GRIEKENLAND

ISLAND-HOPPING

Klassieke Cycladen

8-daagse island hopping op Mykonos, Paros en Santorini

Mykonos, Paros en Santorini zijn de meest gekende eilanden van de Cycladen die je kan combineren. Je vliegt rechtstreeks van Brussel naar Mykonos met Brussels Airlines. Mykonos is een mondain eiland met veel winkeltjes en restaurantjes in de typische straatjes met witgekalkte huisjes. Bezoek het vlakbij gelegen eiland Delos met zijn archeologische site. Geniet van de zon aan één van de vele bekende stranden en ervaar het bruisende nachtleven.  Je vertrekt per ferry naar het nabijgelegen eiland Paros. Dit is het derde grootste eiland van de Cycladen en heeft leuke badplaatsjes zoals Naoussa en parikia.  De reis eindigt in Santorini, het mooiste eiland van de Middellandse Zee. Santorini is door haar schoonheid een waar paradijs voor fotografen.  Het vulkanische eiland was oorspronkelijk cirkelvormig maar heeft zijn maanvorm te danken aan verschillende vulkaanuitbarstingen. Terugvlucht van Santorini naar Brussel.

WANNEER

apr - okt

VANAF

op aanvraag

DUUR

8 dagen

REISTIJD

5,5 uur

Voorgesteld Programma:

Dag 1 tot 2: Mykonos

Aankomst in Mykonos,  2 nachten verblijf in het San Marco hotel,  op 4 km van het centrum van de stad en op wandelafstand van het strand. Het hotel werd tegen een heuvel gebouwd in de typisch Cycladische stijl van het eiland. Hier kan je genieten van een rustige vakantie. Mykonos, één van de populairste eilanden in de Cycladen, heeft mooie zandstranden en een bruisend nachtleven. Mykonos-stad is een leuke stad waar je gezellig kan kuieren in de witte straatjes.  Ontdek de lokale mascotte, de pelikaan Petros, Klein Venetië en het kerkje Panagia Paraportiani. Vanuit Mykonos moet je zeker een excursie doen naar de archeologische site op het nabijgelegen eilandje Delos.

 

Dag 3 tot 4: Mykonos - Paros

Ferry overtocht naar Paros. Het derde grootste eiland van de Cycladen is heuvelachtig en heeft een groen binnenland met leuke dorpjes en mooie stranden. Er zijn gezellige badplaatsen met talrijke restaurantjes en boetiekjes zoals Parikia en Naoussa.  Je logeert in Naoussa, dit was oorspronkelijk een vissersdorpje maar nu is het de meest cosmopolitische badplaats van het eiland geworden. Huur hier zeker een auto om het binnenland te verkennen met dorpjes zoals Lefkes en Kostos.

 

Dag 5 tot 7: Santorini

Ferry naar Santorini. Het vulkanische eiland werd in 3000 VC door de Minoërs gekoloniseerd. In 1425 VC was er een uitbarsting waardoor het eiland halvemaanvormig werd. Het wordt aanzien als het verdwenen koninkrijk Atlantis. De hoofdstad Fira (Thira) hangt letterlijk tegen de heuvel aan geplakt.  Een paradijs voor fotografen!

Dag 8: Santorini - Brussel

Terugvlucht naar Brussel

In samenwerking met Essential Greece
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304