top of page

PROEVEN VAN EMILIA ROMAGNA

Welkom in Emilia Romagna, hét mekka van de gastronomie en dé bestemming voor wie Italië ten volle wil beleven, ver van het massatoerisme. Hier snuift u de sfeer in gezellige stadjes als Ferrara, Modena en Parma, waar het zalig wandelen of fietsen is door de geschiedenis, langs Renaissance en Middeleeuwen, langs imposante kastelen en verfijnde 'palazzi'. Hier, in de 'buik van Italië', met Bologna 'la grassa' als hoofdstad, proeft u alles wat fijnproevers bekoort..Parmezaan, Parmaham en balsamico-azijn, met geduld op smaak gebracht, en een rijk aanbod aan gevulde pasta's en elegante wijnen. De Ferrari-, Lamborgini- en Ducati-musea, maken van deze streek een speeltuin voor wie houdt van motoren.

WANNEER

mei - sept

VANAF

vraag uw prijs aan

DUUR

10 dagen

REISTIJD

2 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Bologna

U landt in Bologna en rijdt (± 52km) naar Ferrara, waar u 3 nachten logeert in Hotel Annunziata, in hartje centrum, met zicht op het imposante kasteel van de Este-familie.

Dag 2: Ferrara

Verkenning van deze sfeervolle stad, met zijn imposant 'Castello Estense', zijn mooie pleinen, zijn middeleeuwse straatjes en statige 'palazzi'. Fietsen op de groene stadswallen is een absolute 'must'.

Dag 3: De Po-delta en Pomposa

Verkenning van de 'Valli di Comacchio', een prachtig lagunegebied. Ga beslist paling proeven in het gelijknamige stadje, met zijn bruggen en kanalen. Bezoek aan de 6de-eeuwse abdij van Pomposa, een van de belangrijkste van Noord-Italië, met prachtige fresco's.

Dag 4: Castelvetro di Modena

Vandaag vertrekt u richting Modena waar u 3 nachten logeert in de kleinschalige Agriturismo Opera 02, bekend om zijn balsamico-productie. In deze agriturismo geniet u, in een informeel kader, van een lekkere keuken en een ronduit schitterende ligging tussen de wijngaarden.

Dag 5: Modena en Maranello

Sfeer snuiven in het aangename Modena, stad van 'aceto balsamico' en van Pavarotti, met een prachtige romaanse 'Dom'. Hier kunt u de 'Collezione Maramotti', de hedendaagse kunstcollectie van Max Mara, bezoeken. Verder naar Maranello met zijn 'Galleria Ferrari'.

Dag 6: Parma

In deze muziekstad, bekend om zijn parmaham, is het zalig kuieren langs de mooie 'Duomo' met zijn doopkapel, de bruisende 'Piazza Garibaldi' en het Teatro Farnese, volledig in hout.

Dag 7: Bologna - Fiumana

U bezoekt Bologna, met de oudste universiteit van Europa en een bijzonder mooi historisch centrum. Verder naar Fiumana, waar u drie nachten logeert in het Borgo Condé Wine Resort in Fiumana, met zijn prachtige ligging tussen de wijngaarden.

Dag 8: Ravenna

In deze aangename stad leidt een wandeling langs eeuwenoude en kleurrijke byzantijnse mozaïeken, beschermd door UNESCO.

Dag 9: Cesena en Forli

In Cesena, met zijn Malatesta-burcht en -bibliotheek, en in Forlì, met zijn wekelijkse markt, is het genieten van sfeer, mooie winkels en lekker eten, ver van het massatoerisme. Hou even halt in het heuveldorpje Bertinoro met prachtige panorama's.

Dag 10: Bologna - Brussel

Rit (± 90km) naar de luchthaven van Bologna en terugvlucht.

REGIOKAART

bottom of page