MADAGASKAR

INDIVIDUELE RONDREIS

De Zuidelijke Route

Individuele rondreis met privéchauffeur/gids

Natuurbeleving op zijn best. Zeldzame lemuren zoeken in Ranomafana Nationaal Park, wandelen in het dorre maanlandschap van Isalo en eindigen op de witte stranden van Ifaty. 

WANNEER

apr - okt

VANAF

€ 1665 p.p (excl. vlucht)

DUUR

10 dagen

REISTIJD

14 uur

Voorgesteld Programma:

Dag 1: Antananarivo

Aankomst in de internationale luchthaven van Ivato. Verwelkoming door onze Live To Travel vertegenwoordiger en transfer naar het centrum van de hoofdstad Antananarivo.

Verblijf in Gassy Country, ontbijt

 

Dag 2: Antananarivo - Antsirabe

We vertrekken vandaag in zuidelijke richting naar Antsirabe (180 km), gekend voor zijn thermale baden. Halfweg stoppen we in Ambatolampy voor de lunch en bezoek aan een artisanale aluminiumfabriek. Bij aankomst in Antsirabe doen we een stadsrondrit.

Verblijf in Couleur Café, half pension

Dag 3: Antsirabe - Ranomafana

In de ochtend bezoeken we enkele werkplaatsen van lokale ambachtslui (hoorns, snoep en juwelen), vervolgens zetten we onze weg verder in zuidelijke richting. Lunchstop in Ambositra en bezoek aan een houtsnijwerkatelier. In de late namiddag komen we aan in het natuurreservaat Ranomafana, een traject van 240 km.

Verblijf in Setam Lodge, half pension

 

Dag 4: Ranomafana - Fianarantsoa

Na het ontbijt brengen we een begeleid bezoek aan het Ranomafana Nationaal Park. Het park heeft een oppervlakte van 41000ha en herbergt heel uitzonderlijke vogels, reptielen, vlinders en twee zeldzame lemurensoorten. We lunchen in het park en nadien heeft u de mogelijkheid om te zwemmen in de warmwaterbaden. Na 63 km bereiken we Fianarantsoa in de late middag.

Verblijf in Tsara Charme Guesthouse, half pension

 

Dag 5: Fianarantsoa-Ambalavao-Ranohira-Isola

Een rit van 260 km waarbij we stoppen in Ambalavao voor lunch in het restaurant “Bougainvilliers” en nadien bezoek aan een wijnkelder en een artisanale papierfabriek. Via het plateau van Horombe bereiken we Ranohira, een klein dorpje aan de voet van het Isalogebergte.

Verblijf in Le Relais de la Reine, half pension

Dag 6: Isalo

Na het ontbijt rijden we naar het Isalo Nationaal Park waar we twee gemakkelijke wandelingen doen (de canyons en het natuurlijke zwembad). We sluiten de dag af met een zonsondergang over Isalo.

Verblijf in Le Relais de la Reine, half pension

Dag 7: Isalo - Ifaty

Onderweg bezoeken we de graftombes in Mahalfy. Lunch in Tuléar, een typisch havenstadje. Nadien rijden we naar Ifaty, een vissersdorpje gelegen aan een idyllische baai.

Verblijf in Le Paradisier, half pension

Dag 8 tot 9: Ifaty

Vrij verblijf in Ifaty, waar u heerlijk kan uitrusten aan het zwembad of het strand. Mogelijkheid tot verschillende activiteiten: duiken, kanovaren en bezoek aan het Baobab bos van Mangily. 

Verblijf in Le Paradisier, half pension

Dag 10: Ifaty - Antananarivo

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Tuléar voor de binnenlandse vlucht naar Antananarivo. Transfer naar het IC Hotel waar u een kamer voor daggebruik en een wagen ter beschikking krijgt tot vertrek. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar Amsterdam/Brussel.

Inbegrepen:

 • Luchthaventransfers

 • Binnenlandse vluchten (prijs onder voorbehoud van wijziging)

 • Accommodatie in tweepersoonskamer

 • Maaltijden zoals vermeld in het programma

 • Transport in privé 4x4 terreinwagen met chauffeur van Tana tot Ifaty (indien 5 à 6 personen transport per minibus)

 • Entreegeld en gids tijdens bezoek Ranomafana en Isalo Nationaal Park

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten

 • Visum

 • Overige maaltijden en dranken

 • Alle persoonlijke uitgaven

 • Fooien voor chauffeur, gids, etc

 • Annulatie- en bijstandsverzekering

In samenwerking met Live to Travel
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304