INDIA

INDIVIDUELE RONDREIS

Wonderlijk Rajasthan

Een reis door het meest kleurrijke deel van Rajasthan. Van de hoofdstad Delhi naar de blauwe stad Jodhpur met zijn imposante Mehrangarh Fort, naar de oude Rajput-hoofdstad Jaisalmer met een woestijntocht per kameel, de romantische stad Udaipur aan het Picholameer, de pelgrimsstad Pushkar, de roze stad Jaipur en het immense Amber Fort, én als afsluiter het marmeren symbool van de liefde, de prachtige Taj Mahal in Agra.

WANNEER

okt - mei

VANAF

€ 2160 p.p

DUUR

14 dagen

REISTIJD

10 uur

Voorgesteld Programma:

DAG 1: DELHI (-)
Bij aankomst ‘s avonds in Delhi wordt u verwelkomd en overgebracht naar uw hotel.

DAG 2: DELHI – JODHPUR (O)
Ochtendvlucht naar Jodhpur, één van de meest interessante steden van India en toegangspoort tot de Thar woestijn. Het zandstenen paleis van de huidige Maharadja is slechts één van de vele gebouwen dat bijdraagt tot de grandeur van deze stad. In het oude stadsgedeelte met vele kronkelige straatjes, kleurrijke markten en blauwe huizen leven de inwoners volgens eeuwenoude tradities. U bezoekt het imposante Mehrangarh Fort en de Jaswant Thada, een monument in witte marmer ter nagedachtenis van Maharadja Jaswant Singh II.
Optioneel : Informele kooksessie bij een lokale familie. U zal versteld staan van hun kennis van kruiden en geneeskrachtige waarden.

DAG 3: JODHPUR – JAISALMER (O)
Rit naar de feeërieke oude Rajput-hoofdstad Jaisalmer. Verweerde zandstenen muren omarmen deze stad met kunstig gebeeldhouwde tempels en prachtige middeleeuwse paleizen. U kan in de namiddag in de kleurrijke bazaar gaan wandelen. Jaisalmer is vermaard voor de bonte patchwork quilts en traditionele met de hand gemaakte marionetten.

DAG 4: JAISALMER (O)
Dankzij haar strategische ligging op de karavaanroute door de Tharwoestijn, was Jaisalmer in de 18de & 19de eeuw een belangrijke handelsstad. Getuige hiervan zijn de mooie haveli’s, oude koopmanswoningen. Een indrukwekkend voorbeeld is de Patwon Ki haveli. Hierna bezoekt u het goudgele zandstenen fort, een verzameling van haveli’s, winkels, pleintjes en verschillende schitterende Jaintempels. Na de middag tocht in de woestijn per kameel.

DAG 5: JAISALMER – ROHET (O)
Rit naar Rohet waar u de kans krijgt te overnachten in een vroeger maharadjapaleis. Rohetgarh Palace, gelegen aan de oever van een meer, is stijlvol heringericht als hotel maar met behoud van de oorspronkelijke architectuur. Of u overnacht in het nabije zusterhotel, een luxe boetiekhotel. In de namiddag jeepsafari naar omringende dorpjes.

DAG 6: ROHET – RANAKPUR - UDAIPUR (O)
Onderweg naar Udaipur bezoekt u de beroemde en imposante 15de eeuwse jaintempels van Ranakpur. Deze staan bekend als de grootste en meest imposante jain-gebedstempels. Hierna rijdt u Verder naar Udaipur, de meest romantische stad van Rajasthan. Wie er ronddwaalt stuit overal op sprookjesachtige paleizen, elegante tempels en aantrekkelijke parken. De mannen hebben kleurige tulbanden op en de vrouwen dragen sierlijke sari's en vele sieraden.

DAG 7: UDAIPUR (O) 

Optioneel : Fietstocht in Udaipur (1.5 à2u) Ontdek het échte leven van Udaipur tijdens een fietstocht in het hartje en de drukte van de stad en kunt u ervaren hoe de lokale ambachtslieden en kunstenaars gepassioneerd en met toewijding hun vak uitoefenen.
Na het ontbijt Bezoek aan het City Palace dat qua omvang het Windsor Castle in Engeland naar de kroon steekt en de tuinen Sahelion-ki-Badi. De vele meren geven deze stad een uitgesproken groen karakter. Idyllische cruise op het Picholameer waarbij u de zonsondergang kan bewonderen over Jag Mandir en het City Palace.

DAG 8: UDAIPUR – PUSHKAR (O)
Rit naar de hindoeïstische pelgrimsstad Pushkar. Duizenden pelgrims komen hier baden in het heilige meer om zich te ontdoen van al hun zonden. Rond het meer bevinden zich een vijftigtal ghats en talloze tempels waarvan de belangrijkste, de 14de eeuwse tempel gewijd aan Brahma, de schepper. Ieder jaar in de periode oktober/november – bij volle maan – gaat het Pushkar festival door aan de oever van het meer. Deze vijf dagen durende markt is één van de grootste kamelenmarkten ter wereld.

DAG 9: PUSHKAR – JAIPUR (O)
Bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Pushkar. Daarna rit naar Jaipur, gekend als de “roze stad” omwille van de vele terracotta stadsmuren, gebouwen en tempels. Jaipur is van oudsher een echte handelsstad en het is nog steeds dé plaats in India om zilver, edelstenen en prachtig bewerkte stoffen te kopen. Optioneel : ballonvaart (ong. 1u) over de Roze Stad, de Aravali bergen, de woestijn, lokale dorpen en het Amber Fort vanuit de lucht…(van september tot maart).

