top of page

ROMANTISCH NORMANDIË

Normandië prikkelt de zintuigen op een eigenzinnige manier, met smeuïge camembert en hartverwarmende calvados, de beste van Frankrijk naar men beweert. Maar Normandië is meer dan gastronomische verwennerij: naast ruwe rotskusten en adembenemende kliffen, naast immer groene boomgaarden en ontroerende bedevaartsoorden, heeft dit noordelijke stukje Frankrijk ook schilderachtige haventjes en pittoreske steden, die de grootste kunstenaars aantrokken om er de majestueuze schoonheid en eenvoud van vast te leggen. Verken het fabelachtige land van de Noormannen, om het nooit meer te vergeten, vanuit uw charmant hotel.

WANNEER

mei - sept

VANAF

vraag uw prijs aan

DUUR

6 dagen

AFSTAND

450km

ITINERARY

Dag 1: België - Honfleur / Tourgéville

Heenreis. Onderweg houdt u zeker halt in het pittoreske vissersdorpje Fécamp en het befaamde Etretat, waar de beroemde 'falaises' nog steeds door tientallen schilders worden vereeuwigd. Verder over de Pont de Normandie, één van de grootste hangbruggen van Europa met schitterend zicht op de monding van de Seine, naar het schilderachtige Honfleur. U logeert 5 nachten in het luxehotel La Ferme Saint Simeon in Honfleur of in de charmante Auberge de la Source in Barneville-la-Bertran vlakbij Honfleur of het landelijk gelegen Les Manoirs de Tourgéville vlakbij Deauville.

Dag 2: La Corniche Normandië

Langs boomgaarden, hagen, weilanden naar de mondaine badplaats Deauville of Trouville met hun prachtige strandvilla's. Verder naar het pittoreske Honfleur, vaste stek van Boudin en Monet, met zijn ‘bassin’ en smalle straatjes met prachtige vakwerkhuizen die voor een speciale sfeer zorgen. Elke dag brengt een vloot vissersboten vis en schaaldieren naar de haven, ideaal om een heerlijke ‘plateau fruits de mer’ te degusteren.

Dag 3: Langs de oevers van de Seine naar Rouen

Na een eventuele stop in het mooi gelegen Villequier, met zijn Musée Victor Hugo naar de 3 'kastelen van God' net voor Rouen: de indrukwekkende abdijen Ste-Wandrille, Jumièges en St-Martin-de-Boscherville. Verder naar de hoofdstad van de Haute-Normandie en stad van Jeanne d'Arc, met een prachtig historisch centrum en één van de indrukwekkendste gotische kathedralen van Frankrijk, vereeuwigd door Claude Monet. De schitterende vakwerkhuizen, smalle kronkelstraatjes, talloze klokkentorens en uitstekende musea maken van Rouen een parel van onschatbare waarde. Liefhebbers kunnen nog doorsteken naar Giverny (± 68km) met het huis en de tuinen van Claude Monet en de vlakbij gelegen watermolen (Vernon), gebouwd op oude brugpeilers over de Seine.

Dag 4: Le Pays D'Auge

Vandaag staat alles in het teken van kazen en calvados: Pont-l'Evèque, Le Breuil-en-Auge, Livarot en Vimoutiers met zijn Musée du Camembert. Onderweg kunt u Lisieux bezoeken, bekend bedevaartsoord van de Heilige Theresia. Terug via de middeleeuwse site Crèvecoeur-en-Auge, een van de oudste en best bewaarde kastelen van Normandië.

Dag 5: Caen

De geest van deze duizendjarige stad nestelt zich vooral in de oudste wijken waar Willem de Veroveraar een kasteel en twee abdijen liet bouwen. De stad kreeg het in de Tweede Wereldoorlog hard te verduren maar werd volledig heropgebouwd en gerestaureerd. Vandaag is Caen een levendige, moderne stad met interessante bezienswaardigheden en charmante plekjes die zeker een bezoek waard zijn. Terug via Ouistreham met de befaamde 'Pegasus Bridge', de gezellige badplaats Cabourg, geliefd door Marcel Proust en inspiratiebron voor zijn werken, en het charmante stadje Houlgate met talloze villa's en chalets die getuigen van de badstadarchitectuur op het einde van de 19e eeuw.

Dag 6: Terugreis naar België

Of verlenging van uw reis in deze mooie streek.

REGIOKAART

bottom of page