top of page

DE SCHATTEN VAN DE MEKONG: LAOS-VIETNAM-CAMBODJA

Voor de reiziger die maar niet genoeg krijgt van de cultuur en het natuurschoon dat het voormalige Indochina te bieden heeft, combineerden wij de pareltjes van Laos, Vietnam en Cambodja in deze onvergetelijke individuele rondreis. Magische tempels, adembenemende baaien, rijstvelden, watervallen,... Deze combinatiereis heeft het allemaal.

WANNEER

nov - mei

DUUR

16 dagen

REISTIJD

15 uur

ITINERARY

Dag 1: Luang Prabang (Laos)

Uw gids verwelkomt u op de luchthaven. Transfer naar uw hotel in Luang Prabang, die als een van de best bewaarde traditionele steden van Zuid-Azië wordt beschouwd. U bezoekt al de eerste dag enkele toeristische trekpleisters: de Wat Visoun, Wat Aham en Wat Mai-tempels. Op de Phousiheuvel heeft u een magisch uitzicht over de stad en de Mekongrivier.

Dag 2: Luang Prabang - Pak Ou Caves - Kuang Si Watervallen

Na het ontbijt bezoekt u de oudste tempel, de Wat Sene, alsook de sublieme Wat Xiengthong. Daarna maakt u een cruise op de Mekong (1u30) met een traditionele boot. U vaart naar de Pak Ou-grot met zijn honderden kleine Boeddhabeeldjes. In de namiddag houdt u halt bij de waterval van Kuang Sy, waar u een verfrissende duik kunt nemen.

Dag 3: Luang Prabang - Hanoi (Vietnam)

Optie voor de vroege vogels: offerandeceremonie aan de monniken (6u00, zonder gids). Vrije tijd tot uw vlucht naar Hanoi vertrekt.

Dag 4: Hanoi

Vandaag ontdekt u de culturele pareltjes van Hanoi: het Mausoleum van Ho Chi Minh - de stichter van het huidige Vietnam -, de Literatuurtempel. Te voet door het oude centrum om de streetfood en hun eetcultuur te ontdekken. Per riksja bezoekt u de oude stadsbuurten.

Dag 5: Hanoi - Ha Longbaai

U rijdt naar de Ha Longbaai waar u inscheept op een jonk voor een magische cruise door de baai. Dit Unesco-natuurwonder verbaast met zijn grotten, drijvende vissersdorpjes en opdoemende krijtrotsen. Diner en overnachting aan boord.

Dag 6: Ha Longbaai - Hanoi

U zet de cruise verder en geniet van het weergaloos panorama. U meert aan rond 10u30 en rijdt per auto terug naar  Hanoi. U bezoektonderweg een traditioneel keramiekdorpje.

Dag 7: Hanoi - Hué

Na het ontbijt, binnenvlucht naar Hué. U bezoekt ‘s middags nog de keizerlijke citadel en de Verboden Stad. Afsluiten doet u op de markt van Dong Ba.

Dag 8: Hué - Hoi An

Via een boottochtje op de rivier Huong bereikt u de Thien Mu-pagode en de tombe van koning Khai Dinh. Na de middag rijdt u door naar Hoi An via de Hai Van-pas (wat een panorama!) en het strand van Lang Co. Onderweg stopt u in Danang voor een bezoek aan het Cham Museum (sculpturen).

Dag 9: Hoi An - Ho Chi Minh Stad

Verkenning van het traditionele leven in en rond Hoi An, een van de meest pittoreske stadjes van Vietnam. U wandelt door de Chinese, Japanse en Franse buurten. Marktjes, tempeltjes en ambachtelijke ateliers wisselen elkaar af. Binnenvlucht naar Ho Chi Minh Stad in de namiddag.

Dag 10: Ho Chi Minh - Cu Chi Tunnels

U bezoekt het geheime, ondergrondse gangenstelsel van de Vietcong, Cu Chi. 's Middags staan de mooiste gebouwen uit de Frans-koloniale periode op het programma.

Dag 11: Ho Chi Minh - Ben Tre (Mekong) - Can Tho

U rijdt naar de Mekongdelta. Vanuit Ben Tre verkent u de rest van de dag per boot het deltagebied en zijn ambachtelijke oeverdorpjes. U maakt ook een tochtje per fiets of tuktuk door de rijstvelden. Couleur locale op en top. Per auto verder naar Can Tho.

Dag 12: Can Tho - Cai Rang - Chau Doc

U bezoekt per boot de drijvende markt van Cai Rang. Vervolgens rijdt u door naar Chau Doc via Long Xuyen. In Chau Doc geniet u vanaf de Sam-berg van een fantastisch uitzicht over de grensstreek met Cambodja.

Dag 13: Chau Doc - Phnom Penh (Cambodja)

Per boot naar de hoofdstad Phnom Penh. U bezoekt het nationaal museum, de zilveren pagode, het koninklijk Paleis, Preahkeo Mrokot en de centrale markt.

Dag 14: Phnom Penh - Siem Riep

Morgenvlucht naar Siem Reap, de toegangspoort tot het magische Angkor. Op het programma staan o.m. de wereldvermaarde tempels Banteay Srei, Banteay Samre, Ta Prohm, Prasat Kravan, Srah Srang en Banteay Kdei.

Dag 15: Siem Riep - Angkor-Tempelcomplex

Morgenvlucht naar Siem Reap, de toegangspoort tot het magische Angkor. Op het programma staan o.m. de wereldvermaarde tempels Banteay Srei, Banteay Samre, Ta Prohm, Prasat Kravan, Srah Srang en Banteay Kdei.

Dag 16: Siem Riep

U maakt nog een cruise op het Tonle Sap-meer voor u verder reist naar uw volgende bestemming (hotel) of transfer naar de luchthaven.

In samenwerking met Transasia.

REGIOKAART

bottom of page