GEORGIË

INDIVIDUELE RONDREIS

Combinatie van Cultuur en Natuur

8-daagse individuele rondreis met privéchauffeur

WANNEER

het hele jaar

VANAF

€ 1745 p.p

DUUR

8 dagen

REISTIJD

4 uur

Voorgesteld Programma:

Dag 1: Brussel - Tbilisi

Vertrek vanuit Zaventem met de Georgian Airways vlucht naar Tbilisi. Bij aankomst onthaal en transfer naar hotel Iota****+.

 

Dag 2: Tbilisi (o - m)

Na het ontbijt bezoeken we Georgië’s hoofdstad. Het oude stadsdeel lijkt wel een openluchtmuseum met zijn pittoreske straatjes, pleintjes en houten huisjes langs de rivier. Vanuit het Narikhala fort heeft men zicht op de Kura rivier en de stad. Hier bevindt zich ook de 13de eeuwse Metekhikerk. In het nieuwe stadsdeel van Tbilisi is het heerlijk flaneren over de imposante en elegante Rustaveli Boulevard. Een brede straat vol klassieke gebouwen en talloze winkels en terrasjes. Je vindt er het Parlement, de Opera en het Staatsmuseum.

 

Dag 3: Tbilisi - Mtskheta - Gori - Akhaltsikhe (o - m)

Rit naar Mtshketa de oude hoofdstad van het land, gelegen op een strategische plek
waar twee rivieren samenvloeien. Je kunt er de 6de eeuwse Svetitskhoveli-kathedraal
bezoeken, de belangrijkste kerk van het oude Georgië. Verder naar Gori, de geboorteplaats van J. Stalin. Midden in Gori staat een gigantisch gebouw, het door Stalin zelf opgerichte aan hem gewijde museum (fotostop). Na het middagmaal verder naar Akhaltsikhe en installatie in hotel Lomsia***.

 

Dag 4: Akhaltsikhe - Vardzia - Akhaltsikhe  (o - m)

We rijden door de dorre streek van de Samtskhe-Javakheti streek naar Vardzia. Onderweg zie je verschillende kastelen en forten. Deze imponerende grottenstad ligt op 1300 meter hoogte en is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Georgië. Onder de legendarische koningin Tamari groeide dit complex van grotnederzetting uit tot een koninklijke stad met huizen, kathedralen, kloosters, winkels en paleizen. Hoewel een deel van het complex is verwoest door aardbevingen is het nog steeds een imponerend gezicht. Terugkeer naar Akhaltsikhe en bezoek aan het prachtig gerestaureerd kasteel van Rabati.

 

Dag 5: Akhaltsikhe - Borjomi - Gudauri (o - m)

Vandaag rijden we door een groen berglandschap naar het Nationale Park Borjomi, een bekende kuuroord en de stad waar het mineraalwater vandaan komt. Hier maakt u een wandeling. We rijden over de ‘Georgian Military Highway’ richting Kazbegi. Deze historische verbindingsweg naar Rusland gaat dwars door het Kaukasusgebergte en al snel zitten we te midden van de bergreuzen. We stoppen bij het prachtige, aan het blauwe Zhinvali-stuwmeer gelegen, kloostercomplex van Ananuri. De 17de eeuwse burcht is goed bewaard gebleven en heeft twee kerken. Langzaam gaat de weg omhoog totdat we bij Gudauri aankomen. Installatie in hotel Marco Polo****.

Dag 6: Gudauri - Stepantsminda - Tbilisi (o - m)

Na het ontbijt rit naar Stepantsminda. Van hieruit start een wandeling van 3u30 (Optioneel kan dit ook per 4x4 - ter plaatse te betalen) naar de Gergeti Trinity kerk prachtig gelegen, volledig geïsoleerd op een heuveltop met als achtergrond de besneeuwde Mount Kazbek (5047m). Terugkeer naar het beginpunt voor het middagmaal en rit naar Tbilisi. Installatie in uw hotel Iota****.

 

Dag 7: Tbilisi - Bodbe - Sighnagie - Gurjaani - Tblisi (o - m)

Van Tbilisi rijden we naar Khahetië, de wijnstreek bij uitstek. Onderweg bezoek aan het Bodbe-klooster, iets ten zuiden van het dorp, is gewijd aan Sint Nino, de vrouw die in de 4e eeuw het christendom naar Georgië bracht en hier overleed. Hierna verder naar Sighnagie een koninklijke stad met muren omwalt en met 23 torens. Het is er aangenaam wandelen in de smalle straatjes met zijn rijkelijk gedecoreerde balkons. In het dorpje Gurjaani bezoekt u een wijnboerderij. Hier krijgt u een rondleiding en wordt deze afgesloten met een heerlijke wijnproeverij! Terugkeer naar Tbilisi voor overnachting.

Dag 8: Tbilisi - Brussel (o - m)

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Inbegrepen:

  • Vluchten met Georgian Airways (O-klasse).

  • Luchthaventaksen en fuel.

  • 7 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.

  • Maaltijden volgens het programma.

  • Diensten van een Engelsprekende lokale gids.

  • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma met a/c wagen met chauffeur.

  • Documentatiemap per kamer.

Niet inbegrepen:

  • Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.

  • Gebruikelijke fooien.

  • Annulerings- en of bijstandsverzekering.

In samenwerking met Imagine Travel
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304