penaga in Georgetown (Penang) (hutton deluxe kamer met balkon)

UW HOTELS SUPERIOR

 • Naumi in Singapore (oasis kamer)

 • Casa Del Rio in Melaka (deluxe lago kamer)

 • Traders Hotel in Kuala Lumpur (deluxe twin tower view kamer)

 • Cameron Highlands Resort in Tanah Rata (deluxe kamer)

 • Belum Rainforest Resort in Pulau Banding (Belum) (balau kamer)

 • Jawi Peranakan Mansion in Georgetown (Penang) (mansion villa 2 personen)

Inbegrepen:

 • 9 nachten, 9 ontbijten, 3 lunches, 1 high-tea, 2 diners

 • Assistentie van een privégids van begin tot einde van de rondreis. De gids is in principe Engelstalig (volgens beschikbaarheid en onder voorbehoud eventueel ook Franstalig)

 • Privétransfers en -uitstappen per auto/(mini)bus (airconditioning) met privéchauffeur zoals vermeld

 • Inkomgelden voor de bezienswaardigheden, parkeergelden

Niet inbegrepen:

 • Vluchten en luchthaventaksen (internationale en binnenlands)

 • Visum

 • Dranken bij de maaltijden

 • Alle persoonlijke uitgaven

 • Vergoeding om te fotograferen/filmen

 • Fooien voor de chauffeur en gids

 • Verzekering

In samenwerking met Transasia
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304