LAOS

RIVIERCRUISE

Noordelijke Laos per cruise op de Mekong

Tijdens deze 8-daagse cruise gaat u op zoek naar de belangrijkheid van deze immense waterweg, de natuurpracht, de vele ontoegankelijke rivierdorpjes en het traditionele Laos!

Door het ontbreken van een kustlijn heeft Laos eeuwenlang in een soort van isolement verkeerd en werd het lang één van de meest geïsoleerde landen van Azië genoemd. Het isolement heeft gezorgd dat het land zijn unieke waarden, normen en cultuur heeft kunnen behouden tot op de dag van vandaag! De atmosfeer in het land is één van de meest unieke in geheel Azië: oranje geklede monniken doen ’s morgens hun bedelronde, terwijl kinderen spelen op de gronden van gerenommeerde tempels. Door het ontbreken van andere verkeerswegen speelde de Mekong lange tijd een belangrijk rol en wordt dan ook ‘Nam Mae Kong of Moeder aller Wateren’ genoemd. De Mekong is dan ook tot op heden nog één van de belangrijkste levensaders van het land, de beste landbouwgronden liggen in het Mekong-dal en de grootste steden van Laos zijn strategisch gelegen op de oevers.

WANNEER

okt - mei

VANAF

€ 1645 p.p (excl. vlucht) (hoogseizoen)

DUUR

8 dagen

REISTIJD

15 uur

Voorgesteld Programma:

Dag 01: Luang Prabang (-)
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Luang Prabang, wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Per transfer naar uw hotel (opgelet: geen vroege check-in inbegrepen). De rest van uw dag is vrij te besteden, zo kan u rustig bekomen van uw lange vlucht.

Dag 02: Luang Prabang (O, D)
Ochtend vrij te besteden (opgelet geen late check-out inbegrepen). Omstreeks de middag gaat u per transfer naar uw cruise schip, de MS Mekong Sun. Inscheping, waarna u zich rustig kan settelen in uw kajuit. In de namiddag maakt u een bezoek aan het indrukwekkende Luang Prabang. Dit historische stadsdeel is zo uniek dat het geheel sinds 1995 wordt beschermd als UNESCO Werelderfgoed. De stad is ontstaan tussen de 9de en 13de eeuw en werd gesticht door prins Khoun Lo, de legendarische grondlegger van de Laotiaanse dynastie (die heerste tot 1975). De stad dankt haar naam aan een gouden Boeddhabeelde (genaamd Pha Bang), geschonken door het toenmalige legendarische hof van Angkor. Ondanks de hoofdstad verplaatst is naar Vientiane heeft de stad altijd een belangrijke rol blijven spelen in de geschiedenis van het land. U ontdekt voornamelijk de indrukwekkende Wat Xieng Thong, één van de mooiste en meest belangrijke religieuze gebouwen van Luang Prabang. Dit authentieke gebouw herbergt een schat aan prachtige glasmozaïeken en fresco’s. ’s Avonds geniet u een welkomstreceptie aan boord.

Dag 03: Luang Prabang / Cruise (O, L, D)
U ontwaakt vroeg in de ochtend om deel te nemen aan een uniek ritueel, de Tagbat. Vroeg in de ochtend gaan honderden monniken in hun traditionele oranje gewaden op ronde om de voedseloffers bij de bewoners op te halen. Ontbijt aan boord van het schip, waarna u vertrekt op uw cruise over de Bovenloop van de machtige Mekong Rivier. Uw schip meert voor de avond aan bij een zandbank, die omgeven is door niets anders dan de natuur.

Dag 04: Cruise (O, L, D)
Des te meert uw boot de Mekong afzakt des te indrukwekkender de panorama’s worden. Het immer wijzigend landschap laat u genieten van heuvels overwoekerd door tropische vegetatie, ruige kalksteenkliffen die de oevers bepalen en een waaier van snelle rivierstromingen en kalmere wateren. De kracht die dit alles uitstraalt geeft u een avontuurlijk gevoel van een ware expeditie naar ongebaande regio’s. U bezoekt een lokaal schooltje gesteund door de rederij. Hierna vertrek uw schip terug naar noordelijk regio’s op de Mekong Rivier.

