ZWEDEN EN FINLAND

INDIVIDUELE RONDREIS

9-daagse rondreis met trein en ferry

De reis start in Helsinki en daarna reist u met trein en ferry tussen Zweden en Finland. Een perfecte reis tussen april en oktober.

Prijs per persoon op basis van een 2-persoonskamer vanaf: €985

Programma:

Dag 1: Aankomst te Helsinki

Aankomst te Helsinki met het door u gekozen vervoer. Helsinki is een (culturele) moderne stad met 450 jaar geschiedenis, met invloeden uit zowel het westen als het oosten van Europa. De verschillende historische tijdperken zijn duidelijk zichtbaar doorheen de stad, en dit via een wandeling er doorheen en via een bezoek aan het maritieme fort Suomenlinna, dat u een goede kijk geeft op een fascinerend verleden.

U verblijft in hotel Seurahuone of gelijkwaardig.

Dag 2: Helsinki

Ontbijt in uw hotel. vandaag kunt u Helsinki verder ontdekken. De onvermijdelijk te bezichtigen plaatsen zijn het historische stadscentrum, het plein van de senaat, het parlement, de Finlandia Hall, het monument van Sibelius en de stenen Temppeliaukio kerk.

U verblijft in hotel Seurahuone of gelijkwaardig.

Dag 3: Helsinki - Turku

Ontbijt in het hotel. Vandaag neemt u de trein van Helsinki naar Turku. Dit is de oudste stad van Finland en de voormalige hoofdstad. De bezienswaardigheden zijn het kasteel van Turku, het maritiem centrum Marinium, de Aboa Vetus (museum), het Ars Nova museum en de kathedraal.

U verblijft in hotel Park Turku of gelijkwaardig.

Dag 4: Turku – cruise naar Åland

Ontbijt in het hotel. Vandaag neemt u de ferry naar Åland. Zie hoe de kapitein langs de eilanden vaart.  Eenmaal aangekomen in Mariehamn, ontdekt u een betoverende archipel tussen Zweden en Finland. Wandel door de straatjes en bewonder de houten huizen en de kleine ambachtelijke winkels. Het Maritiem Museum is een aanrader om te bezichtigen.

Overnachting in hotel Arkipelag of gelijkwaardig.

Dag 5: Åland

Ontbijt in uw hotel. U heeft vandaag een vrije dag om zelf op ontdekking te gaan.  Of u kunt een fiets huren en naar de eilanden Nåtö en Järsö fietsen.  Het is één van de mooiste fietsroutes in de regio. Een andere mogelijkheid is om een kajak te huren en de omgeving via de zee te ontdekken.

U verblijft in hotel Arkipelag of gelijkwaardig.

Dag 6: Åland – cruise naar Stockholm

Ontbijt in uw hotel.  In de namiddag gaat u terug aan boord van de ferry en vaart u verder naar Stockholm.  U komt ’s avonds aan in Stockholm.

U verblijft in hotel Best Western Kom of gelijkwaardig.

Dag 7 : Stockholm

Ontbijt in uw hotel. Stockholm, de Zweedse hoofdstad, is gebouwd op 14 eilanden, water is dus nooit veraf. De goed bewaarde Middeleeuwse gebouwen staan er zij aan zij naast moderne architectuur, en net buiten het stadscentrum is de archipel samengesteld uit 24.000 eilanden die uitnodigen tot een bezoek. We raden u aan het Vasa museum te bezoeken, evenals het openluchtmuseum Skansen en het stadhuis van de oude stad (Gamla Stan). U verblijft in hotel Best Western Kom of gelijkwaardig.

Dag 8 : Stockholm - cruise naar Helsinki

Ontbijt in het hotel.  in de morgen kunt u verder Stockholm bezichtigen of gaan winkelen.  In de late namiddag scheept u in voor de overtocht naar Helsinki.  U overnacht er in een binnenkajuit.

U verblijft op de ferry van Stockholm naar Helsinki.

Dag 9 : Helsinki

Ontbijt in uw hotel. U vertrekt van hieruit met het door u gekozen transportmiddel huiswaarts.

Inbegrepen:

 • 7 nachten in een hotelkamer met douche / wc, ontbijt inbegrepen.

 • 1 nacht aan boord van de ferry in een binnenkajuit met ontbijt. Trein van Helsinki naar Turku in 2e klasse.

 • Cruise van Mariehamn naar Stockholm (+/-5h) met kajuit

 • 1 nacht aan boord van de ferry in een binnenkajuit met ontbijt.

 • Cruise van Turku naar Mariehamn (+/-5h) met kajuit

Niet inbegrepen:

 • Vluchten Brussel - Helsinki - Brussel

 • Transfers

 • Extra door u gewenste diensten

 • Niet in programma voorziene maaltijden

 • Annulerings- en of bijstandsverzekering.

 • Persoonlijke uitgaven

via Destination Green

Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304