top of page

NOORD-BRETAGNE BELEEFREIS

De charme van Noord-Bretagne ligt vooral in het eeuwige, vrije spel van de woeste zee tegen de harde Bretonse granietkusten. Hier regeert grillige afwisseling want schier- en andere eilanden, zandstranden, baaien en puur graniet, vaak badend in een kleurrijk coloriet volgen elkaar op. Het spel van de getijden is hier ronduit spectaculair. De hevige strijd van de vissers tegen de oceaankrachten, heeft hier altijd veel van het leven bepaald en is ook uitgestraald naar het groene binnenland vol Keltisch karakter. Uit respect rezen hier reusachtige monumenten in graniet op. Dit uniek, historisch, mystiek en religieus patrimonium maakt het groene heuvelende, Bretonse achterland nog altijd een beetje mysterieus. Menhirs, dolmens, kruisbeelden (calvaires), pardons rond de robuuste kerken, vakwerk en veel stedenschoon, u treft het allemaal in Noord-Bretagne. De zelfbewuste Bretoenen typeren dit alles als hun 'Glenn & Mor': land en water. De kusten en de talrijke voorliggende, kleine eilanden verbergen vele natuur- en vogelreservaten, waarin het heerlijk wandelen of fietsen is. En niet te versmaden: in Bretagne eet u lekker want het is de eerste vis- en groentenleverancier van Frankrijk!

WANNEER

mei - sept

VANAF

vraag uw prijs aan

DUUR

8 dagen

AFSTAND

700km

ITINERARY

Dag 1: België - Dinard

Heenreis. 4 nachten in hotel Castelbrac of Barrière Le Grand Hôtel in Dinard.

Dag 2: Dinard en de Vallée de la Rance

Na een bezoek aan de mondaine badstad Dinard, prachtig gelegen aan de monding van de Rance, met een uniek architecturaal patrimonium (zomaar even 407 geklasseerde villa's en gebouwen), naar het ommuurde middeleeuwse Dinan met talrijke vakwerkhuizen en indrukwekkende burcht. Terug langs de oevers van de Rance met aantrekkelijke vissersdorpjes als St.-Suliac en weidse panorama's.

Dag 3: Dol-de-Bretagne, Cancale en St. Malo

Bezoek aan de oude Bretoense bisschopsstad Dol-de-Bretagne met zijn indrukwekkende kathedraal en zijn huizen met vakwerk. Amper 3km verder ligt Champ-Dolent met zijn indrukwekkende menhir van 9,5m hoog, één van de mooiste van Bretagne. Verder naar Cancale met zijn immense oestervelden: hier komen en gaan de kipwagens vol met oesters, de verkopers, en de terugkeer van de vissersboten bij vloed. Het pittoreske haventje is een streling zowel voor het oog als voor de smaakpapillen. Vanuit de 4,5km verder gelegen Pointe du Grouin, heeft u een panoramisch uitzicht, van Cap Fréhel tot de Baai van de Mont-Saint-Michel. Terug via het strategisch gelegen St.-Malo. Deze vroegere oorlogshaven en zeeroversnest ligt er uniek bij achter de dikke vestingmuren. In de 'ville close' – de oude stad – is het aangenaam al wandelend de rijke geschiedenis te ontdekken en dat van haar bekendste inwoner, Jacques Cartier.

Dag 4: De Côte D'Emeraude

Een rit langs deze ruige kust geeft u voluit afwisseling met prachtige vergezichten op de kliffen en de enorme zandstranden bij St-Cast-le-Guildo. De fraaie villa's van het Quartier des Mielles bewijzen dat dit gezellige stadje al een hele tijd geleden als badplaats werd ontdekt. Het leuke vissershaventje met een kleine vloot is gespecialiseerd in het vissen op Sint-Jakobs- en venusschelpen. Verder tot de indrukwekkende vuurtoren op Cap Fréhel en het Fort La Latte.

Dag 5: De mooiste 'Pointes'

Via St-Brieuc rijdt u naar Paimpol en de Pointe de l'Arcouest met schitterend uitzicht op het Ile de Bréhat. In Paimpol, haven van de IJslandvaarders, moet u zeker proeven van de oesters en andere fruits de mer. De vissers hun percelen zien oogsten in een wedloop tegen de getijden blijft een indrukwekkend spektakel. Verder rijdt u via het havenstadje Tréguier naar Perros-Guirec waar u 3 nachten logeert in hotel L’Agapa. Op weg naar Perros-Guirec zeker niet vergeten een stukje van 'Le Sentier des Douaniers' door het natuurgebied Castel-Mur te wandelen. Op het schiereilandje staat hier namelijk het meest gefotografeerde 'Maison-entre-les-deux-Roches' beter bekend als 'Le Gouffre'.

Dag 6: De Côte de Granit Rose

Vanaf Perros-Guirec neemt u de pittoreske kustroute langs een reeks van vissers- en badplaatsen met prachtige zandstranden en kleurrijke rotspartijen zoals in Ploumanach met zijn roze granietrotsen en Trégastel-Plage met zijn vreemde rotsformaties. U keert terug via Trébeurden en Lannion. De sierlijke bruggen en kaden lopen hier bij hoog water onder en geven het geheel een Bretonse sfeer.

Dag 7: De Baai van Morlaix

Dit is een van de allermooiste baaien van Frankrijk, met o.a. de levendige stad Morlaix met zijn 58m hoog viaduct - volledig in graniet - heersend over de oude stad en de haven. Het loont de moeite om de stad te verlaten voor een bezoek aan het grootste megalithische stenen mausoleum van Europa, de Cairn de Barnenez.

Dag 8: Terugreis naar België

Of verlenging van uw reis in deze mooie streek.

REGIOKAART

bottom of page