DAG 10: JAIPUR (O)
Bezoek aan het Amberfort, een mix van hindoe- en Mogolarchitectuur. Rit per jeep naar het fort zelf aan de top van de heuvel. Binnen de muren van het fort vindt u charmante tuinen en rijkelijk gedecoreerde marmeren paleizen. Verder staat nog het Paleis der Winden, het City Palace en het Jantar Mantar Observatorium, het grootste astronomische observatorium ter wereld, op het programma.
Optioneel : avondwandeling op zoek naar verloren gewaande kunsten en culinaire delicatessen in de oude stad (ong. 2u30min -thee & snacks inbegrepen.

DAG 11: JAIPUR – FATEHPUR SIKRI - AGRA (O)
Richting Agra met onderweg een bezoek aan de verlaten stad Fatehpur Sikri, die van 1571 tot 1585 de politieke hoofdstad van het Mogolrijk was. De stad werd uiteindelijk verlaten door een tekort aan drinkwater.
Optioneel: ontdekking van het Oude Agra per riksja of tonga en deels te voet om zo het dagelijkse leven observeren in een deel van de stad waar de tijd lijkt stil te staan. (niet op maandag).

DAG 12: AGRA – DELHI (O)
U bezoekt bij zonsopgang het marmeren wonder de Taj Mahal (gesloten op vrijdag). De faam van de Taj Mahal is zeker niet onverdiend. Het wordt vaak één van de mooiste gebouwen ter wereld genoemd en is een prachtig symbool van eeuwige liefde. De Taj Mahal is namelijk een mausoleum dat gebouwd werd door Mogol Shah Jahan in het jaar 1650 voor zijn 3de vrouw, Mumtaz Mahal. Aansluitend bezoekt u het machtige Agra Fort, een schitterend voorbeeld van de Mogol-architectuur. Het complex vormde eeuwen de machtsbasis van het Mogolrijk en het administratieve centrum van de heersers. In de namiddag rijdt u verder naar Delhi.

DAG 13: DELHI (O)
Ontdekking van Delhi, een stad van vele contrasten. Geniet van een trip in Old Delhi per riksja doorheen een wirwar van steegjes, een contrasterende mix van Indo-Islamitische architectuur. Deze ommuurde stad bewaart ook enkele van de grootste monumenten uit de periode van de Mogols o.m. de Jama Masjidmoskee en het Rode Fort (gesloten op maandag). Ook bezoekt u het Raj Ghat memorial van Mahatma Gandhi. Het elegante New Delhi, heeft vele koloniale gebouwen. U rijdt langs de India Gate, de parlementsgebouwen en de verblijfsplaats van de president en bezoekt Humayun’s Graf, het eerste tuingraf en inspiratiebron voor vele mausolea en de Qutub Minar, de grootste stenen minaret van India.

DAG 14: DELHI (-)
Transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht.

UW HOTELS - SUPERIOR

 • 1N Delhi The Leela Ambience*****

 • 1N Jodhpur Raas - Boutique

 • 2N Gorband - Heritage

 • 1N Rohetgarh Rohetgarh -Heritage

 • 2N Udaipur The Leela*****

 • 1N Pushkar The Green House****

 • 2N Jaipur Taj Jai Mahal****/*

 • 1N Agra ITC Mughal****/*

 • 1N Delhi & day use The Leela Palace*****

UW HOTELS – LUXE

 • 1N Delhi The Oberoi Gurgaon*****Dlx

 • 1N Jodhpur: Taj Umaid Bhawan Palace*****Palace

 • 2N Jaisalmer: The Serai*****

 • 1N Rohetgarh: Mihirgarh Palace-Boutique Dlx

 • 2N Udaipur Oberoi Udaivilas*****Dlx

 • 1N Pushkar Westin Resort & Spa*****

 • 2N Jaipur: Oberoi Raj Vilas*****Dlx

 • 1N Agra: Oberoi Amarvilas*****Dlx

 • 1N Delhi & day use The Imperial *****Dlx

Inbegrepen:

 • Meet & assist bij aankomst en vertrek in alle aangedane plaatsen (met uitzondering in Jaisalmer, Rohet en Pushkar)

 • Accommodaties en kamertypes zoals vermeld of gelijkwaardig (superior hotels)

 • Dagelijks ontbijt in de vermelde hotels

 • Vervoer in een gelimatisteerde privé wagen (type Toyota Innova of gelijkwaardig)

 • Alle vermelde uitstappen en excursies met inbegrip van hun eventuele toegangsgelden

 • Begeleiding van lokale Engelstalige privé gisden tijdens de uitstappen en excursies (in Rohetgarh is geen gids voorzien). Franstalige gids op aanvraag en mits supplement

 • Lokale vlucht van Delhi naar Jodhpur (in economy klasse) - max. 15kg bagage per persoon. De prijs van de vlucht blijft steeds onder voorbehoud van wijzigngen en beschikbaarheid

 • Eén waardebon bij Standaard Boekhandel

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten niet inbegrepen

 • Prijzen Luxe Hotels op aanvraag

 • Optionele excursies zijn op aanvraag

 • Formaliteiten (Belgische nationaliteit): een geldig (tot 6 maanden na terugreis) internationaal paspoort + visum

 • Visum zelf te regelen via ambassade of online (https://indianvisaonline.gov.in)

In samenwerking met Footprints
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304