ONTDEKKING VAN JORDANIË

Jordanië is een land met een rijke duizendjarige geschiedenis en een waaier aan beschavingen en tradities. Het is altijd een doorgang geweest voor veroveraars, nomaden, karavanen en handelaars. Deze reis is een combinatie van cultuur, ontdekking en ontspanning langs de schatten van Jordanië. Maak uw reis extra speciaal met een overnachting in een "Martian Tent" in de Wadi Rum woestijn en brengt een bezoek aan Petra by night.

WANNEER

maart - mei, sept - nov

VANAF

Prijzen op aanvraag

DUUR

7 dagen

REISTIJD

9 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Amman

Vertrek vanuit Brussel voor de aansluitende Royal Jordanian vlucht naar Amman.

Dag 2: Amman - Jerash - Amman

Bezoek aan de hoofdstad Amman: het Romeins theater, de citadel, het Archeologisch Museum en het Folklore Museum. Na het middagmaal, bezoek aan Jerash, één van de hoogtepunten van Jordanië, een Grieks-Romeins-Byzantijnse site, die opmerkelijk goed bewaard gebleven is. 

Dag 3: Amman - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

Vertrek naar Petra, langs de Koninklijke Weg, met onderweg bezoek aan de Neboberg, een uitkijkplaats vanwaar Mozes het ‘Beloofde Land’ mocht aanschouwen alvorens te sterven. Tevens bezoek aan Madaba, waar we een mozaïek uit 6de eeuw kunnen bewonderen in de Sint-Jorisbasiliek. Na het middagmaal bezoek aan het fort van Kerak. Aankomst in Petra in de vroege avond.

Dag 4: Petra

Volledige dag bezoek om deze uitzonderlijke en wereldberoemde site te bezoeken. Het waren de Nabateeërs, een nomadenvolk dat zich hier stilaan permanent vestigde, die deze prachtige site hebben gesticht. Het werd een handelscentrum voor wierook, specerijen en asfalt (dat diende voor het balsemen). We ontdekken talrijke mausolea uitgehouwen in de rotsen en nog tal van andere bezienswaardigheden.

Dag 5: Petra - Little Petra - Beidah - Wadi Rum

In de voormiddag bezoek aan Al-Barid, beter gekend als ‘Little Petra’ en Beidah, één van de oudste neolithische dorpen in de streek. Vervolgens verder door naar de Wadi Rum woestijn voor een tocht per 4x4 (± 2u00) en installatie in het tentenkamp voor de overnachting en een avondmaal onder de sterrenhemel.

Dag 6: Wadi Rum - Bethanië - Dode Zee

Verder naar de Dode Zee met onderweg bezoek aan Bethanië.  Na het middagmaal, vrije tijd om te genieten van deze binnenzee gelegen op ongeveer 400 m onder de zeespiegel en met een zo hoog gehalte aan mineralen dat het menselijk lichaam blijft drijven.  

Dag 7: Dode Zee - Amman - Brussel

Transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Brussel.

In samenwerking met 7Plus.

REGIOKAART