DOURO DISCOVERY

PORTUGAL RIVIER CRUISE

8-daagse rivier cruise door een van de beste wijnregio's ter Europa

Met deze reis geniet u van de natuurpracht, de culturele rijkdommen en de gastvrijheid van het Noord-Portugese volk aan boord van de recent gerenoveerde (2016- 2017) MS Douro Spirit. Naast de Portugese parels zoals Vila Real en Pinhao staan ook de cultuurmetropolen Porto en het Spaanse Salamanca op het programma. Ontdek de geheimen van de Douro in alle comfort.

WANNEER

mei - okt

VANAF

€ 1798 p.p

DUUR

8 dagen

REISTIJD

2,5 uur

Programma:

​Dag 1: Brussel - Porto

Rechtstreekse lijnvlucht naar Porto. Transfer naar de haven. Ontvangst en installatie in uw kajuit. Afvaart naar Bitetos. Diner en overnachting aan boord.

Dag 2: Bitetos - Pinhao

Vaart door de Dourovallei. Welkomstcocktail. Stop te Foz Távora. Bezoek aan de Quinta Avessanda voor een typische lunch. Bezoek aan het typisch Portugees landgoed. Het schip is ondertussen aangekomen te Pinhão. Bezoek aan het station van Pinhão. Diner met folklore aan boord. Overnachting.

Dag 3: Pinhao - Vega Terron

Halve dag vaart door de Dourovallei richting Castelo Rodrigo. Lunch aan boord. ’s Namiddags staat een excursie naar Figuera de Castelo Rodrigo op het programma. Het middeleeuwse dorpje met talrijke kerkjes, smalle steegjes en een burchtruïne ligt op 670 m boven de zeespiegel, vanwaar u een prachtig panoramazicht hebt. Terugkeer aan boord. Captain’s diner en overnachting.

Dag 4: Vega Terron - Salamanca - Barca d'Alva

Vandaag staat een bezoek aan de stad Salamanca op het programma. Salamanca is gelegen in de Spaanse provincie Castilla y León, een geliefd oord voor vooraanstaanden en beroemd voor zijn middeleeuws karakter. Middagmaal tijdens een Flamencoshow in een typisch Spaans restaurant. Geleid bezoek aan het historisch centrum van de stad. Het schip is ondertussen aangekomen in Barca d ’Alva, waar u op het zonnedek wordt verwacht voor een Portugese barbecue met dans en muziek (indien het weer het toelaat).

Dag 5: Barca d'Alva - Vila Real - Régua

Halve dag vaart door de Dourovallei. Lunch aan boord. Aankomst te Foz Távora. Uitstap naar de Quinta do Seixo, waar u kunt genieten van een glaasje portwijn en een prachtig zicht op de Dourovallei. Bezoek aan Lamego, een klein stadje aan de Douro met een rijke geschiedenis. Bezoek aan de gotische kathedraal. Vrije tijd voor een wandeling door de smalle straatjes met toffe winkeltjes en terrasjes. Diner aan boord te Peso da Régua.

Dag 6: Peso da Régua - Vila Real - Porto

In de voormiddag maakt u een uitstap naar Vila Real en brengt u een bezoek aan het Mateus-paleis, één van de mooiste Portugese landhuizen, met prachtige tuinen en wijngaarden. Lunch aan boord. De reis gaat verder naar Porto. Vanop het zonnedek kunt u genieten van het spectaculaire wijngebied met prachtige wijnterrassen dat u doorkruist en dat tevens opgenomen is op de Unesco werelderfgoedlijst. Fado-diner aan boord. Aankomst te Porto.

Dag 7: Porto

Vandaag brengt u een bezoek aan Porto, de stad van de portwijn. Bezoek aan het historisch centrum van de stad en aan de kathedraal. Bezoek aan een portwijnkelder (incl. degustatie). Middagmaal aan boord. ’s Namiddags: uitstap naar de voormalige Portugese hoofdstad Guimarães, een aangename middeleeuwse stad met goed behouden burcht en paleis. Diner en overnachting aan boord.

Dag 8: Porto - Brussel

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse lijnluchten van en naar Porto met Brussels Airlines in L-klasse. 7 nachten in een dubbele, buitenkajuit met frans balkon op het hoofddek achteraan aan boord van de MS Douro Spirit.

 • Programma op basis van vol pension (vanaf het diner van dag 1 t.e.m. het ontbijt van dag 8).

 • Dranken aan tafel voor de maaltijden aan boord: lunch: water + koffie of thee, diner: water, soft drinks of wijn.

 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma.

 • Conferenties en animatie aan boord.

 • Alle vermelde excursies met Engelstalige of Duitstalige gids (zie prijzentabel).

 • Captain’s Diner en welkomstcocktail.

 • BTW, haven- en luchthaventaksen en fuel.

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.

 • Gebruikelijke fooien (ongeveer €10 p.p.p.d).

 • Annulerings- en of bijstandsverzekering.

In samenwerking met Imagine Travel
Prijzen en programma onder voorbehoud

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304