Dag 05: Cruise (O, L, D)
Na uw ontbijt, kan u genieten van het voorbijglijdend landschap. Observeer zo het dagelijkse leven dat zich afspeelt op de oevers van de Mekong: vissers die hun dagelijkse vangst proberen binnen te halen, lokale boeren die werken op het land of het vee naar hun stallen brengen, … In de loop van de dag gaat u op excursie per tuk-tuk naar de schitterende watervallen van Kuang Si, gelegen in een prachtig en intens groen beboste omgeving. Het water stort zich over verschillende trappen naar beneden en mondt uit in beekjes en poelen. Terugkeer naar het schip en navigatie naar een plek ten noorden van Luang Prabang. Het schip meert aan bij een zandbank of een rivieroever, waar u een befaamd BBQ diner wordt geserveerd.

Dag 06: Cruise (O, L, D)
Bezoek aan de befaamde grotten van Pak Ou. Dit Boeddhistisch heiligdom is sinds de 16de eeuw in gebruik en bevindt zich in de machtige loodrecht oprijzende kalksteenrotsen naast de rivier. U vindt er ongeveer 4.000 Boeddhabeelden in alle soorten en vormen, vervaardigt uit hout, steen, goud, brons, hoorn of aardewerk. Nadien maakt u een korte wandeling doorheen de jungle naar een nabijgelegen lokaal dorpje. De bevolking leeft van het stoken van lao lao, een lokale soort van brandewijn, die wordt bereidt uit gefermenteerde rijst. Ook ziet u enkele olifanten aan het werk (onder voorbehoud van wijzigingen). Terugkeer naar het schip een tocht naar Luang Prabang. Bij aankomst is de rest van uw dag vrij te besteden. ’s Avonds wordt een heus afscheidsdiner geserveerd onder begeleiding van een traditioneel Lao Baci ceremonie. Deze eeuwenoude ceremonie is een unieke Laotiaanse traditie, die wordt opgevoerd bij een geboorte, een huwelijk en het begin of einde van een reis.

Dag 07: Cruise / Luang Prabang (O)
Ontscheping en transfer naar uw hotel. De rest van uw dag is vrij te besteden, zo kan u rustig bekomen van de impressies opgedaan tijdens uw cruise over de Bovenloop van de Mekong.

Dag 08: Luang Prabang (O)
Dag vrij te besteden tot het moment van vertrek (opgelet geen late check-out inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht.

Inbegrepen:

 • Tijdens pré & post pakket Laos: alle accommodaties en kamertypes zoals vermeld,

 • Alle maaltijden zoals vermeld

 • Vervoer in een geklimatiseerde privéwagen.

 • Tijdens uw cruise: 5 nachten verblijf aan boord van de Ms Mekong Sun

 • Vermelde excursies onder begeleiding van een gedeelde lokale gids, vervoer in een geklimatiseerde gedeeld voertuig, aan boord van het schip,

 • Vol pension tijdens uw cruise (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), koffie, thee en water tijdens de maaltijden aan boord van het schip, presentaties en lezingen aan boord.

Niet inbegrepen:

 • Internationale en/of lokale vluchten

 • Dranken en niet vermelde maaltijden

 • Niet-vermelde en/of optionele excursies, activiteiten, fooien voor gidsen, chauffeurs,

 • Vroege check-in en/of late check-out

 • Eventuele kosten voor paspoort, visum, vertrek- en/of toeristenbelastingen.

 • Persoonlijke uitgaven, permits voor het nemen van foto’s

 • Verzekeringen

In samenwerking met Footprints
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304